Last news in Fakti
  Тема: Украйна

12 Октомври, 2022 09:48 3 954 32

Ето защо чак сега Путин назначи командващ на „операцията“ в Украйна

  • владимир путин-
  • сергей суровикин-
  • русия-
  • война-
  • поражение-
  • украйна-
  • олег жданов

Путин иска да прехвърли на друг вината за поражението

Ето защо чак сега Путин назначи командващ на „операцията“ в Украйна - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Руският президент Владимир Путин назначи генерал Сергей Суровикин за командир на окупационната армия в Украйна, за да прехвърли отговорността върху него в случай на поражение. Това мнение изрази военният експерт Олег Жданов в ефира на телевизионния канал Freedom, предаде агенция УНИАН.

Според него прякорът „Касапинът от Алепо“ най-много отива на Суровикин. „Той превръща цивилното население в пушечно месо и по този начин се опитва да постигне победа. Осъзнавайки, че е невъзможно да се постигне тази победа с военни средства", обясни Жданов.

Още новини от Украйна

Това е и причината чак сега да бъде обявен официален ръководител на "специалната военна операция" в Украйна. Жданов каза, че когато офанзивата на Русия е вървяла по план, Путин е командвал. Сега обаче нещата се обръщат, защото руският диктатор осъзнава, че губи войната.

„Сега в Кремъл вече започнаха да осъзнават, че ще загубят войната, а някои в Генералния щаб разбират, че въоръжените сили на Руската федерация днес са загубили настъпателната си способност, а утре могат да загубят и отбранителната си способност“, каза Жданов. 55-годишният Сергей Суровикин участва във втората чеченска война, въоръжения конфликт в Таджикистан и войната в Сирия. Според анализаторите той е корумпиран и брутален генерал дори по руските стандарти.


Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 31 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 сила

    14 23 Отговор
    и двамата са за трибунал......ако останат живи де
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 атанасов

    30 2 Отговор
    По същата причина назначиха бай дън в щатите
  • 6 Пучо Капучо

    28 7 Отговор
    На писарушките само руски поражения са им в кратуните. А дали е така? Кой, кой ще ми каже, аз вървя по света и подсвирквам си даже....

    Коментиран от #8, #25

  • 7 Дааа

    38 5 Отговор
    Все едно Москва е обкръжена, а не украинските градове в пламъци! Толкова глупости на едно място.

    Коментиран от #10

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 А стига бе

    31 4 Отговор
    Какво поражение? Тотално неадекватни" информации" в тези медийни пространства се леят...!!!!
  • 10 Ами

    6 19 Отговор

    До коментар #7 от "Дааа":

    Москва не е нужно да е обкръжена! Ако Русия загуби войната, тя сама ще се разпадне! Достатъчно е украинците да си върнат окупираните "руски" територии!

    Коментиран от #15

  • 11 Я пак

    25 4 Отговор
    Интересно ще ми е,какво ще пишете след като от Украйна нищо не остане-че Путин пак е изгубил войната?
  • 12 Защото

    12 5 Отговор
    Защото си мислеше че е Петър Велики но излезе че е само цивилен милиционер
  • 13 Кочо

    17 1 Отговор
    Е, колко ,,касапи от Алепо" ще произведе още нацистката пропаганда? Преди беше генерал Дворников!? То цял месо комбинат са назначили за генералитет!!!
  • 14 ПУТИН....РУСКИ АГРЕСОР И САТРАП

    11 12 Отговор
    Който и да назначи, поражението на руснаците е сигурно.....

    Коментиран от #19

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Кочо

    1 9 Отговор
    Вие не разбрахте ли, че няколко генерали вече не броят Путин за жив и започнаха да действат на своя глава? Само са му заявили, че хем иска от тях успехи, хем не дава да бият лошите! Така не става! НАТО да не би да атакува Белград?
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 табсо

    9 1 Отговор

    До коментар #14 от "ПУТИН....РУСКИ АГРЕСОР И САТРАП":

    Всички тецове в бандерия на,,земята,,а ескимоските бандераци-сами ще се предадът.
  • 20 Иван

    6 0 Отговор
    Миче, гледай си запръжките и не коментирай неща от които си нямаш хабер!
  • 21 МИУИ ВАНИУИ

    8 0 Отговор
    ЗАРА СЕ ОБЪРНА,РУСНАЦИТЕ АТАКУВАТ УСПЕШНО ПРОСТО СЕГА ЩЕ Е ВОЙНА ЩЕ БОМБАНДИРАТ ВСИЧКО КАКТО АМЕРИКАНЦИТЕ БЕЛГРАД
  • 22 командващ поражението е назначил

    6 1 Отговор
    АМА НА КОГО , НА УКРИЯ ИЛИ НА РУСИЯ - ЩОТО РУСИЯ НЯМА КАК ДА Е ГУБЕЩА КОЛКОТО И ДА СЕ НАПЪВАТЕ ДА НИ МАНИПУЛИРГАТЕ !?
  • 23 ЗЕЛЕНСКИ Е СЛЯЗЪЛ ОЩЕ 50 ЕТАЖА ПО -

    5 0 Отговор
    ДЛЪБОКО В СКРИВАЛИЩЕТО СИ НО ПРОДЪЛЖАВА ДА ,,ОСВОБОЖДАВА".......................
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Пречи ли ти някой бе

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "Пучо Капучо":

    Подсвирквай си.Лошо има ли?Т.е.нормалното положение на индивида.
  • 26 Гай Турий

    8 2 Отговор
    Според анализаторите, Суровикин е бил брутален.
    А вие какво искате, да си бъде мекушавия Шайгу със специалност Гражданска защита?!
    Байдън заля окраина с десетки милиарди от съвременни оръжия, Лондон и Варшава също. Какви интереси имат тия в страната от постсъветското пространство окраина?! Каква работа имат на 10 хиляди километра от границите им?! Световните империалисти и техните жандарми искат да рузрушат и заграбят богатствата на РФ?! А окраина е техен плацдарм, острие от пушечно месо и жило на разрушения, подхранвано и от 30 години. Ами ще получат жесток отговор от хора, които разбират от война. Това ни докрават великите демокръции и от т.н. Цивилизован свят! - Сатани!
    България да си опича акъла и да не се набутва в тоя конфликт по никакъв начин. Ние сме на границата с РФ, нас първи ще ни ошмулят даже с конвенционални оръжия. Афакините ще си живуркат в Маями и Хаваите спокойно.

    Коментиран от #28

  • 27 дълбока мисъл

    3 5 Отговор

    До коментар #24 от "солк":

    Личи си ,че си слаб в главата! Пуснали стотина ракети по цивилни обекти -голям праз. Руските орди продължават да бягат от украинските бойци!
  • 28 Сър Пичук

    2 3 Отговор

    До коментар #26 от "Гай Турий":

    Благодаря, че повдигаш темата за да обясня на хилядите читатели:
    - Украйна е суверена страна и има правото да кани когото си пожелае и да сключва каквито си иска съюзи. На Русия никой не и поставя никакви условия с кого какви съюзи да сключва, нали.
    - Войната, която се води в Украйна е продължение на онази война между загиващата руска империя и цивилизования свят, която се води още от началото на миналия век. Опитите за спасяване на тази империя като СССР, а сега като РФ и ОНД са обречени и това е исторически обусловено. Жалко за тези, които не го разбират.
    - Участието на СССР в подпалването на ВСВ беше в резултат на великоруския шовинизъм и неистовата алчност за прилапване на нови територии.
    - Корейската и Виетнамската войни бяха много подобни на сегашната война в Украйна, Там съветската армия се биеше срещу американската с чужди униформи и под формата на разни военни специалисти, съветници и т.н. по същия начин, както сега се бие на страната на ДНР и ЛНР. Малката разлика е, че виждайки, че не можейки да постигне целите си по този начин, сега се намеси пряко.
    - Благодарение на участието на САЩ в споменатите две войни, както и на спечелването на Студената война, сега светът, не е като Северна Корея, Венецуела или Куба. Ако Русия не бъде спряна сега, тя няма да се спре, и тогава всичко под нейния ботуш ще е дори по-зле от С. Корея. Затова, трябва да подпомагаме Украйна с всички възможни средства, защото те се бият и умират и за нас.

    Коментиран от #29

  • 29 Гай Турий

    1 0 Отговор

    До коментар #28 от "Сър Пичук":

    А на мен ми става интересно, че ме караш да обяснявам на хилядите читатели и на умника като теб, каква е историческата истина. И тя не започва да се развrва отпреди 100 години. По свой си начин, историята е свързана отпреди 1500 години и с българите и техните държави в Евразия, и техния наследник - господар/завоевател Русия. Още от времето на Атила и Хон-Българската империя, юдеите талмудисти започват да материализират своята доктрина за световно господство, вписана в Талмуда. Началото е с метежа на Аеций в Галия, който в онзи момент е била васална на Хон-Българската империя и е й плащала данък. Аеций е бил вербован от талмудистите, пръкнали се вече в най-Западна Европа. Целта им е завладяването на търговските пътища на българите от Китай до Европа. След това подмолната война на юдосатаните продължава с векове и хилядолетия. Като най-черни дни за българите е нашествието на Чингисхан и по-късно на Тамерлан, и двамата, купени от талмудистите и изпълняващи техните планове. След заличаването на Волжска България от Иван Грозни и завладяването на Сибир, търговската и истинска война на талмудистите се прехвърля срещу Руската империя. След като победителя над Наполеон цар Николай І отказва на Ротшилдите да си разкрият банка в Русия, последният решава да унищожи царя и Русия. Изфабрикуването на комунистическата идеология, по заръка на Дж.П. Морган чрез скандалния пияница философ Маркс, потомък пето поколение на равини, се материализира на практика в т.н. Октом

    Коментиран от #30

  • 30 Гай Турий

    2 0 Отговор

    До коментар #29 от "Гай Турий":

    Изфабрикуването на комунистическата идеология, по заръка на Дж.П. Морган чрез скандалния пияница философ Маркс, потомък пето поколение на равини, се материализира на практика в т.н. Октомврийска революция, която със субсидирането на САЩ и под вещото ръководствои техния юдорезидент Лейба Бройнщейн, успяват да катурнат царизма и да се настанят в страната. Само че грабежът на талмудистите-ционисти е предотвратен от прозорливия Сталин, осветлен от звездата на царското разузнаване, руски патриот. Заданието се отлага до появата на предателите Горбачов, Елцин, Кравчук и Шеварнадзе. 30 години саботажи и нова проимпериалистическа логистика в Москва и Киев, доведоха до повторение на схемата, предхождаща Февруарската и Октомврийската революция. Сега Путин им е виновен.

    Коментиран от #31, #32

  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания