Last news in Fakti

7 Декември, 2022 19:25 2 292 25

Кремъл: Не може и дума да става за каквото и да е участие на Русия в подготовката на държавен преврат в Германия

  • дмитрий песков-
  • русия-
  • германия

Германската прокуратура съобщи, че един от обвиняемите се е свързал с представители на Москва, която групата е разглеждала като свой основен контакт за установяването на нов ред

Кремъл: Не може и дума да става за каквото и да е участие на Русия в подготовката на държавен преврат в Германия - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Не може и дума да става за каквото и да е участие на Русия в предполагаемия заговор за държавен преврат в Германия, заяви говорителят на Кремъл Дмитрий Песков, цитиран от Ройтерс.

"Изглежда, че това е вътрешен проблем на Германия и самите те констатират, че и дума не може да става за каквото и да е вмешателство от страна на Русия", каза Песков.

Германската прокуратура съобщи, че един от обвиняемите се е свързал с представители на Москва, която групата е разглеждала като свой основен контакт за установяването на нов ред. Няма никакви доказателства, че руснаците са дали положителен отговор, допълни държавното обвинение.

Песков коментира и новината, че американският Конгрес е приел предоставянето на допълнителна военна помощ на Украйна в размер на най-малко 800 милиона долара.

"Този документ има изключително конфронтационен характер по отношение на нашата страна", изтъкна той.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 26 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Адам Хилтън

    33 8 Отговор
    Че Русия кой ще сложи на власт в Германия? Клаус Шваб ли? Сякаш не е вече на власт там - спря им реакторите, а сега и насекоми ги кара да ядат. Ама вижте след 2 години как пак ще викат че Русия качила Тръмп на власт отново, поради...... причини, незнайни.
  • 2 Тревога

    24 6 Отговор
    Пак ще палят Райхстага!
  • 3 оня с коня

    8 23 Отговор
    Не стига че Русия не е подпомогнала дори и с 1 Рубла Украйна в Битката й срещу Червената Армия,ами не дава и Други държави да я подпомагат!
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Чисти сълзички

    18 29 Отговор
    Бунтовете в Каталуня, оптити за преврат в Черна Гора, Казахстан, Беларус. Намесва в Брекзит, изборите в САЩ, намеса в половината африкански и южноамерикански страни... и тн и тн. Списъкът е огромен, но иначе НАШТЕ ватенки чисти като сълзи.
  • 7 Винету

    15 13 Отговор
    Ама вие не сте нападали и Украйна
  • 8 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    12 13 Отговор
    такъв преврат в Германия е НЕвъзможно да бъде осъществен.Такъв преврат е възможно да бъде осъществен в бг,но руснаците засега нямат нужда от него!!!!!!!!!
  • 9 Бурят

    6 1 Отговор
    Поехале погнале
  • 10 Джон

    10 9 Отговор
    Този винаги говори наобратно
  • 11 един

    6 16 Отговор
    Те никъде нищо..........невинни,и ако ги попиташ какво ни правят архивите в Москва,ще отговорят трофей,а златото ни и то трофей!
  • 12 Последния Софиянец

    9 5 Отговор
    И Хитлер не успял от първия път с преврата в Германия.Имат втори шанс.Да не се отчайват.
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 М3 голд

    23 2 Отговор
    Докъде я докарахме: вътрешно в Германия да се изгражда структура, която да събаря васалните на САЩ началници и да възраждат велика Германия. Започват да стават интересни събития. Ако бяха успели да стартират само, щеше да се получи трус в ЕС. Сигурно щяха да хвърлят НАТО срещу тях. Виждате ли западняците как се ослушват? Подхвърлиха, че в екипа има рускиня, която е връзка с руснаците, но засега се мълчи и тази линия не се развива. Чака се решение на аналитиците от САЩ и разпореждане от там. За мен е интересно, че в медиите има толкова много инфо по случея. Мисля че е тяхна грешка. Но залогът е направен. Камъкът е хвърлен. Немецът ще се огледа и може и да се събуди.
  • 15 Все по-често

    17 2 Отговор
    Не мислят, че на хората им дойде до гуша от безконечните им простотии и че такива неща ще се случват все по-често навсякъде в Европа.
  • 16 Ехаааа

    8 16 Отговор
    Милата и добра Русия. Тя си стои мирно и нищо, ама нищо лошо не прави. Браво! Най-мирната държава на света! Хаха.
  • 17 123

    12 7 Отговор
    Точно пък с тези олигофрени, немците, Москва ще седне да си губи времето. Абсурд.
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Фактъ

    5 11 Отговор
    Когато ушанките казват нещо , да се разбира обратното .
  • 20 Павел пенев

    7 4 Отговор
    Сега е момента Русия да изпрати пари и оръжие на тези които искат да свалят немското правителство,така както Германия подготви и плати майдана в Украйна заедно със САЩ. Това ще бъде израз на европейската солидарност и демократични евро ценности.
  • 21 Накрая ще искарат, че Русия, Кремъл и

    3 0 Отговор
    Путин са Виновни за това, което сс подготвяло(ако е вярно) в Германия!! Видялиса Башировц и Петров пред Брандербургскста врата, но не помнят кога е било само!! Да нее било по време на ГДР!!
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Стефан Стамболов

    2 1 Отговор
    Да бе, да, сигурно ти вярваме!
    Знаем руския вълчи апетит!
    Искате целия свят да превърнете в клоака!

    Коментиран от #25

  • 24 Европеец

    1 0 Отговор
    Така е ако американците направят кървав Майдан в Украйна и назначат явни фашисти на власт видиш ли това е "демокрация", ако направят някоя "арабска пролет" това пак е демокрация - даже и се хвалят че те са го "спонсорирали".

    Но ако някой в техните колонии се надигне срещу марионетната власт видиш ли това е "провокация на Русия" даже и Русия изобщо да не е намесена - всеки който мисли за собствената си държава е обявяван от пропагандата за "руски агент".

    Лошото е че повечето европейци взеха да осъзнават що за "партньори" са им американците въпреки тоталната пропаганда и цензурата.
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания