Last news in Fakti

11 Ноември, 2022 12:03 1 851 7

С фотофиниш! Броенето на гласовете от изборите в САЩ продължава

  • сащ-
  • джо байдън-
  • доналд тръмп-
  • републиканска партия-
  • демократическа партия

Онова което е известно за Камарата на представителите е, че президентът демократ Джо Байдън вероятно ще трябва да се съобразява там с преобладаващо републиканско присъствие, което ще усложни втората половина от мандата му

С фотофиниш! Броенето на гласовете от изборите в САЩ продължава - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Пълните резултати от междинните избори в САЩ, произведени във вторник, все още не са известни, предаде Франс прес.

Онова което е известно за Камарата на представителите е, че президентът демократ Джо Байдън вероятно ще трябва да се съобразява там с преобладаващо републиканско присъствие, което ще усложни втората половина от мандата му.

Контролът на Сената обаче е все още несигурен и финалният резултат там зависи от три места. Но резултатът от битката за Сената ще бъде изцяло известен едва след няколко седмици, предвид факта че в щата Джорджия, както вече стана ясно, че ще има балотаж на 6 декември. Резултатите от Аризона и Невада може пък да не са готови още няколко дни.

В сайта на Си Ен Ен броенето на гласовете в реално време показва, че в Камарата на представителите демократите имат засега 192 места, а републиканците - 209. На демократите са нужни още 7 места, за да спечелят контрола върху Камарата.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Рошко

    18 1 Отговор
    Там няма значение кой ще спечели, всички са едно. Ротшилд ще продължи да печата
  • 2 Ще го яде

    10 1 Отговор
    Байдън!
  • 3 ТаУмВзе

    3 2 Отговор
    Само 3ма мъртви сенатори е монтирал Бай Деменция! Чудесно е. Важното е, че руснаците се оттеглят от Фалуджа бейби!
  • 4 Айде...

    9 2 Отговор
    Байдрън, ръкуващият се с тала съми, кара конджули и дух чета, сдаде сата нинския наряд! Републиканците скоро започват лов на ве щици и пси хично обременени инди види. Честито, спасителю на света от себе си!
  • 5 n√Варна

    10 1 Отговор
    Стайков, събуди се!
    НаписАл си ".... демократите имат засега 192 места, а републиканците - 209. На демократите са нужни още 7 места, за да спечелят контрола върху Камарата."
    Точно обратното – 7 места са нужни на републиканците, за да имат мнозинство в Камарата на представителите, защото съставът ѝ е от 435 конгресмена.

    Коментиран от #7

  • 6 🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️Някой си🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️

    8 0 Отговор
    Лъжете!
    Републиканците имат 211 места в камарата.
    За сената имат 48 и водят в два щата, ще се реши на балотажа в Джорджия за сената, а демократите имат 46 за сената.
  • 7 Толкова

    1 0 Отговор

    До коментар #5 от "n√Варна":

    е разстроен от реултата, че не може да смята