Last news in Fakti

19 Юли, 2013 15:12 965 0

Палестина отложи подновяването на мирните преговори с Израел

  • палестина-
  • израел-
  • джон кери-
  • сащ-
  • преговори
Палестина отложи подновяването на мирните преговори с Израел - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Палестинските лидери приключиха срещата за възобновяване на евентуалните мирни преговори с израелската страна, без да постигнат някакво решение, съобщи Би Би Си.

Палестинският президент Махмуд Абас запозна колегите си с последното предложение от страна на САЩ за възобновяване на преговорите.

Според различни доклади, планът не е дал достатъчно гаранции за започването на разговори относно прекратяването на конфликта между Израел и Палестина.

Американският държавен секретар Джон Кери към момента е в региона, за да присъства на разговорите относно реализирането на мирния план.

Според Държавния департамент на САЩ, Джон Кери ще консултира израелските и палестинските лидери, като ще ги насърчи да вземат дейно участие в дебата относно възобновяването на мирните преговори.

Евентуалният провал на разговорите ще представлява сериозно разочарование за Кери, който вече успя да спечели подкрепата на Арабската лига относно американския мирен план.

Според информации от Белия дом, американският президент Барак Обама вече е провел телефонен разговор с израелския премиер Бенямин Нетаняху, призовавайки го да поднови мирните преговори с палестинците по възможно най-бърз начин.

Според последни информации палестинското правителство е склонно да преговаря, ако получи гаранции, че Израел ще признае границите между двете страни от 1967 г. Палестинците са поискали и замразяването на няколко израелски строежа  в окупираните Западен бряг и Източен Йерусалим. Промените в американския план са изискани от представители на управляващата Палестина партия "Фатах".

Срещите между палестинските лидери за възобновяване на преговорите се провеждат в палестинския град Рамала, като основните проблеми, които трябва да бъдат разрешени на тях, са правата на палестинските бежанци, статутът на Йерусалим и прекрояването на границите.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА