Last news in Fakti
  Тема: Украйна

14 Октомври, 2022 13:31 772 7

МААЕ отбелязва напредък в създаването на защитна зона около Запорожката АЕЦ

  • маае-
  • гроси-
  • запорожка аец-
  • украйна-
  • напредък

Генералният директор на Международната агенция за атомна енергия Рафаел Гроси заяви това

МААЕ отбелязва напредък в създаването на защитна зона около Запорожката АЕЦ - 1
Източник: БГНЕС

Генералният директор на Международната агенция за атомна енергия Рафаел Гроси отчете напредък в създаването на зона за ядрена безопасност и защита около Запорожката атомна електроцентрала след посещенията си в Русия и Украйна.

Това каза той в Twitter, съобщава Укринформ.

„Пристигаме в Полша с нощния влак от Украйна след интензивна седмица на консултации с Русия и Украйна. Приближаваме се към създаването на защитна зона за Запорожката атомна електроцентрала – ситуацията на централата е несъстоятелна и се нуждаем от незабавни действия за нейната защита, “ каза Гроси.

http://

Той публикува и снимки от срещата си с украинския външен министър Дмитро Кулеба в бомбоубежище в Киев.

http://

„Напредваме към създаването на зона за ядрена безопасност и защита около Запорожката атомна електроцентрала“, пише Гроси.

По време на срещата Кулеба каза, че Русия трябва да се оттегли от ЯЕЦ, за да гарантира своята ядрена безопасност и незабавно да спре отвличането и сплашването на украински персонал.

ЗАЕЦ, най-голямата атомна електроцентрала в Европа, е окупирана от руските военни от 4 март.

Гроси се срещна с руския президент Владимир Путин на 12 октомври.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Госあ

    13 1 Отговор
    Тия нахалници не знаят ли, че Русия охранява успешно централата от терористичните набези на Украйна и запада от месеци ?
  • 2 Хахаха

    14 2 Отговор
    Формални персони заемащи формални длъжности борещи се за 15мин слава до преди 3месеца никой не го знаеше този защото нищо не зависи от него само празни приказки
  • 3 МирО

    11 1 Отговор
    Рашаните трябва да пазят АЕЦа, че джуджака наркоман ще я взриви ако може- белото не прощава
  • 4 да де

    11 1 Отговор
    Колко е тъжно да си на висок пост в ООН като тоя и да си просто слуга.
  • 5 Просто човек

    1 12 Отговор
    Мръсни ватенки, вън от Украйна!!!
  • 6 Само питам

    10 2 Отговор
    Защо тоя цървул не каза от къде се стреля по централата! Видя го с очите си и не посмя да каже,че Зеления наркоман с обучени войници в Англия иска да предизвика ядрена катастрофа! КАЖИ СИ БЕ МИШОК!
  • 7 Терор

    1 4 Отговор
    Кремълските опорки оправдават всички злодейства на любимия си Путин понеже нямат гънки ,не мислят.Путин им е казал,че Украйна се самоликвидира и това е вярно.Това,че Русия нападна Украйна без повод, че АЕЦ е украинска и най-голяма в Европа и снабдява Украйна с еленергия, няма значение.Украйна сама си го прави,въпреки че руснаците още веднага м.март започнаха да тероризират персонала и вкараха руска военна техника там, също не е вярно,щом Путин е казал. КРЕМЪЛСКАТА ПРОПАГАНДА Е ОТРОВИЛА ХОРАТА ТАКА, ЧЕ ИМАТ НУЖДА ОТ МАСОВА ПСИХОТЕРАПИЯ. Май за спасението на България тези хора трябва да бъдат щастливи и това може да стане като заминат за спокойствие в Русия.
Новини по държави: