Last news in Fakti

12 Октомври, 2022 05:43 1 524 10

Британски бизнесмен с обвинения, че е помагал на Олег Дерипаска да избягва санкции

  • олег дерипаска-
  • санкции-
  • обвинения-
  • греъм бонъм-картър-
  • великобритания

Греъм Бонъм-Картър, братовчед на известната актриса Хелена Бонъм-Картър, беше обвинен във финансиране на покупки на имоти от олигарха

Британски бизнесмен с обвинения, че е помагал на Олег Дерипаска да избягва санкции - 1
Олег Дерипаска, Снимка: ЕПА/БГНЕС

Британски бизнесмен беше обвинен, че е помагал на руски олигарх да избегне наложените му от Съединените щати санкции във връзка с войната в Украйна, съобщи "Гардиън", цитиран от БНР.

Греъм Бонъм-Картър, братовчед на известната актриса Хелена Бонъм-Картър, беше обвинен във финансиране на покупки на имоти от Олег Дерипаска и прехвърляне на произведения на изкуството. Британският бизнесмен е обвинен в заговор за нарушаване на санкциите, наложени от правителството на Съединените щати на руския олигарх. Американското министерство на правосъдието заяви, че ще иска екстрадирането на Бонъм-Картър.

Дерипаска първоначално беше санкциониран от Съединените щати за това, че действа пряко или косвено от името на висш служител в руското правителство и че работи за руския енергиен сектор. Твърди се, че бизнесменът е бил инструктиран от Дерипаска да учреди компания, наречена "ДжиБиСиЕм Лимитед" (GBCM Limited), за управление на имотите, включително два в Ню Йорк и един във Вашингтон.

Министерството на правосъдието заяви, че повече от 1 милион долара са изпратени от сметка на "ДжиБиСиЕм Лимитед" (GBCM Limited) в Русия за изплащане на заплати на персонал за подръжка на имотите на олигарха и плащане на съответните данъци върху тях. Срещу Бонъм-Картър са повдигнати три обвинения, всяко от които може да му донесе до 20 години затвор.

Олег Дерипаска бе един от седемте руски олигарси, на които бяха наложени санкции във Великобритания на 10 март за това, че е тясно свързан както с руското правителство, така и лично с Владимир Путин и че участва в "дестабилизирането и заплашването" на Украйна.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Пак някой наивник

    0 11 Отговор
    Ще изяде дървото.Кат не си е отварял очите,така е.А русиа май губи войната,а?Тия територии,дет уж ги писа руски ги отстъпва всеки ден в отстъплението си на изток Ама,че немоглики.Да не оправдаят доверието на прогресивните хора в света.
  • 3 Дългите ръце

    2 3 Отговор
    Този на снимката е окрал руснаците и той лично трябва да бъде в затвора заедно с тези който му помогнали за това. Добре поне, че американците опитват са да свършат тази работа.

    Коментиран от #6

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Българка

    1 4 Отговор

    До коментар #4 от "ДЕрипаска":

    Обратно, изпратиха вчера още!
  • 6 ежко

    5 0 Отговор

    До коментар #3 от "Дългите ръце":

    Ама сериозно ли?А тези които запорираха 300 милиарда руски пари, къде трябва да са?Онзи крал руснаците,а политиците със запорите,те не били крали,а?

    Коментиран от #9

  • 7 Урюрвкос

    2 5 Отговор
    американците взеха бизнеса на Дерипаска и сега владеят почти всичкия руски алуминий плюс тецове които захранват 15 млн домакинства плюс всички заводи извън Русия
  • 8 Пеперуда

    7 1 Отговор
    Божееее, какъв соц вилнее на запад! Който не изпълнява заповедите на Партията е враг на народа. Нищо че Партията са личните интереси на някои. Човек да не повярва колко соц става всичко. Даже ЕС рязко заприличва на ком интерна.
  • 9 Навалний

    0 5 Отговор

    До коментар #6 от "ежко":

    Запорирани сметки не са откраднати! Те ще служат за възстановяване на Украйна!

    Коментиран от #10

  • 10 1020

    2 0 Отговор

    До коментар #9 от "Навалний":

    Ще служат таратанци! Наивността често има фатални последици. Никой не се интересува от добруването на Украйна за морал и справедливост и дума не може да става.
Новини по държави: