Last news in Fakti

28 Ноември, 2022 13:54 840 1

Белгийската полиция протестира за по-строги наказания при посегателства срещу служителите на реда

  • белгия-
  • полиция

Полицаите настояват още за повече средства, повишение на заплатите и подобряване на условията за пенсия

Белгийската полиция протестира за по-строги наказания при посегателства срещу служителите на реда - 1
Снимка: Shutterstock

Около 10 хиляди полицаи се включиха в днешния професионален протест в Брюксел за по-строги наказания при посегателства над техни колеги, съобщиха местни медии. Отбелязва се, че полицаите в Белгия участват за пръв път в подобна масова проява от 2014 г. насам.

Възмущението им преля, след като по-рано този месец белгийски полицай бе заклан в служебния си автомобил, докато чакал на червен светофар. Вторият полицай от патрула бе ранен, а нападателят се определя като психично болен. Нападателят предупредил полицията за намеренията си да нападне служител на реда, но последвалите действия не предотвратиха смъртта на полицая Тома Монжоа.

Протестиращите днес заявяват, че са се наслушали на неизпълнени обещания от политиците. Според тях федералните власти ги пренебрегват. Полицаите настояват за повече средства, повишение на заплатите, подобряване на условията за пенсия.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 6 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Затова са бели държави

    1 1 Отговор
    Държат на държавността и реда, а тук който от където дойде гази и стреля по полицайте ни, народа ги плюе, а те ръкопляскат като им представян новото политически назначено ръководство. Държавността и реда са на по заден план, докато не стане нещо което да заплаши и разклати властта и облагите, които тя носи. Поглеждам навън и не виждам протестиращи полицай, което значи, че не съм прав и у нас всичко е наред и всички са доволни от към правомощия, оборудване, заплати и от неприетите оставки на професионалното им ръководство, което успешно се бори на всички фронтове и затова е незаменимо.
Новини по държави: