Last news in Fakti

2 Ноември, 2022 15:59 938 3

Германският президент посети японския император в двореца му

  • япония-
  • германия-
  • преиздент-
  • император-
  • щайнмайер

Докато беше престолонаследник, Нарухито посети Берлин преди 10 години, за да отбележи 150-годишнината на германско-японските отношения

Германският президент посети японския император в двореца му - 1
Източник: БГНЕС

Германският президент Франк-Валтер Щайнмайер и съпругата му Елке Буденбендер бяха приети днес от японския император Нарухито и императрица Масако при посещението им в Императорския дворец, съобщи ДПА.

"За нас е особена чест, че императорът ни предостави една от наистина редките си аудиенции след възкачването си на престола. Ние сме много, много благодарни за това", заяви Щайнмайер в Токио след срещата, която продължи по-малко от час.

Докато беше престолонаследник, Нарухито посети Берлин преди 10 години, за да отбележи 150-годишнината на германско-японските отношения. Той засади черешово дърво в парка на двореца Белвю, който е резиденция на Щайнмайер.

"Тъй като дървото трябва да бъде обгрижвано от време на време, днес поканихме императора и императрицата в Берлин", каза Щайнмайер.

"В този свят, изпълнен с турбулентност и несигурност, германско-японските отношения са особено ценни", изтъкна императорът.

Елке Буденбендер каза, че е разговаряла с Масако за многото деца, които в момента са принудени да бягат от Украйна в разгара на руската инвазия.

"Обменихме мнения за това как най-добре да помогнем на децата", каза тя.

Щайнмайер и съпругата му пристигнаха вчера на тридневно посещение в японската столица. Те планират да продължат за Южна Корея утре вечерта.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ивелина Видева

    3 3 Отговор
    Императрица Масако прилича на наша народна певица.

    Коментиран от #3

  • 2 дебела кратуна

    3 1 Отговор
    И двамата заедно изпълниха японския ритуал "секуро"
  • 3 ПКП

    2 1 Отговор

    До коментар #1 от "Ивелина Видева":

    На мен пък ми прилича на Джеки Чан
Новини по държави: