Last news in Fakti

19 Октомври, 2022 15:00 761 1

Турция е обезвредила нова плаваща мина в Черно море край окръг Къркларели

  • турция-
  • мина-
  • черно море-
  • окръг къркларели

Екипи на турските сили за подводна отбрана (SAS) са обезвредили плаваща мина в Черно море, открита край бреговете на окръг Къркларели

Турция е обезвредила нова плаваща мина в Черно море край окръг Къркларели  - 1
Снимка: Shutterstock

Екипи на турските сили за подводна отбрана (SAS) са обезвредили плаваща мина в Черно море, открита край бреговете на окръг Къркларели, предаде Анадолската агенция.

Министерството на националната отбрана съобщи в изявление днес, че след като мината била забелязана край бреговете на Къйъкьой, окръг Къркларели, на мястото са били изпратени екипи на SAS, които са обезопасили и неутрализирали взривното устройство.

Това не е първият случай на забелязана плаваща мина край бреговете на Турция. През пролетта бяха открити три мини в близост до турското черноморско крайбрежие, напомня АФП. Анкара така и не потвърди източника на трите мини, обезвредени в края на март и началото на април, и оттогава не е съобщавано за други.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 киро

    5 1 Отговор
    това е лъжа,нали от Нато бяха казали ,4е това е руска пропаганда и нямало плаващи мини
Новини по държави: