Last news in Fakti

12 Октомври, 2022 07:10 2 758 8

Положението в Хаити е тежко

  • хаити-
  • сащ-
  • оон

Държавният департамент на САЩ заяви, че положението в Хаити е тежко

Положението в Хаити е тежко - 1
Снимка: Shutterstock

Положението в Хаити е станало изключително тежко поради наличието на престъпници, които пречат на страната да се справи с епидемията от холера, заяви снощи говорител на Държавния департамент на САЩ, цитиран от Ройтерс.

Този месец в Хаити избухна епидемия от холера, която по информация от ООН е причинила смъртта на най-малко 16 души. В същото време банда блокира ключов терминал за гориво, което доведе до недостиг на бензин и дизел, както и на бутилирана вода.

"Отбелязваме, че ситуацията е станала още по-тежка, още по-опасна, заради действията на престъпни субекти, възпрепятстващи спешните мерки за справяне със заплахата, която холерата представлява за населението на Хаити", заяви говорителят на Държавния департамент Нед Прайс. Държавният департамент продължава да разглежда, в координация с други международни партньори, искането на Хаити от 7 октомври за помощ в областта на сигурността, за да може страната да се справи с бандите, добави Прайс.

Положението в Хаити е тежко
Снимка: Shutterstock


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 горски

    14 4 Отговор
    Сащ,нали са голяма държава,да помогнат.Или от Хаити няма полза......
  • 2 бандити

    17 3 Отговор
    и ние имаме едни бандити ама си ги избираме
  • 3 Вуду

    10 0 Отговор
    Ама положението е тежко, защото държавния департамент е казал, че е тежко, или си е тежко поначало?
  • 4 Аре нема нужда

    9 1 Отговор
    Непрекъснато ни занимавате с тия цигани от Хаити.Нали Сталинка им обеща преди 9 години,че ще им оправи живота.Тия само лежат и крадат и чакат тъпите евроатлантически гейове да ги хранят.Оправяй йок.

    Коментиран от #5

  • 5 сила

    8 1 Отговор

    До коментар #4 от "Аре нема нужда":

    Хаити е единствената държава в Карибския басейн в която на власт идва единствения черен император , който избива всички бели хора.......затова в момента са на това дередже на фона на околните страни в региона
  • 6 орт

    6 0 Отговор
    Пак лошите бели трябва да помагат.Къде останаха Блак лийв матерс?
  • 7 Бай ив

    3 0 Отговор
    НЕ ВЯРВАМ СА ИМА ПО ГОЛЕМИ БАНДИТИ В ХАИТИ ОТ РАЗБОЙНИЦИТЕ ОТ БЪЛГАРИЯ!!
    ОБЯСНЯВАМ ЗАЩО :: ПРЕЗ 1980 ГОД. РАЗБОЙНИЦИ В КЮСТЕНДИЛ СЪС 100%% ПОДКРЕПА НА КОМУНИСТИЧЕСКИТЕ ЛИДЕРИ РАЗБОЙНИЦИ ОТ КОМИТЕТА НА ПАРТИЯТА В КЮСТЕНДИЛ ИСКАХА ДА НИ ОГРАБЯТ И ИЗХВЪРЛЯТ НА УЛИЦАТА И ДА БЪДЕМ БЕЗДОМНИ ,СЛЕД КАТО НИ БЯХА ОТЧУЖДИЛИ ИМОТА СЪГЛАСНО ЧЛ.78 ОТ ЗТСУ!!!! С ГОЛЯМИ УСИЛИЯ УСПЯХ ДА СИ ЗАЩИТЯ ПРАВАТА ,НО БАЩА МИ УМРЯ ОТ ИНФАРКТ.
    СЕГА ,КОГАТО СЕ ВЪРНАХ ОТ САЩ СЪЩИТЕ ТЕЗИ РАЗБОЙНИЦИ НА ЕДНО СЪБРАНИЕ В ВХОДА НА БЛОКА ИЗГРАНЕН НА НАШЕТО МЯСТО СЪЩИТЕ ГЕЗИ РАЗБОЙНИЦИ ИЗРАЗИХА ТАКИВА СЪЖАЛЕНИЯ ЗА ТОВА ЧЕ ТОГАВА НЕ УСПЯЛИ ДА НИ ИЗХМЪРЛЯТ НА УЛИЦАТА ""АМА ПОЧТИ БИЛИ УСПЯЛИ ,МНОГО МАЛКО ОСТАВАЛО ДА НИ ИЗХВЪРЛЯТ НА УЛИЦАТА""
    ПРЕДСТАВЯТЕ ЛИ СИ ,СЕГА СЛЕД 40 ГОД. СЕ ВАЙКАТ ЧЕ НЕ УСПЯЛИ!!!
    Е ,ГОСПОДА БЪЛГАРИ ,ИМА ЛИ НЯКАКВА ПРОМЕНА ЧЕ СМЕ В ЕВРОПЕЙСИЯТ СЪЮЗ??
    НЕ ,В БЪЛГАРИЯ РАЗБОЙНИЦИТЕ ОТ ВРЕМЕТО НА ПРЕХВАЛЕНИЯТ СТРОЙ КОМУНИЗЪМ СА ОЩЕ ТУК И АКО ИМ ПАДНЕ ВЪЗМОЖНОСТ ДА ОГРАБЯТ НЯКОЙ ЧЕСТЕН БЪЛГАРИН ,ВЪОБЩЕ НЯМА ДА СЕ ЗАМИСЛЯТ!!!
  • 8 В Хаити

    0 0 Отговор
    най-вероятно тече операция на ЦРУ... този път с кадифени ръкавици пипат.