Last news in Fakti

6 Ноември, 2022 15:40 4 031 33

Хиляди демонстрираха в Лондон с искане за предсрочни избори

  • лондон-
  • великобритания-
  • консервативна партия-
  • лиз тръс

Организаторите казаха, че протестиращите настояват за незабавни общи избори, мерки срещу ниското заплащане на труда и отмяна на антисиндикалните трудови закони

Хиляди демонстрираха в Лондон с искане за предсрочни избори - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Хиляди хора се присъединиха към демонстрация в Лондон, която призова за общи избори на фона на влошаващата се криза с цената на живота, предаде ДПА.

Коалиция от профсъюзи и обществени организации взе участие в протеста „Великобритания е разбита“.

Демонстрантите вървяха под дъжда до площад Трафалгар, където се проведе митинг, а сред ораторите беше Мик Линч – генерален секретар на профсъюза на железопътните и транспортните служители.

Организаторите казаха, че протестиращите настояват за незабавни общи избори, мерки срещу ниското заплащане на труда и отмяна на антисиндикалните трудови закони.

В речта си от трибуната на площад Трафалгар Личн се зарече да стачкува докато бъде постигната справедлива сделка за железничарите.

Бившият лейбъристки лидер Джереми Корбин, който също говори пред демонстрантите, по-късно каза за Прес асосиейшън, че правителството в крайна сметка ще трябва да чуе протестиращите, които искат по-добро заплащане и повече права за работещите.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 48 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Путинофил

    94 8 Отговор
    Ей ги на, и тези станаха путинофили!
    Путин ще ви вкара в правата вяра!
  • 2 Смех

    60 3 Отговор
    Хората се увеличават папуту намалява
  • 3 Гост

    106 1 Отговор
    Кога някой си е мислил, че в Лондон ще се веят червени банери със сърп и чук?

    Коментиран от #18, #24

  • 4 Тези нали бяха тарикатите с Брекзит?

    72 9 Отговор
    Сега ще влизат в СССР!

    Коментиран от #21, #31

  • 5 защо

    37 5 Отговор
    Толи, друга снимка не можа ли да намериш? Това е символ на Работническата социалдемокрация! Едно синьо-зелено знаме да беше сложил!?! Отиде ти надницата.
  • 6 Демоназ

    38 7 Отговор
    Само им вижте лицата на какво приличат. Западняците тепърва ще стенат под чук и сърп. Еко-талибани,левичари, фемназита и подобни проточовеци,но след време ще има разплата за тях и то жестока.
  • 7 Мотиката

    14 56 Отговор
    Такива са резултатите на Брекзита,да стане урок за много олигофрени които искат да излезнем от Европейският Съюз

    Коментиран от #26

  • 8 Пръц

    28 0 Отговор
    Бай Анатоли,ти ходил ли си в Лондон?
  • 9 ГЕРБ=ДПС=ВМРО

    42 1 Отговор
    Навсякъде по света хората започват да разбира, че са измамени.

    Трябва да се въведе закон, който да ограничава зааплатите/по точно общия доход/ в обществения сектор до 3-4 пъти средния доход. Безобразие е разни професори хем да взимат проферска заплата хем депутатска, същото важи и за лекари, нотариуси ...
  • 10 Зевзек

    10 31 Отговор
    Завръщат се комунистическите символи, да очакваме ли скоро да се завърнат и нациските символи?
    Който не си е извадил поука от историята е обречен да я преживее отново. Важи както за управляващите върхушки, така и за плебеите.

    Сталин = Хитлер

    Путин = Тръмп

    Коментиран от #15

  • 11 Пръц

    11 3 Отговор
    Бай Анатоли е дърт комунист съдейки по бялата му брада.Червените байраци са негова слабост
  • 12 Рошко

    32 4 Отговор
    Не мога да повярвам за фотото тва там сърп и чук ли е? Скоро и в обора и в Европа май взе да става страшно, та кога щеше да е коронацията
  • 13 Сандо

    27 4 Отговор
    Айде сега и тия,какво не им харесва?Ами палачинката се обърна - колонизираните вече ще управляват колонизатора.Хак им е!
  • 14 бушприт

    23 2 Отговор
    Не само „Великобритания е разбита!“,България също. Макар,че ние си нямаме Лизета,която да ни Тръска преди разбиването. С миксер.
  • 15 Факт

    5 10 Отговор

    До коментар #10 от "Зевзек":

    Америка трябва да е Републиканска демократите се оказаха комунисти а комунисти в Сащ работа нямат

    Коментиран от #22

  • 16 Челси Лондон

    34 1 Отговор
    Най-накрая да кажете нещо за милионните протести в Западна Европа по повод "мъдрото" ръководене на обществата в последно време.
  • 17 Уса

    34 2 Отговор
    Западняците папаха много повече от източноевропейците и няма да преживеят лесно каквито и да е ограничения.Папаха всичко,каквото модерния свят им предлагаше и презадоволяваше а сметката плащаха бедните.Така се ражда комунизма,ако някой е забравил или е толкова опапан,че се е самозабравил да си свери тъпомерите сега е момента.На запад няма да преживеят и една източноевропейска зима,какво се ежат и на кого си мислят ще накривят шапката
  • 18 Гошо

    16 1 Отговор

    До коментар #3 от "Гост":

    Е как кога ,още Маркс го е предвидил

    Коментиран от #27

  • 19 Ха така...

    28 2 Отговор
    Ей сега искам и шотландците да се отцепят,Северна Ирландия също и за десерт може и да скочи народа да иска република......хуууубаво да цъфнат тия гнусари !
  • 20 Дедо

    22 1 Отговор
    И защо с червени знамена, нашите протестираха със сини, ама нещо избеляха?
  • 21 UK тарикати

    26 1 Отговор

    До коментар #4 от "Тези нали бяха тарикатите с Брекзит?":

    Аха....щото не искали да дават за по бедните в ЕС,а само да цоцат,после и Тръмп ги зариби че ще сключи с тях страхотни търговски договори.Сега взеха да вдигат сърп и чук,май нещата тръгнаха към Viva Revolution.Трябваше да оставят Лизито да ги дооправи ама ...!
  • 22 Я па ти,

    2 1 Отговор

    До коментар #15 от "Факт":

    как ли ги разбираш тези работи с тези елементарни знания?!
  • 23 2000 човека от 15 милионен Лондон !

    2 16 Отговор
    Казва се нюню !
  • 24 мдааа

    12 2 Отговор

    До коментар #3 от "Гост":

    Хаха, ако можеше ония тъпанаp Чърчил да го види!
  • 25 Чичо Дончо каза

    9 0 Отговор
    Кво става бе Костов?Миризлив цига..
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Мммммм, дааааа

    9 3 Отговор

    До коментар #18 от "Гошо":

    Грешката на Ленин, неволна или нарочна, планирана от западните му благодатели или случайна, в резултат на развихрящия се в организма му сифилис, е, че не се е вслушал в казаното от Маркс, а именно, че комунизмът може да победи в индустриално развитите капиталистически държави. Ленин променя марксистката теория, като заявява, че комунизмът може да победи и в индустриално неразвита държава, каквато е била Русия в началото на 20 век. Е, експериментът се оказа неуспешен, макар и просъществувал цели 74 години. Сега обаче наближава времето в което ще се разбере прав ли е бил Маркс или не.
  • 28 мдаа

    17 1 Отговор
    Капитализмът се пропуква от десетилетия. Съзнанието на потърпевшите от самозабравените капиталисти се променя бавно, защото осъзнаването идва трудно. Капитализмът е сбъркан по дефиниция - последният му стадий винаги превръща един малък процент от хората в самозабравени милиардери, които стават по-силни от държавите и започват да ги управляват задкулисно с цел огромни печалби и безконтролна власт. Западният капитализъм е в края на последния си стадий и му предстои зрелищен разпад, което личи по червените знамена и символа на сърпа и чука - който произвежда храната, той ще държи и властта, това е смисълъл на този символ. Колкото и да не се харесват на някой фактите, започват революционни промени в глобален мащаб и съм сигурен, че краят им няма да е в полза на корпорациите и извратените им политики по света.
  • 29 Оня

    6 1 Отговор
    Искаха брекзит , а получиха Сунак ! Евала
  • 30 факт

    5 1 Отговор
    е айде сега искахте да излизате от европа сега пък сте недоволни..вие наред ли сте бе хора..та нали именно чужденци ви вършат цялата работа и то за жълти стотинки..а на вас това ви пречеше.. и когато говорите за железничари..елате в България да видите какво е железница...пълно с ид-ти... платили си на еди кой си еди къде си..за да работи нещо от което си няма на представа.. корупцията тук е засмукала системата до неузнаваемост...краде се лъже се ...и буквално плащаш за да работиш..а и за да те държат на работа.. защото така или иначе не разбират нищо от това което работят..а и са си платили за да не работят.. следователно са си платили за да съсипят системата.. цирка е пълен.. а пък ако случайно си някой от тези които работят и разбират .. значи не си си платил.. което ще рече неудобен..вреден ..пречиш..на онези които не работят..:) и на никой не може да се оплачеш.. защото ако се оплачеш че никой не работи шефа който е назначил ид-тите ще изкара точно теб лошия...затова стоиш и си гледаш спокойно как всичко се разпада..
  • 31 Сух

    4 0 Отговор

    До коментар #4 от "Тези нали бяха тарикатите с Брекзит?":

    Ти кво си мислиш, че очаква ЕС? В какъв измислен свят живеете.. Наблюдавай следващата година къв кеф ще е..
  • 32 От страни

    1 0 Отговор
    А ми..... Това не е верно - нашите подлоги ще ви подтвърдят че жмвота им не се влошава а се подобрява.
    Европа е започнала да тегли газ от хранилищата. Укрите са започнали да краднат газ от търбата и Газпром всеки момент ще врътне кранчето...
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: