Last news in Fakti
  Тема: Украйна

12 Октомври, 2022 11:29 1 470 13

Украинските бежанци в Испания получават по 400 евро на месец

  • испания-
  • бежанци-
  • украйна-
  • субсидии-
  • средства

Испанското правителство одобри прехвърлянето на 52,8 милиона евро към автономните региони, в които са концентрирани ресурсите за приемане на украински бежанци

Украинските бежанци в Испания получават по 400 евро на месец - 1
Източник: БГНЕС

Испанското правителство одобри прехвърлянето на 52,8 милиона евро към автономните региони, в които са концентрирани ресурсите за приемане на украински бежанци. Те ще се използват за директна месечна помощ от 400 евро на възрастен и 100 евро на ненавършили пълнолетие младежи, които нямат финансови възможности, предаде БНР.

Говорителят на правителството Изабел Родригес обяви, че преките субсидии, които са одобрени за Каталуния и автономния регион на Валенсия са по 13 милиона евро.

Още новини от Украйна

Това са двата региона, където са съсредоточени най-много украински бежанци. 33 388 са в Каталуния и 37 701 във Валенсия. Следват ги Мадрид с 21 716 и Андалусия с 20 938. Родригес посочи, че Испания е петата страна в Европа, която е приела най-много украински бежанци - общо над 147 000 души и ще продължи да подкрепя всички, избягали от войната.

Тя уточни, че от тях около 20 000 са в рамките на приемната система и са им гарантирани настаняване и поддръжка, но по-голямата част използват собствените си ресурси или се обръщат към роднини или приятели и изпитват финансови затруднения.

Именно тези хора ще могат да се възползват от помощта от 400 евро месечно.

По данни на Министерството на приобщаването и миграцията около 40 000 души са в ситуация на уязвимост и трябва да бъдат подпомогнати. Освен това ще се подпомагат и четирите основни организации, които работят с украинските бежанци.

Това са Червения кръст, Испанската комисия за бежанска помощ, Католическа асоциация на мигрантите и Фондацията за действие с мигранти.

Те ще получат близо 336 милиона евро, за да засилят капацитета на приемната система и да поемат повече хора, които търсят международна закрила заради войната в Украйна.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 11 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Вашето мнение

    16 1 Отговор
    У нас по колко вземат?
  • 2 честен ционист

    25 0 Отговор
    Аз ако бях на мястото на ония завалии от Карловско с наводнените къщи, ордавна да съм си бил камшика за Испания. Щях да викам, че съм от Киев и че всички документи са изгорели в гардероба. Иначе тия балами в испания не правят разлика между славянските езици, освен ако не са внедрили някой Ганчо предател да ви издаде.
  • 3 нормално

    6 7 Отговор
    Нека го кажем както си е ,а не да манипулираме и да оставим читателя да си мисли, че украинците получават по 400 евро. Тези пари се получават без значение от какъв етнос си,от каква религия си, няма значение, единствено трябва да си емигрират
  • 4 Само на жените и децата

    7 0 Отговор
    или и на мъжете плащат?
  • 5 Пенсионер

    22 3 Отговор
    "Украинските бежанци в Испания получават по 400 евро на месец"....Много повече от две трети от нашите пенсионери. После пак кажете, че не сме определени за заличаване. Явно им трябва нашата територията на някои, но не и населението.

    Коментиран от #8

  • 6 На море в Испания

    10 1 Отговор
    Ами да си отидат там, щом има кой да ги издържа.
  • 7 Лозунг

    11 0 Отговор
    В Полша минимална заплата 500 E ама работиш , в Испания без да работиш 400 Е ...пита се къде е комунизма другари и другари Къде ?!!!
  • 8 беден българин в Германия

    10 9 Отговор

    До коментар #5 от "Пенсионер":

    Човек без никакви доходи ,без работа,без право на парично обезщетение от Бюрото по труда.,без здравна осигуровка.. В България би умрял от глад,от студ,свит в някой ъгъл . Нека видим в Германия какво ще случи на такъв Човек. Държавата ще му плати - квартирата, всички разходи, като ток,вода,парно,здравни осигуровки,ще му осигури веднъж на две седмици да пазарува за 1 ЕВРО в такъв пазар, където за едно ЕВРО може да си напълниш пазарската чанта с плодове, зеленчуци,варива,консерви.....различни продукти,и освен всичко това, държавата ще ти осигури безплатни курсове за квалификация, усъвършенстване на език,ще ти осигури и безплатна карта,да може да посещаваш това. Ако кажеш, че не е достатъчно.Държавата ще ти слага в джоба всеки месец и джобни пари 500 Евро. Сега отговорете ми . Този капитализъм,тази демокрация има ли нещо общо, с нашия комунистически капитализъм и демокрация създадена от комунистическата номенклатура в България? Разбирате ли сега защо хората бягат в Западна Европа за да живеят като хора,за да живеят достойно

    Коментиран от #11

  • 9 Госあ

    9 0 Отговор
    В България получават повече. Сигурно щото сме по богати.
  • 10 Ежко Бежко

    2 0 Отговор
    Юруш в Испания. Пишете ме бежанец от митрофанова.
  • 11 Ежко Бежко

    7 4 Отговор

    До коментар #8 от "беден българин в Германия":

    Това, което си описал е рай за мързеливци, който обаче се крепи на милионите работещи и съвестно плащащи огромни данъци. Аз например не избягах на запад, за да преживявам на консерви от 1 евро. Отидох в Африка, работих в мините, после Азия, Южна Америка. Сега си харча парите и ви сечудя на акъла.

    Коментиран от #12, #13

  • 12 Ай стига бе

    6 0 Отговор

    До коментар #11 от "Ежко Бежко":

    Кого баламосваш? От работа в мините никой никъде не е забогатял. Освен ако под работа в мините не означава, че си собственик на мина. Тогава може и да си натрупал пари. За сметка на миньорите работещи за 1 долар на ден.
  • 13 Ади Ба

    6 0 Отговор

    До коментар #11 от "Ежко Бежко":

    Човекът е описал какво е да си беден в Германия. Ти още малко ще изкараш немските пенсионери,че са алчни понеже вземат повече пари от българските,и живеят достойни старини,а не като нашите, примерно вчера една двойка пенсионери в Бургас над 80 годишни се обесиха от безпаричие и безизходица. Човекът е описал,че в Германия си човешко същество,дали си беден или пенсионер. А ти веднага бедните ги изкара мързеливи.
Новини по държави: