Last news in Fakti

21 Ноември, 2022 12:17 829 2

Принц Хари и Меган Маркъл с номинация за награда

  • принц хари-
  • меган маркъл-
  • расизъм-
  • награда-
  • номинация

За усилията им в борбата срещу расизма

Принц Хари и Меган Маркъл с номинация за награда - 1
Източник: БГНЕС

Херцогът и херцогинята на Съсекс Хари и Меган Маркъл са номинирани за наградата "Пулсът на надеждата" (Ripple of Hope) на американската фондация за правата на човека "Робърт Ф. Кенеди" за усилията им в борбата срещу расизма. Новината бе съобщена от „Таймс“, предаде БГНЕС.

Според Кери Кенеди - говорителка на фондацията и дъщеря на Робърт Кенеди - двойката "смело се е противопоставила на расизма в британското кралско семейство, изправяйки се срещу вековните традиции, за да докаже, че в света не може да има място за расизъм".

"Те са съзнавали, че могат да загубят семейството си, позицията си в света, но въпреки това са се решили на това", добавя тя.

По-рано Меган Маркъл говори в интервю с телевизионната журналистка Опра Уинфри за расизма от страна на монархическото семейство срещу сина им Арчи.

Церемонията по награждаването ще се състои на 6 декември. Наградата е кръстена на прочутата реч на сенатор Робърт Кенеди "Пулсът на надеждата", произнесена през 1966 г. в Кейптаун, когато по това време в страната е действащ режимът на апартейда. Сред предишните носители на наградата са бившите президенти на САЩ Барак Обама и Бил Клинтън, бившият държавен секретар Хилари Клинтън и актьорът Джордж Клуни.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Костов защо не е в ЦСЗ?

    4 0 Отговор
    Защо бе господа, тези две ликета и награда!!!
  • 2 Принц Боко

    2 0 Отговор
    и принцеса Мата Хари бяха повече за номинация!
Новини по държави: