Last news in Fakti

31 Октомври, 2022 11:13 916 7

Въздухът в Белград тази сутрин е един от най-замърсените в света

  • сърбия-
  • белград-
  • въздух-
  • замърсен-
  • мъгла

По последни данни Белград дели третата позиция в списъка на най-замърсените градове в света с Дубай, а пред сръбската столица са само Лахор и Ню Делхи

Въздухът в Белград тази сутрин е един от най-замърсените в света - 1
Източник: БГНЕС

Белград е в червената зона по замърсяване на въздуха, а тази сутрин е сред най-замърсените градове в света, съобщи сръбската национална телевизия РТС.

По последни данни Белград дели третата позиция в списъка на най-замърсените градове в света с Дубай, а пред сръбската столица са само Лахор и Ню Делхи.

Гъста мъгла може да се види в почти всички части на Белград, а сайтовете за измерване на качеството на въздуха алармират, че въздухът е нездравословен поради повишеното присъствие на прахови частици (ФПЧ 2.5), съобщи БТА.

Концентрацията на фини прахови частици ФПЧ 2.5 в Белград в момента е 17,2 пъти по-висока от годишната референтна стойност на Световната здравна организация за качество на въздуха.

Въздухът в Белград се характеризира като нездравословен и е в червената зона, според сайта Iqair.

Данните на Агенцията за опазване на околната среда показват, че въздухът е замърсен също в градовете Чачак, Зайчар, Нови Пазар и предградието на Белград Велики Црлени.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Не е от колите

    11 2 Отговор
    както при нас лъжат

    Коментиран от #3

  • 2 В Белград

    2 2 Отговор
    има много бело
  • 3 Не е

    5 4 Отговор

    До коментар #1 от "Не е от колите":

    Не е, да. Затова март, април 2020 като почти не се мяркаше кола из София нямаше никакъв смог.
  • 4 Иван

    7 1 Отговор
    По последни данни Белград дели третата позиция в списъка на най-замърсените градове в света с Дубай, а пред сръбската столица са само Лахор и Ню Делхи.
    В демоктратичните страни въздуха е хубав, влезте в ЕС и всичко ще бъде наред.
    Референдум за ЕС и НАТО.
  • 5 Белград

    3 1 Отговор
    Бел,бел...колко да съм бел???
  • 6 Ха ха

    6 0 Отговор
    Като спрат газ и петрол от Русия да купуват ,чудодейно въздухът ще се оправи - Грета Тунберг.
  • 7 Равносметка

    4 1 Отговор
    Баба Лайен нещо не е доволна от разговорите миналата седмица. Пуснаха арсенала на ЕС за рекет и тормоз - чистотата на въздуха, правата на човека, достатъчно ли са мъжките жени и женските мъже.....и т.н.
Новини по държави: