Last news in Fakti
  Тема: Украйна

19 Октомври, 2022 22:22 2 691 20

Ердоган към Зеленски: Трябва да бъде запазена възможността за дипломатическо решение на кризата в Украйна

  • турция-
  • украйна-
  • реджеп ердоган-
  • володимир зеленски-
  • крим-
  • херсон

Анкара е готова да направи всичко необходимо за прекратяването на войната чрез преговори, посочиха от Дирекцията по комуникации на турското президентство

Ердоган към Зеленски: Трябва да бъде запазена възможността за дипломатическо решение на кризата в Украйна - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган разговаря днес по телефона с украинския си колега Володимир Зеленски, съобщи Дирекцията по комуникации на турското президентство, съобщава турската държавна телевизия ТРТ-Хабер.

Двамата са обсъдили последните развития във връзка с войната в Украйна.

Още новини от Украйна

Ердоган изтъкна, че при всякакви обстоятелства трябва да бъде запазена възможността за дипломатическо решение на кризата в Украйна.

Той добави, че Турция е готова да направи всичко необходимо за прекратяването на войната чрез преговори, посочиха от Дирекцията по комуникации на турското президентство.

Ердоган също така благодари на президента на Украйна за изказаните съболезнования по повод експлозията миналата седмица в мина в окръг Бартън, Северна Турция, при която загинаха 41 души.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 22 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Ердо

    17 14 Отговор
    дипломатически ли реши кризата с Кюрдите, или просто си навлезе като ПиЧ в Сирия и Либия. Няма решение на конфликта НАТО срещу Русия и Китай. Не може Саурон Англосаксонски да окупира и експлоатира народите и ресурсите на света. Светът се променя, пред очите ни. Еднополюсната диктатура на Англосаксия свърши, как ще свърши, дали с Ядрен Апокалипсис или Мирен Договор, зависи от Саурон и Саруманчетата му-евробюрократи ЕС. Но като знаем, Кой е Саурон, по-скоро Човечеството загива, то така или иначе щеше да бъде унищожено, но по-бавно, трябваше да останат "Златният милиард" Саруманчета, все пак трябват и слуги орКи, да му вършат "чеРната работа".

    Коментиран от #11, #16

  • 3 Котка ученият

    24 2 Отговор
    Нито Зеленски, нито Ердоган ще бъдат инструктирани от Русия и Съединените щати да търсят път към мир. Само Москва и Вашингтон могат да сложат край на страданията на Европа.
  • 4 До Ердуган

    15 6 Отговор
    Удари му един шамар на това джуже
  • 5 Зеленски

    7 14 Отговор
    Га ръшагите се изнесат, че преговаряме, до там че ги тепаме
  • 6 РЕАЛИСТ

    22 6 Отговор
    Зеленски е заложник на англосаксонците. Англичани го охраняват и са готови да прережат гърлото, ако направи грешна стъпка или каже нещо различно от начертанието. Като почнаха ударите по Киев, са го евакуирали към полската граница в подземен бункер. Семейството му е също заложник в Лондон.

    Коментиран от #7

  • 7 Павел Николаев

    12 2 Отговор

    До коментар #6 от "РЕАЛИСТ":

    Навремето като бяхме хлапета и искахме да изгреем при големите хулигани ставахме точно заложници на по-големи интереси … караха ни да правим еди какво си и т.н. За мое огромно съжаление доста хора в Украйна ги излъгаха и цената беше голяма - живота …
    Извод - геополитиката не е онази детска, махленска история от миналите години …
  • 8 Котка ученият

    10 6 Отговор
    Европа се оказа излишна и ненужна в острата и напрегната игра на двете световни сили. На снимката виждаме двама измамници, които никой не е питал и канил.
  • 9 РЕАЛИСТ

    15 6 Отговор
    Руският водещ по телевизия Житомир публикува писмо на киевчанин. Заявява открито, че Киев е руски град , окупиран от чужденци, както е било и на Майдана. Доволен е от ракетните удари, защото е видял гадините , как се бият за място в убежищата и в метрото. Казва , че гадно в Украйна, само за пари и далавери се мисли и кой откъде може да завлече нещо.
  • 10 Повтаряй, барем чуе

    21 2 Отговор
    Колко политици му предлага на Зеления мир с Путин, но той не ще!!! Предпочита да жертва украинците...
  • 11 Котьо

    6 3 Отговор

    До коментар #2 от "Ердо":

    Интересен анализ ,рядко се случва. Ще се радвам да си това за което пишеш.Има нужда от истината. Както беше казал някой страхливците умират всеки ден ,а смелите само веднъж.
  • 12 Котка ученият

    7 2 Отговор
    Всеки свят е сделка. Процесът на бясна търговия между Кремъл и Белия дом е обвит в непрогледен мрак.
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Госあ

    5 2 Отговор
    зелински изглежда като едно типично нахално и продажно селянче (не обиждам хората от село, които притежават морал и трудолюбие и не спадат към простолюдието)
  • 15 Кобзон е поканил путин

    0 4 Отговор
    Да изпее лебедовата си песен като подгряващ изпълнител на концерта му.
  • 16 Оле!

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "Ердо":

    Китайли казахте?! Ако повярвате на Китай значе че сме изгубени! 9692
  • 17 Мехмед

    1 1 Отговор
    Реджеп бей мъдро приказва, ама тоя Зеленки аджамия малко и няма да го разбере. То между ушите са иска да има нещо та като влезне от едното да не фърчи от другото. То не става само сербез да го раздаваш, иска и акъл малко.
  • 18 В други новини

    0 5 Отговор
    В същото време гръцкият министър на външните работи Никос Дендиас по време на посещението си в Украйна и съвместното интервю за пресата с министъра на външните работи на Украйна спомена и Турция и непрекъснатото провокативно поведение което показва.

    „Гърците също имат голям съсед на нашия Изток. Съсед, който ни заплаши с война. Съсед, който призовава за демилитаризация на нашите територии, докато самият той разполага мощни сили срещу нашите граници. Съсед, който незаконно твърди, че части от нашата земя са негови. Съсед, който многократно казва, че ще дойде някоя вечер внезапно. Съсед, който казва, че ако не се поддадем на исканията му, ще имаме съдбата на Украйна. Нашият отговор е прост. Ние сме с Украйна. Ние сме до Украйна“.

    Коментиран от #19

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: