Last news in Fakti

26 Октомври, 2022 18:45 1 134 0

36 души са ранени при земетресението във Филипините

  • филипини-
  • земетресение-
  • жертви

Най-малко 36 души са били ранени в земетресението с магнитуд 6,4, разтърсило Северните Филипини снощи

36 души са ранени при земетресението във Филипините - 1
Снимка: БГНЕС

Най-малко 36 души са били ранени в земетресението с магнитуд 6,4, разтърсило Северните Филипини снощи. Има щети по домове и по обществени сгради, предаде ДПА, позовавайки се на местните власти.

Трусът бе регистриран близо до град Лагаян в провинция Абра, на около 350 километра северно от Манила. Първоначално измереният магнитуд на земетресението беше 6,7, но по-късно той бе понижен на 6,4.

Има информация за най-малко 10 ранени в Абра, предимно от падащи отломки. В близката провинция Илокос Норте 26 души са пострадали леко. В някои провинции токът е спрял, а десетки къщи и обществени сгради са били повредени, казаха местните власти.

Снимки във Фейсбук показват евакуирана болница в провинция Илокос заради срутен таван. Човек, който работи в кол център, пък публикува видео на негови колеги, които крещят и се крият под бюрата, докато сградата се клати от земетресението и светлините премигват.

Някои пътища са непроходими заради свлачища или пукнатини в пътната настилка в резултат на труса, съобщи националната служба за реагиране при бедствия. Повече от 400 вторични труса разтърсиха засегнатите райони и жителите все още се страхуват да се върнат по домовете си, каза на брифинг Рафи Алехандро, говорител на националната агенция за реагиране при бедствия.

Докато се прави оценка на щетите по сградите, жителите са преместени в евакуационни центрове или в създадени от властите за тях временни убежища.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА