Last news in Fakti

12 Октомври, 2022 19:23 3 752 86

Путин: Русия не е виновна за високите цени на енергията в Европа

  • газ-
  • петрол-
  • газпром-
  • владимир путин-
  • северен поток

Тръбопроводът "Северен поток 2" никога не е пренасял газ за Европа, защото точно преди да започнат руските военни действия в Украйна на 24 февруари, Германия отказа да издаде разрешително за въвеждането му в експлоатация

Путин: Русия не е виновна за високите цени на енергията в Европа - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Руският президент Владимир Путин заяви, че не страната му е виновна за високите цени на енергията, с която европейците се сблъскват в условията на предстояща зима, и добави, че Западът е този, който подхранва световната енергийна криза, предаде Ройтерс.

В реч на енергиен форум в Русия Путин заяви, че при така създалата се обстановка по отношение на енергоносителите най-високата цена ще платят развиващите се страни.

Той добави, че Москва ще задържи петролния износ и добив на сегашните им равнища до 2025 г., и обяви, че независимо от западните санкции Русия няма да се откаже от водещата си роля на международните енергийни пазари.

В словото си Путин приветства и решението от миналата седмица на страните от обединението ОПЕК+ да намалят добива на петрол, за да могат цените да останат високи. Руският президент посочи, че Русия възнамерява да продължи сътрудничеството си с ОПЕК - организация, оглавявана от Саудитска Арабия.

По въпроса за газовите доставки за Европа Путин изрази готовност Москва да възобнови подаването на синьо гориво към Германия и Европа, като това стане по балтийския газопровод "Северен поток 2", предаде Асошиейтед прес.

В речта си на днешния енергиен форум в руската столица той отново обвини САЩ, че стоят зад взривовете на газопровода "Северен поток 1" и на едната от двете тръби на "Северен поток 2", които причиниха огромно изтичане на газ от засегнатите тръби и ги извадиха от строя.

Вашингтон вече отхвърли подобни обвинения на Путин. Няколко европейски правителства заявиха, че подводните взривове по тръбите на "Северен поток" вероятно се дължат на саботаж, но не обвиниха никого конкретно.

Руският лидер не за пръв път предизвиква Запада с повдигането на въпроса за подаване на газ по "Северен поток 2", нещо, което от политическа гледна точка германското правителство и други играчи трудно биха могли да си позволят, защото ще ги постави в неудобно положение, отбелязва Асошиейтед прес.

Путин повтори твърдението си от миналата седмица, че нападението срещу тръбите на газопровода е извършено от тези, които искат да отслабят Европа чрез лишаването ѝ от евтиния руски газ.

"Саботажът срещу "Северен поток 1 и 2" е акт на международен тероризъм, целящ да отслаби енергийната сигурност на целия континент чрез блокирането на доставките на евтина енергия", каза той и добави, че според него САЩ искат да накарат Европа да си купува по-скъпия втечнен природен газ.

"Именно тези, които желаят разрив в отношенията между Евросъюза и Русия, стоят и зад саботажа срещу "Северен поток", каза той.

Въпреки че Русия продължава да подава газ към Европа през Украйна, взривовете по балтийските газопроводи задълбочиха острата енергийна криза, с която континентът се сблъсква в навечерието на зимата.

Тръбопроводът "Северен поток 2" никога не е пренасял газ за Европа, защото точно преди да започнат руските военни действия в Украйна на 24 февруари, Германия отказа да издаде разрешително за въвеждането му в експлоатация.

Преди експлозиите Русия спря да подава газ по "Северен поток 1", който върви успоредно на "Северен поток 2", тъй като тръбопроводът се оказа в епицентъра на енергийното противопоставяне между Москва и Евросъюза. Тогава Русия обясни спирането на газоподаването с технически проблеми, но европейските лидери окачествиха това като опит на Москва да внесе разкол сред тях по отношение на подкрепата им за Украйна.

Путин посочи, че в едната от двете тръби на "Северен поток 2" все още има налягане и тя изглежда годна за експлоатация, и добави, че по нея могат да бъдат подавани по 27 милиарда куб. метра газ на година. Той заяви, че ако проверките установят, че е безопасно тръбата да се използва, Русия е готова да поднови доставките за Европа.

Руският лидер допълни, че страната му може да повиши доставяните обеми синьо гориво на Турция и евентуално там да се създаде разпределителен център за газови доставки за Европа.

Путин отново се обяви против намеренията на Запада да въведе ценови тавани за износа на руски енергоносители с думите, че "Русия няма да действа против здравия разум и да плаща за благополучието на другите".

"Няма да доставяме енергоносители на страни, които наложат таван на цените", каза той. "Бих искал да предупредя тези, които вместо делово сътрудничество и пазарни механизми се опитат да си послужат с мошенически номера и грубо изнудване, че ние няма да направим нищо в свой ущърб."


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 58 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Руся

    56 23 Отговор
    Ако не помагахте на украйна а на русия всичко щеше да е ок

    Коментиран от #7, #86

  • 3 Урюрвкос

    24 8 Отговор
    още един турски поток искат да правят и терминал за втечнен
  • 4 Европа се е

    19 67 Отговор
    индустриализирала през 18-20 век само с въглища и ТЕЦ-овете могат пак временно да минат на тях. Глупост беше да се разчита на евтин и непрекъснат във времето руски газ. Руснаците го използваха за рекет и политически натиск върху ЕС. САЩ не случайно им казаха да не пускат СП2. Това е един инфраструктурен проект на Русия от който печелеше добре, а парите за военни цели и като такъв е легитимна военна цел. Украинците нямат флот затова някой който има го е направил. Нима някой съди руснаците за разрушения "Азовсталь" който струва повече от СП1 и СП2. Бият по всички заводи, рафинерии, складове за ГСМ в Украйна, но гръмването на СП било тероризъм?!

    Коментиран от #10, #42

  • 5 Нет,спасиха.

    32 21 Отговор
    Продавай го другаде бе.На по-голяма кирия ще си.Мани ги тия ЕС.Те си намериха от друго място.Твоя го продай на Индия

    Коментиран от #15

  • 6 Баста 🇺🇦

    28 52 Отговор
    Когато започнеш да влизаш в обяснителен режим, значи нещата не отиват на добре. Вова вързвай здраво гащите.
  • 7 Вовката е нповторим

    39 29 Отговор

    До коментар #2 от "Руся":

    Нов световен ред. Това е ясно и на изток и запад. Те затова рият с копита в обора и хвърлят шутове и къчове. Усещат, че е неизбежно.
  • 8 Taka така

    51 24 Отговор
    Браво Путин!
  • 9 Анализатор

    14 31 Отговор
    В плановете на ВСУ за тържествено посрещане на годишнината от Октомврийската революция са величествени фойерверки от:
    1.Турски поток;
    2. Последната тръба на СП;
    3. Петролопровода "Дружба"
  • 10 Гост

    24 50 Отговор

    До коментар #4 от "Европа се е":

    Стига бреца. Украйна ще ви победи. Ушанка
  • 11 С две думи

    55 17 Отговор
    Реално са виновни ЕС-те поискаха преди година цената на газа да се определя от борсата-от тогава газтта само расте...А след събитията в Украйна и безумните санкции-сега ще си плащаме...-уж терикати-ама излезнахме евро-баламурници.
  • 12 Абре

    50 21 Отговор
    Много странно. Путин е постоянно по форуми, срещи извън Москва, в Астана заминава в края на седмицата, а Зеленски... само говори по видеокомфернтни връзки и от къде... никой не знае. А нашите евроатлантици говорят, че Путин бил у бункер:))) А Путин се разхожда само по срещи...

    Коментиран от #22, #25

  • 13 Ленин

    8 21 Отговор
    Скатина такая,използваш номера със моркова и тоягата.
  • 14 Йоги-то

    29 7 Отговор
    Е все едно казва, поздравявам ви всички с песента на Мишо шамара и Ванко 1 - Майна
  • 15 Ал Бунди

    22 37 Отговор

    До коментар #5 от "Нет,спасиха.":

    А те в Индия това и чакат. Гънат го като шивашки метър с цените..мухахахахах..да си продаваш нефта на 30$/барел и то с доствката...не е случайно , че Иванушката е персонаж само в руския народен епос...мухахахаха...

    Коментиран от #33

  • 16 Анализатор

    18 39 Отговор

    До коментар #1 от "Пиздe_вceгдa_18 🇷🇺🇹🇷👍":

    Съвсем сте изперкал от загубите на рашистите.
    А може би педофилът се казва Путлер?
    Името му предполага такова нещо.

    Коментиран от #21

  • 17 Механик

    18 47 Отговор
    Русия никога и за нищо не е виновна , тя просто не трябва да съществува .Алкохолици , тероризиращи мирни граждани не искаме . Долу путин, долу расия.

    Коментиран от #31

  • 18 Да бе да

    11 41 Отговор
    "Путин посочи, че в едната от двете тръби на "Северен поток 2" все още има налягане и тя изглежда годна за експлоатация, и добави, че по нея могат да бъдат подавани по 27 милиарда куб. метра газ на година."

    Сега вече става ясно кой е взривил паток1, всеки който има нещо между ушите , разбира че путлер иска сертификат за паток 2 😁

    Нищо де , следващия след него може и да е по късметлия 😁

    Коментиран от #34

  • 19 Прав е

    42 13 Отговор
    И то много прав за всичко!
  • 20 Бай Грую

    9 33 Отговор
    Вместо Русия да беше поставила това предложение, преди войната и да търсеше сътрудничество с ЕС, Путин прцака хубавата работа.
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Има и продължение, но друг път

    11 19 Отговор

    До коментар #12 от "Абре":

    Президентът на Украйна има така наречения таен бункер, който е направен много отдавна, още в съветско време. Още през 1960 г., по време на строежа на метрото.
    Намира се в центъра на Киев на метростанция Арсенальная, която все още е най-дълбоката метростанция в света (105,5 метра).
    Станция Arsenalnaya се намира в близост до президентския кабинет и Върховната рада.
    Както казват запознати, тунели водят до бункера директно от административните сгради. Президентът и целият му антураж спокойно се крият там.
    Преди това дори бяха организирани екскурзии до този бункер.
    Самият Зеленски позира точно в този бункер през пролетта на 2022 г. за кореспонденти на западни медии.

    В бункера на "Арсенальная" наистина можете безопасно да оцелеете при всеки катаклизъм. В съветско време се градеше на съвестта. Но тогава какво? Как да стигнете до вашите офшорни и недвижими имоти в Лондон?

    Затова са създадени специални бункери за президента или в Западна Украйна и Закарпатието, или в близост до тези райони

    Коментиран от #35

  • 23 Виновно е фашисткото

    29 10 Отговор
    управление на ЕС. Революция. Гилотина. Социализъм. Капиталистите на Марс. Предателите в Марианската падина. Това е решението.
  • 24 Цял ден

    12 30 Отговор
    ли ще цитирате тоя дребен психопат?
  • 25 Даа

    15 31 Отговор

    До коментар #12 от "Абре":

    Путлер се разхожда като панаирджийска мечка. За кашмер...
  • 26 Путя марионетката на сорос

    11 32 Отговор
    дАвай путя закривай раша,пълен напред към дъното като гордоста крайцера мАсква

    Коментиран от #27

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Курнела Нинов

    19 8 Отговор
    Ти ще бъдеш първият, тоя,
    кояйто ще влезе в ада на боя,
    твоя Андрюша
    ще яхне катюша,
    русия Ванка
    ще влезе във танка,
    твоя Альоша
    ще мине по страшните бойни полета,
    за да остане безсмъртен,
    по нечии чужди тепета!
    Тук няма шега.
    Няма измама.
    Един е пътя.
    Два пътя –
    няма!
    И нека ни хулят.
    Нека се пенят.
    Такъв е законът на нашите дни:
    който на теб, СССР,
    измени –
    твойта великата правда изменя.
    За тебе е моята ода,
    за тебе е моята песен,
    за тебе –
    днес и завинаги…
  • 29 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    6 3 Отговор
    ПАЗАРНАИКОНОМИКА
  • 30 един от многото

    23 7 Отговор
    Ами като не искате да се поставяте в неудобно положение (интересно пред кого) , нека ви мръзнат задниците!
  • 31 СОФИЯ

    24 7 Отговор

    До коментар #17 от "Механик":

    ИЗВИНЕТЕ а ВИЕ койСТЕ зада РЕШАВАТЕ коя ДЪРЖАВА дали ТРЯБВА даСЪЩЕСТВУВА или НЕ

    Коментиран от #37

  • 32 Тити

    8 23 Отговор
    Абе разбрахме Рашистите за нищо не са виновни за какво ни го показват този изверг.
  • 33 Да иванушка

    19 2 Отговор

    До коментар #15 от "Ал Бунди":

    ДА! Само дето си пропуснал рекордните приходи в Русия! Ако не ги беше пропуснал, щеше да оста не да задействаш междуушието, да направи това, което му е предназначението! Пък после можеше да не ни се налага да четем бозътъ, с която ви облъчват!

    Коментиран от #55

  • 34 среднощен

    12 8 Отговор

    До коментар #18 от "Да бе да":

    "...Тръбопроводът "Северен поток 2" никога не е пренасял газ за Европа, защото точно преди да започнат руските военни действия в Украйна на 24 февруари, Германия отказа да издаде разрешително за въвеждането му в експлоатация..."; Най-вече заради това обстоятелство - построен, но неработещ Северен поток 2... Но, за сметка на това пък все още доставя през Украйна и дели със сина на Байдън...?

    Коментиран от #66

  • 35 Иванушка (Оригинал) 🇧🇮

    25 3 Отговор

    До коментар #22 от "Има и продължение, но друг път":

    По-голям виц не бях чел днес. Ако си мислиш, че след ядрена война ще има оцелели, значи лопа дъската.

    Коментиран от #38, #40, #41

  • 36 Рашавия

    7 19 Отговор
    В сев. поток 2 почти няма чуждестранно участие - съответно по-голяма печалба за приматите.
    Странно как при съботажа "западът" е пропуснал едната тръба, но пък е взривил изцяло собствените си тръби.
    Наглостта на приматите няма граници.
  • 37 Селянин

    2 12 Отговор

    До коментар #31 от "СОФИЯ":

    Може да е някой от малкото горди последователи на Левски, Ботев и Вазов. Или е чел,, руската убийствена политика към България,, от някакъв си там български патриот. А ти коя или кой си?

    Коментиран от #61

  • 38 Страничен наблюдател

    9 1 Отговор

    До коментар #35 от "Иванушка (Оригинал) 🇧🇮":

    Напротив, оцелели ще има. Е...няма да са хората, а скорпионите и хлебарките - но все пак ще остане неква живинка!
  • 39 жалейка

    2 13 Отговор
    путкинедолнапутка
  • 40 Без пирон

    7 3 Отговор

    До коментар #35 от "Иванушка (Оригинал) 🇧🇮":

    Катаклизми много нали, не само ядрени, кой ти говори за ядрена война.Като ти хлопа дъската, затова ли четеш през ред и не осмисляш написаното.
  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Северозапад

    14 1 Отговор

    До коментар #4 от "Европа се е":

    Да, така е. Но пропускаш факта, че мините за въглища в Рурската област отдавна са изчерпани, и по тая причина сега Германия внася въглища от Полша и ЮАР. Щото кранчето за качествени въглища от Донбас и Русия отдавна е вече затворено - и то по "молба" от самата Германия...

    А, и май имаше нещо като "Зелена сделка" - помниш ли? И че не кой да е, а Ошаф Шолц бодро информира немците - "Забравете за енергийния комфорт"!
  • 43 Стара руска

    8 4 Отговор
    поговорка - клиентът винаги е виновен;)
  • 44 гумата

    6 17 Отговор
    Путин не е наясно , че Русия е аут от всички международни организации. Русия вече е пълен аутсайдер , който живее през 50 - те години на 20 - ти век.
  • 45 РОСГВАРДИЯ ПАЗИ ПУТИН

    10 5 Отговор
    От народната любов.....
  • 46 леле - мале...

    8 10 Отговор
    Русия не е виновна, действията на политиците и елита ѝ са виновни! Итова няма да им бъде простено.
  • 47 Ученият котка

    2 5 Отговор
    Дори вчера щях да се противопоставя, но взривеният газопровод в Балтийско море промени мнението ми.

    Коментиран от #48

  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Баста 🇺🇦

    5 6 Отговор
    Никой не те пита психар. И да е виновна и да не е вече никой не ви вярва.

    Коментиран от #54

  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Жоро с

    11 5 Отговор
    Ако спрат нефта за българия , заминаваме под леда, от гърция няма как да влиза такова количество което произвежда Лукойл нефтохим !!! И какво правим , Кризаааааа

    Коментиран от #77

  • 52 Виновен е

    3 0 Отговор
    Р.Овч.
  • 53 Солей

    2 10 Отговор
    Марш в Азия, Джуджак :))))
  • 54 Психиатър

    6 1 Отговор

    До коментар #49 от "Баста 🇺🇦":

    Психото си ти, по речника и изказа ти личи.
  • 55 Хм...

    3 7 Отговор

    До коментар #33 от "Да иванушка":

    А къде пропускаш рекордните разходи?, приходите му намаляват всеки месец от санкциите, да той все още успява някак да компенсира от високите цени от енергоносителите но това няма да продължава вечно, знаеш ли някъде икономика която се развива добре под санкции?, не си мисли че само от суровини една икономика може да функционира нормално при намален износ, временно да..но в средносрочен и и в дългосрочен план не....

    Коментиран от #57

  • 56 Абсурдистан

    2 3 Отговор
    Русия не е виновна, ти си виновен!
  • 57 Да иванушка

    11 1 Отговор

    До коментар #55 от "Хм...":

    и разходите сме видели! Но там дето четете, разчитат, че не мислите и ви облъчват, че трябват санкции за да спрете войната! Тотална лъжа! Според анализ на Световната банка, спиране на целият износ на ресурси и стоки към Европа, ще е спад в БВП на Русия от порядъка 8-10 %. Имайки предвид, че Русия не стои да чака това да се случи, тя развива нови пазари! Имайки предвид и цените на енергия и ресурси, логично спада на БВП, ще се окаже и по малък! Та от санкции, единственият губещ ще е Европа! И то жестоко губещ! Това е и целта на цялата интрига на САЩ! Но за да видите по далеч от носовете си, трябва да се ползва онова на раменете, а не да се попива като суха гъба, всеичко което ви пропагандират!

    Коментиран от #67, #72, #75

  • 58 Дааа....

    5 2 Отговор
    Ти не си виновен , че падат бомби и избиват деца и възрастни хора ! Ти за нищо не си виновен ! Повтаряй си го може пък и да си повярваш!
  • 59 Ценоразпис от хоремага

    9 2 Отговор
    Путин: Русия не е виновна за високите цени на енергията в Европа
    А не е ли вярно?Той ли определя цената на американския,норвежкия,азерския и други газове по земното кълбе или едни други костюмари?Американците като толкова ги боли де...овия за Европа що не го дават газа поне на старата руска цена или " нищо лично - просто бизнес"

    Коментиран от #60

  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 СОФИЯ

    4 0 Отговор

    До коментар #37 от "Селянин":

    БЕЗ коментар МЕХАНИКо
  • 62 ПУТИН ВИНОВЕН СИ

    2 10 Отговор
    За хилядите невинни убити жени и деца в Украйна....за това оправдание няма.....
  • 63 Такаааа...!

    2 7 Отговор
    Поне вече, ние си научихме урока и не зависим 90% от вашия газ! Това е прогрес за народа ни и ужас за тези наши "бизнесмени" , които натрупаха състояние , като посредници на руска газ за БГ !

    Коментиран от #65

  • 64 Не бе

    7 0 Отговор

    До коментар #60 от "НОВО ПЕТ":

    Щото там едни казвали в западнала Европа ,че им било скАпо и трябвало икономии като газа не бил руски.Ама то газа де да знае че трябвало да е руски и неруски,той си е все същия газ от майката Земя,само лакомниците са други
  • 65 Така е

    11 0 Отговор

    До коментар #63 от "Такаааа...!":

    Не зависиш пт Газпром! Зависиш от посредниците на Газпром! Но ко ти пука! 20-30-40$ горница ко ти дреме! Нищо, че това са едни 20-30-40 милиона долара на ден! "Богата" държава сме! Храним мафия! Тя с нашите пари плаща за лъжи! Блеещите ги избират и те така!

    Коментиран от #69

  • 66 Да бе да

    1 10 Отговор

    До коментар #34 от "среднощен":

    "Тръбопроводът "Северен поток 2" никога не е пренасял газ за Европа"
    😁

    Ами аз какво казвам ?
    Когато беше построен ( за да замени изцяло Украйна) много държави казаха НЕ!
    росссиа отдавна иска да го сертифицира , ама ядец ! Путлер просто иска да спре всякакъв транзит през Украйна.

    Рашистите за това са оставили едната тръба на СП 2 , за да го сертифицират !
    Ако са Украйна или САЩ , мислиш ли че ще я пропуснат точно тази тръба😁😘

    Коментиран от #74

  • 67 Ха........

    1 5 Отговор

    До коментар #57 от "Да иванушка":

    Не си мисли че ти и такива като теб виждат нещо повече от това което искат да видят, има си незаобиколими икономически закони, това което сега се случва в руската икономика не е това което ще и се случи занапред, а това че ще компенсират всичко с нови пазари го разказвай на баба си.

    Коментиран от #71

  • 68 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 69 Парите Ви

    3 0 Отговор

    До коментар #65 от "Така е":

    Тя с нашите пари плаща за лъжи!
    Съгласни сме!

    Коментиран от #73

  • 70 Милицияяя

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Пиздe_вceгдa_18 🇷🇺🇹🇷👍":

    Мили,целияяяяя,,......
  • 71 Не бе иванушка

    6 0 Отговор

    До коментар #67 от "Ха........":

    със сигурност не виждам всичко, но виждам достатъчно, за да знам кой ми вреди и не ми мисли доброто и достатъчно, за да не творя бозъ в негова полза! До там да я докараш, екстра ще си! Не я мисли Русия! Мисли Европа, защото си европеец! Ако си де! Че масово безродници са се навъдили!
  • 72 Ал Бунди

    1 5 Отговор

    До коментар #57 от "Да иванушка":

    Пхахахахаха..ма ти си верваш на фейлетоните ли..? Хахахахаха...ще говорим до година, когато избеснеят сибиряците от глад. Абе..за каква икономика ми говориш без технологии и инвестиции..знаеш ли, че единствената фабрика която прави моливи в Русия, е тая, дето им я подари Хамър по времето на революцията..а онзи ден една мазна тьотка, дето седи винаги отляво на председателя на Думата( Матвиенко май се казваше).. та тази същата тьотка бе горда да заяви при откриването на новия мост на Амур, че най-после ще пристигат навреме пратките с пирони от Китай...Смешник си бил и такъв си оставаш..

    Коментиран от #76

  • 73 Уж всички съгласни

    0 0 Отговор

    До коментар #69 от "Парите Ви":

    пък на първо място крадец, на второ лъжец, на трето турчин, на четвърто лъжец ит.н.!
  • 74 среднощен

    5 0 Отговор

    До коментар #66 от "Да бе да":

    "...мислиш ли че ще я пропуснат точно тази тръба.."; Това което си "мисля" е, че едни хора се взимат много на сериозно, направо за "богове"... Заради това сме до тук... "Прекупвачите" - те редят пъзела... А, "пъзелът" е - по-високи цени... Случи се чрез войната в Украйна. В тази война Путин, Байдън, Зеленски са "фигури от шаха" - "шах" разиграван от тези които се мислят за богове... Твърде много невинни жертви станаха по сметката на "тези богове"... Скоро всичко ще свърши - злото твърде много се умножи...
  • 75 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 76 Да иванушка

    3 0 Отговор

    До коментар #72 от "Ал Бунди":

    Не вярвам на фейлетони, а на действия! След тази искрена бозъ от теб, мога само да повторя! Пропагандите и жълтините са забавни, но само ако можеш да разграничаваш истина и лъжа! Ако ли не, си като една суха гъба, попиваща всяка глупост!

    Коментиран от #78

  • 77 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 78 Ал Бунди

    0 4 Отговор

    До коментар #76 от "Да иванушка":

    Хич не ми дреме на какво вярваш или не..поне си прекарвам забавно времето с твоите простотии. Давай в същия дух, духльо. Пилците ще ги броим догодина януари...

    Коментиран от #80

  • 79 А на какво

    5 1 Отговор

    До коментар #77 от "Да ти кажа":

    основание ще изгониш Лукойл? Ще крадеш ли? И на какво основание смяташ, че ще ти паднат цените ако е друг? Тотална липса на мисъл! По скоро детси разсъждения!

    Коментиран от #81

  • 80 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 81 ....

    0 6 Отговор

    До коментар #79 от "А на какво":

    На основания, че е част от вражеска държава, че краде от България над 15 години, че е монополист и това, че доставя некачествен продукт.

    Коментиран от #82

  • 82 Остави детските глупости

    5 2 Отговор

    До коментар #81 от "....":

    Каква вражеска държава? Лукойл е частна компания! Може да краде не 15, а 115 години, но като нямаш доказателства, а само голи приказки, на какво основание ще гониш? И това, че е монополист, не става без подкрепата на тези които избирате! Та стига детски приказки! Не става с опорки и глупости!
  • 83 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 84 оХ, ОТЪРВАХМЕ СЕ!

    2 4 Отговор
    Отървахме се от руския газов кошмар. Цената на газта спадна.
  • 85 Керът

    1 4 Отговор
    Айде, джуджака пак задрънка с балалайката, вервайте му, цитирам коня: " Само луд човек може да мисли, че ще нападнем Украйна"..
  • 86 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания