Last news in Fakti

14 Ноември, 2022 09:19 847 6

Нова Зеландия ще изпрати във Великобритания военни, които да обучават украинци

  • нова зеландия-
  • украйна-
  • великобритания-
  • войници-
  • обучение

Понастоящем екип от 120 представители на Новозеландските сили за отбрана (НЗСО) обучава украинци на британска територия

Нова Зеландия ще изпрати във Великобритания военни, които да обучават украинци - 1
Източник: БГНЕС

Нова Зеландия заяви днес, че ще изпрати във Великобритания още 66 военнослужещи, за да помогнат за обучението на украински войници, на фона на продължаващото вече девети месец руско нашествие, предаде Ройтерс.

Понастоящем екип от 120 представители на Новозеландските сили за отбрана (НЗСО) обучава украинци на британска територия, но тази мисия приключва. Нова Зеландия обаче ще изпрати нови военни, които ще останат във Великобритания от 30 ноември до юли 2023 г., се казва в изявление на правителството.

"Радвам се, че пехотата на (новозеландските въоръжени сили) може да предложи умения и опит за по-нататъшно обучение. Това разгръщане също така дава възможност на личния състав на НЗСО да натрупа ценен опит", заяви министърът на отбраната Пени Хенаре.

Правителството на Нова Зеландия каза още, че ще увеличи своя принос в сферата на разузнаването. Четирима представители на новозеландските въоръжени сили ще бъдат изпратени, за да подпомагат логистичен център в Европа, а осем човека ще оказват подкрепа на новозеландските военни, разположени в региона.

Нито един представител на новозеландските въоръжени сили обаче няма да бъде изпратен в Украйна, където Русия провежда от февруари своята т. нар. специална военна операция, отбелязва Ройтерс.

Правителството в Уелингтън съобщи още, че ще дари 1,85 милиона новозеландски долара (1,13 млн. щатски долара) на Световната програма на ООН по прехраната, за да подпомогне решаването на глобалните продоволствени проблеми, и ще предостави аналогична сума на Доверителния фонд на НАТО, предаде БТА.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Шопо

    2 1 Отговор
    Нова Заландия ще окупира Влика Британия със сто човека армия, в Украйна нама да ходят.
  • 2 Очуден

    2 1 Отговор
    "Нова Зеландия ще изпрати във Великобритания военни, които да обучават украинци" - каква сложна англосаксонска процедура
  • 3 Всички явно

    3 0 Отговор
    ще обучават украинците как храбро да измират, а как да се водят мирни преговори явно няма кой да ги научи. Пак казвам, Путин не направи масова 300к мобилизация за кефа си. Ще има нещо ударно. 100%
  • 4 айдее

    3 0 Отговор
    сега ще изпратят и Гандалф Сивия и Радагаст кафявия да обучават орките! После Фродо и другите запартъци...
  • 5 Вирус

    0 0 Отговор
    Тея пък къде се бутат ще се окаже че н зел е опитното зайче предложили закон за фермерите за въглероден отпечатък на говедата утре и на нас хахаха
  • 6 уaйтнoйз

    0 0 Отговор
    докато почиват ще ги учат да стрижат овце... велика футболна нация.