Last news in Fakti

28 Ноември, 2022 09:29 860 5

Турция обсъжда сухопътна операция в Северна Сирия

  • турция-
  • операция-
  • северна сирия-
  • пкк-
  • кюрдска работническа партия

Срещу екстремистите на забранената Кюрдска работническа партия (ПКК)

Турция обсъжда сухопътна операция в Северна Сирия - 1
Източник: БГНЕС

На заседание в рамките на деня, председателствано от държавния глава на Турция Реджеп Тайип Ердоган, правителството на югоизточната ни съседка ще обсъди планираната сухопътна операция в Северна Сирия срещу екстремистите на забранената Кюрдска работническа партия (ПКК), съобщава телевизионният канал TRT, позовавайки се на правителствени източници, предаде Агенция "Фокус".

По данни на медията въпросите за борбата с тероризма ще бъдат едни от основните в дневния ред на кабинета на министрите. По-конкретно ще бъде дадена оценка на провежданата от 20 ноември насам въздушна операция на турската армия в Северен Ирак и Сирия, която носи кодовото име "Нокът-меч“.

Сред въпросите в международния дневен ред ще бъде изпълнението на зърнената сделка в светлината на плановете за доставка на зърно за бедните страни, както и енергийни проекти. По отношение на вътрешния дневен ред се планира да се обсъдят въпроси за борбата с инфлацията, като се внесат в парламента редица правителствени законопроекти.

В края на правителственото заседание Ердоган ще направи традиционно телевизионно обръщение към нацията, в което ще говори за взетите на него решения.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ърааа

    4 14 Отговор
    Нато напада суверенна държава !
  • 2 Леле -леле

    3 16 Отговор
    Голата Турция . Нахлу и в Сирия , и в Ирак . Сега демократичният ЕС ще ги спука от санкции . 😟
  • 3 и кво от това?

    2 17 Отговор
    Да пита путин дали ще му разреши.Сирия е руска колония.

    Коментиран от #5

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Раз

    9 1 Отговор

    До коментар #3 от "и кво от това?":

    Ердоган не пита, влиза. След тоя момент Путин ще пита.
Новини по държави: