Last news in Fakti

17 Ноември, 2022 10:24 1 317 4

Пореден мегаспонсор обръща гръб на Тръмп

  • спонсор-
  • сащ-
  • доналд тръмп-
  • президент-
  • републиканец

Президентът на Световния еврейски конгрес и милиардер Роналд Лаудер

Пореден мегаспонсор обръща гръб на Тръмп  - 1
Източник: Shutterstock

Президентът на Световния еврейски конгрес и милиардер Роналд Лаудер, който е голям спонсор на Републиканската партия, няма да подкрепи финансово кандидатурата на бившия президент на Съединените щати Доналд Тръмп на президентските избори през 2024 г., заяви негов говорител пред телевизия CNBC.

През 2019 г. Лаудер, наследник на трона на козметичния гигант Estee Lauder Companies Inc., даде приблизително 100 000 долара на Републиканския национален комитет, когато той помагаше на Тръмп да бъде преизбран, според безпартийната организация за наблюдение на финансирането на кампанията OpenSecrets. Говорителят на Лаудър не посочи кого милиардерът планира да подкрепи за изборите през 2024 г., въпреки че има спекулации, че той може да избере губернатора на Флорида Рон Десантис, предаде БНР.

Лаудер е третият значим донор на Републиканската партия, който избра да спре помощта си за кандидатурата на Тръмп за 2024 г., след като Стивън Шварцман, главен изпълнителен директор на инвестиционния гигант Blackstone Inc., както и Кенет Грифин, друг виден поддръжник на Републиканската партия, решиха да се откажат да подкрепят бившия президент на САЩ за кампанията през 2024 г.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 мелани п.a4чата

    6 3 Отговор
    хак да ти е мръснико лъжлив и дърт комунист
  • 2 Човек

    8 3 Отговор
    Абе Симонче,що пишеш глупости?Какви са тези 100 000$ за кампания на Американски президент?Много луди във факти
  • 3 5577

    13 4 Отговор
    Ей тука е заровено кучето дори и за войната в Украйна. Тия евреи дърпат конците. Те събудиха голямата мечка.
  • 4 Според грантаджиите

    5 5 Отговор
    Спонсорите на Тръмп намаляват толкова, колкото руските ракети