Last news in Fakti

19 Октомври, 2022 19:59 986 11

Депутат от консерваторите призна: Изпратих писмо за недоверие към министър-председателя

  • великобритания-
  • уилям раг-
  • лиз тръс-
  • консервативна партия-
  • брекзит

Изключване от групата би анулирало писмо за недоверие, каквото Уилям Раг каза, че е подал до председателя на Комитет 1922, който определя правилата за избиране и смяна на лидера на консерваторите

Депутат от консерваторите призна: Изпратих писмо за недоверие към министър-председателя - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Британският депутат от Консервативната партия Уилям Раг заяви днес, че е подал писмо за недоверие към министър-председателката Лиз Тръс, след като е бил "лично засрамен" от представения от нея минибюджет, предизвикал смут на финансовите пазари, предаде Ройтерс.

Правителството каза на депутатите, че гласуване по политиката на Тръс за хидравличното разбиване (фракинга) тази вечер би се разглеждало като проверка за доверието към нея, а тези, които гласуват против, ще бъдат изключени от парламентарната група на партията.

Раг заяви, че макар да се противопоставя на хидравличното разбиване, възнамерява да гласува с правителството, за да не бъде изключен от парламентарната група.

Изключване от групата би анулирало писмо за недоверие, каквото Раг каза, че е подал до председателя на Комитет 1922, който определя правилата за избиране и смяна на лидера на консерваторите.

"Искам да запазя това писмо", заяви пред парламента депутатът, който е председател на парламентарната комисия по публична администрация и конституционни въпроси и заместник-председател на Комитет 1922.

"Липсата на далновидност, проявена от висши членове на правителството, е нещо, което не мога лесно да простя", каза той.

"Аз съм лично засрамен от случилото се с това финансово изложение, защото не мога да се изправя пред моите избиратели, да ги погледна в очите и да кажа, че трябва да подкрепят нашата велика партия", заяви Раг.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ха ха ха ха ха

    14 0 Отговор
    Гледайте каква кукла е Лизката:))) Същата като управниците ни у Брюксел:))) ама те всичките си приличат..

    Коментиран от #5

  • 2 Хихихи..

    13 0 Отговор
    Тая с овчата глава мляко не дава,ще я шиткат..
  • 3 НИНА

    5 0 Отговор
    АМА ТА КУКЛА ДОБРЕ ЛИ Е

    Коментиран от #4

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Що бе?

    0 6 Отговор

    До коментар #1 от "Ха ха ха ха ха":

    Там законите ги пишат преди 1000 години и ги спазват.Кво не ти харесва мин.председателката?Поне докато германците вкарат болшевиците не власт,Англия води русиа за носа.После изправя гръб североамериканската държава и англичаните попадат подвластно.Поне още 100 ,а и може би догде го има света са САЩ.Другото е след/зад тях

    Коментиран от #9

  • 6 среднощен

    6 0 Отговор
    "Брекзит" - всичко е по план...
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Ха ха ха ха ха

    2 0 Отговор

    До коментар #5 от "Що бе?":

    Ама как да не ми харесва бре:)))) нали това казвам,че си личи, колко интелигентна и умна е:)))) Досущ като Брюкселци. Какво лошо казах:)))))
  • 10 странна вест

    1 0 Отговор
    Много по-важна новина е че след оставката на министъра на финансите днес оставка подава и министърката на външните работи, ама цъ... нашите медии не го съобщават??? Сигурно е маловажно.
  • 11 А50

    1 0 Отговор
    Теа западняци яко са се изродили, изглеждат по-тъпи и от бойчето.
Новини по държави: