Last news in Fakti

1 Ноември, 2022 11:21 836 9

Лодка с мигранти потъна в Егейско море

  • лодка-
  • мигранти-
  • егейско море-
  • потънала-
  • гърция

Лодката е поела от турския град Измир в опит да достигне нелегално до Гърция

Лодка с мигранти потъна в Егейско море - 1
Източник: БГНЕС

Над 60 души вероятно са се удавили в морето сред потъване на лодка с нелегални мигранти. Девет са спасените бежанци. Лодката е поела от турския град Измир в опит да достигне нелегално до Гърция. Инцидентът е станал в Егейско море между островите Евбея и Андрос, където се провежда мащабна спасителна операция, предаде БНР.

В акцията участват два кораба на бреговата охрана, хеликоптер и други два частни плавателни съда, които се намират в близост до мястото на инцидента.

Много е трудно да се спаси човек при толкова силен вятър в морето, съобщават доброволци, които се включиха в издирването.

На остров Самос от вчера търсят други 10 бежанци.

Министърът по миграцията Нотис Митаракис отново подчерта, че Анкара трябва да спазва споразумението с Брюксел и да не допуска трафик на хора в Егейско море.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Качват

    7 0 Отговор
    ги на разни лодки да ги давят.....
  • 2 пияна кочина

    3 12 Отговор
    руските кораби потъват по често
  • 3 Джо Славянина

    12 3 Отговор
    Западните колониалисти разбъркаха кошерите по света и сега не могат да се справят с последствията, немощни и алчни ще бъдат яко жилени от тия къде са лъгани с векове!
  • 4 Иван

    12 2 Отговор
    Жалко за лодката, хубава беше.
  • 5 Как са напуснали Украйна

    5 2 Отговор
    Не е ясно
  • 6 Всеки си търси

    15 1 Отговор
    щастието по света, ама не е луд този, който яде баницата!
    Днешните "евро-атлантици" отвориха всички врати и граници на Европа и нищо чудно, цяла Африка, арабският свят и който иска, да се засели тука. Хранят те всеки Сульо и Пульо, дошъл в ЕС с многолюдното му семейство от другия край на света, НО виждаш ли, за нашите българи, които едвам могат да си купят днес храната, да не говорим за отоплението зимата, този "съюз" изобщо не се интересува? Ами за какво сме в него тогава?
    Нека в "съюза" да им останат само тези, които даже и името си на някой европейски език не могат да напишат, за това пък на калпак месечно харчат от евро-парите най-малко по 2000 евро. Ние коренните европейци плащаме този идиотизъм! Вместо да си даваме парите на нашите баби и дядовци, ние храним НЕевропейци?
    Няма повече смисъл за нас този "съюз"!

    Коментиран от #8, #9

  • 7 Не оставяйте

    6 0 Отговор
    мигрантите да се движат с такива примитивни лодки и корабчета. Пращайте им круизни кораби с капацитет по 5-6 000 души по двама в каюта. Хем бързо, хем безопасно и подобаващо луксозно - все пак не са тръгнали да мизерстват както в собствените си страни. Басейни, момичета (бели), рум-сървис, да свикват.
    По време на пътуването се прави интервю с всеки - къде предпочита да живее, каква религия изповядва, каква помощ за безработни да получава, какво жилище, каква кола иска, какъв тип жени харесва и.т.н. По-евтино ще излезе отколкото да ги гони по морето "Фронтекс", да ги претоварва на други кораби, да издирва удавените, да се плаща за заплати, горива, приемни центрове и др. подобни харчове.
  • 8 Иван

    5 1 Отговор

    До коментар #6 от "Всеки си търси":

    ЕС се разпада, референдум за ЕС и НАТО.
  • 9 зор

    0 5 Отговор

    До коментар #6 от "Всеки си търси":

    до 6 то е много просто -като ви мързи да раждате и отглеждате собствени деца повече от едно или две ще храните чужди защото с едно дете се стапя населението и няма кой да храни пенсионерите
Новини по държави: