Last news in Fakti

31 Октомври, 2022 16:35 1 057 1

Премиерът: Изборите ще бъдат редовни, през 2024 г.

  • димитър ковачевски-
  • павле траянов-
  • северна македония-
  • вмро-дпмне

Коментарът на Димитър Ковачевски беше в отговор на изявление на коалиционния партньор на управляващата СДСМ и председател на Демократичен съюз Павле Траянов

Премиерът: Изборите ще бъдат редовни, през 2024 г. - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

"Цялата енергия на властите в Република Северна Македония трябва да бъде насочена към справяне с кризата и най-бързото приключване на процеса на скрининга на ЕС, а предсрочни избори не са нужни, особено в условията на икономическа и енергийна криза. Изборите ще бъдат редовни, през 2024 г"., за пореден път посочи премиерът на Северна Македония Димитър Ковачевски в Делчево, където присъстваше на старта на строителството на пречиствателна станция.

Коментарът на Ковачевски бе в отговор на изявление на коалиционния партньор на управляващата СДСМ и председател на Демократичен съюз Павле Траянов, който в интервю за "Фокус", публикувано преди дни, каза, че ако в парламента на страната се съберат 60 депутати, той ще бъде 61-вият, който ще гласува "за предсрочни избори през май следващата година".

„Предсрочните избори биха били в услуга и за СДСМ, и за Ковачевски, за да придобият легитимност. Защото една от основните атаки на политически опоненти и критици е, че не е спечелил избори. Засега сред СДСМ и Демократичния съюз за интеграция (ДСИ) няма особено настроение за предсрочни избори. Но ще видим дали ситуацията ще наложи все пак те да бъдат проведени", каза Траянов.

Демократичния съюз е коалиционен партньор на СДСМ, с един депутат в парламента - самият Траянов, който беше против т.нар. френско предложение за преговорна рамка на страната.

За предсрочни избори настояват от опозиционната ВМРО-ДПМНЕ.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Голем КЕФ

    2 0 Отговор
    Марцианец на предсмъртен одър към децата си - пазете водите, горите и македонците....
    Най - големия пита - бащице защо да пазим и македонците?!
    Защото сине, ако изчезнат македонците, ние оставаме най-тъпите във вселената...
Новини по държави: