Last news in Fakti

25 Ноември, 2022 09:20 773 1

Лекарят на "Атлетико Мадрид" ще вдига на крака папа Франциск

  • атлетико мадрид-
  • папа-
  • лекар-
  • ватикана-
  • франциск-
  • д-р хосе мария вилялон

Ръководителят на медицинския екип на "Атлетико Мадрид" д-р Хосе Мария Вилялон е извикан във Ватикана, за да помогне за лечението на папа Франциск

Лекарят на "Атлетико Мадрид" ще вдига на крака папа Франциск - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Ръководителят на медицинския екип на "Атлетико Мадрид" д-р Хосе Мария Вилялон е извикан във Ватикана, за да помогне за лечението на папа Франциск, който страда от артрит в коляното, разкри Би Би Си.

През последните месеци 85-годишният папа отмени различни дейности, включително пътуване до Африка, поради проблеми с придвижването.

Хосе Мария Вилялон заяви, че папата е "много мил", но и "много упорит", тъй като отказва да се подложи на операция.

Папата е голям фен на аржентинския клуб "Сан Лоренсо" - не на мадридския.

Футболната база на Сан Лоренцо е в Буенос Айрес, където е роден понтификът - Хорхе Марио Берголио.

От май насам папата - лидер на повече от един милиард римокатолици по света - ходи с помощта на бастун или използва инвалидна количка.

В интервю за испанската радиостанция Cope д-р Вилялон казва, че "оптимист и на папата може да се помогне", но признава, че натовареният график на папата затруднява лечението.

Лекарят също така призна, че при първата си среща с понтифика е бил "много нервен" заради отговорността на това ново предизвикателство.

"Ще трябва да се предложи по-консервативно лечение", каза той, тъй като папата отказва операция, след като през юли миналата година е претърпял операция на дебелото черво. Артритът на папата причинява подуване на ставите му, обясни той.

"Той е страхотна личност, справя се добре, много е ясен, много благодарен човек е, много приятелски настроен и приятен. Той също така обича футбола", каза д-р Вилялон.

Медикът помага на футболистите на "Атлетико Мадрид" от 1995 г. насам. Той е специалист по ортопедична хирургия и травматология.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ИМПЕРИАЛИСТ

    0 0 Отговор
    ,айде, лекарите набараха и Папата....