Last news in Fakti

16 Октомври, 2022 16:37 1 030 2

Съседите спряха работа на мина за въглища

  • турция-
  • мина-
  • експлозия

На 14 октомври в нея загинаха 41 души

Съседите спряха работа на мина за въглища - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Турските власти решиха временно да преустановят работата в мината за въглища в провинция Бартин, където преди това избухна метан. „Временно преустановяваме работата в мината, тъй като в някои райони все още има пожар. Преустановяваме производството на въглища в мината Амасра, докато пламъците бъдат овладени. Прокуратурата също започна разследване по този случай", каза министърът на Природни ресурси и енергия каза пред репортери Турция Фатих Донмез.

Експлозия в мина избухна на 14 октомври вечерта в района на Амасра в провинция Бартин в Северна Турция. Експлозията на метан е станала на дълбочина 300-350 м, по време на детонацията в нея е имало над 90 миньори. В резултат на експлозията загинаха 41 души, 58 бяха спасени.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Шолц

    2 1 Отговор
    Метан е опасен са демокрацията, да се забрани вноса на този газ.
  • 2 Иван

    15 2 Отговор
    Жал ми е за турците. За нас те не са чужди хора. Бог да прости онези, които са си отишли. Бог да помага на онези, които са останали!
Новини по държави: