Last news in Fakti

7 Декември, 2022 21:10 6 137 21

Промяна! Виена иска нов график за разширяването на Шенген с Румъния и България през пролетта

  • шенген-
  • австрия-
  • карл нехамер

Изявлението е било направено след среща във Виена между Карл Нехамер и председателя на Европейската народна партия Манфред Вебер, уточнява румънският информационен сайт Хотнюз

Промяна! Виена иска нов график за разширяването на Шенген с Румъния и България през пролетта - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Австрийският канцлер Карл Нехамер заявява, че Австрия има проблем с имиграцията и че министерството на вътрешните работи иска нов график за присъединяване на Румъния и България към Шенген през пролетта, съобщава румънската телевизия Диджи 24.

Изявлението е било направено след среща във Виена между Нехамер и председателя на Европейската народна партия (ЕНП) Манфред Вебер, уточнява румънският информационен сайт Хотнюз.

Австрия е единствената страна, която все още се противопоставя на присъединяването на Румъния към Шенгенското пространство, отбелязва Диджи 24.

Председателят на ЕНП Манфред Вебер е казал на Нехамер, че няма причина Виена да се противопоставя на присъединяването на Румъния към Шенген, съобщава Хотнюз.

Австрийският канцлер е избегнал да каже как ще гласува утре австрийският представител в Съвета по правосъдие и вътрешни работи.

"Проблемът в Австрия е, че имаме повече от 75 000 мигранти, които не са регистрирани никъде. Границите на ЕС не работят. Това са фактите. Това не е политическа, партийна дискусия, а дискусия върху факти“, е казал Нехамер, цитиран от Диджи 24. По думите му министърът на вътрешните работи иска нов график за Румъния и България за следващата пролет.

Австрийският канцлер е заявил още, че кандидатурите за членство в Шенген на Румъния и България няма да бъдат разделени и че гласуването за тях ще бъде общо.

Запитан дали Австрия ще гласува против приемането на Румъния и България в Шенген утре в Съвета по правосъдие и вътрешни работи, Нехамер е избегнал да даде ясен отговор.

Съветът на ЕС по правосъдие и вътрешни работи ще обсъди и гласува утре две предложения за разширяване на Шенгенското пространство. Първото предложение е за приемането на България и Румъния, а второто - за Хърватия, сочи дневният ред на заседанието. Решението се взема с единодушие.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 28 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Илия

    28 3 Отговор
    Чакат да видят дали Боко ще се върне на власт.

    Коментиран от #3, #15

  • 2 Хахахахха

    38 2 Отговор
    Коя пролет бре?А после през Есента и така до края ЕС.
  • 3 честен ционист

    27 3 Отговор

    До коментар #1 от "Илия":

    По-скоро чакат Ердо да разтури лагера на ИДИЛ и 150 хил камилара да тръгнат към ЕС.

    Коментиран от #8

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 ☠ СОРОСОИДЕН ☠ Свеяден ☺ плъх 卐

    51 15 Отговор
    Бедните и ограбени българи нямат никаква полза и няма и да имат, нито от Шенген, нито от еврото, както не видяха нищо хубаво и като член на ЕС!

    Коментиран от #20

  • 6 Волжка България

    34 9 Отговор
    къв е тоя килипир от шенген незнам....дайте инфо кво кат си вътре в шенген кат няма пара за нафта до амстердам

    Коментиран от #21

  • 7 Раданч Татлъту

    16 3 Отговор
    Пролетта на 2123 година!😁😁😁😁😁😁😁🥳🤡👍
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Стоян Александров

    25 5 Отговор
    Абеее какъв Шенген, кви 5 лева беееее ? Абееее да си се оправят онея Западни малоу........Ние трябва да приключим вече с тях, видя се колко сме равни. ЕС вече е чаооооо. Ние да се оправяме, а онези вече са страни от третия, че даже и четвъртия свят... с толкпва много розови гости вече са приключило....Чаооооооо ЕС и не Ни търсете...чаоооооо
  • 10 Васил

    16 5 Отговор
    Докато има мафиоти като Герб и Дпс шенген йок!
  • 11 ааа, без такива

    23 2 Отговор
    като ви пуснем мигрантите не искаме да ни ги връщате обратно ние да се оправяме с тях. Усетиха се австрийците, че е по-добре да ни пуснат, че после да ни набутат всички мигранти ние да ги отглеждаме, изхранваме и да се чудим как да се справяме с престъпността. Никакъв Шенген, и без това сме достатъчно зле, че да мислим за Австрия и Нидерландия.
  • 12 Стойко

    12 2 Отговор
    Излъгали са на Боко гаджето, за да спре да мрънка! Този Манфред е някъв жесток амбреаж, 100% мутрата го е водил при ония монаси в Бачковския!
  • 13 Диамантената ръка

    21 1 Отговор
    Утре Австрия ще пусне България и Румъния, а Нидерландия ще гласува само срещу България и накрая Хърватска и Румъния ще влязат, а ние ще лапаме мухите...
  • 14 БУЛГАРО

    8 2 Отговор
    ТРАИ КОНЬО ЗА ЗЕЛЕНА ТРЕВА ТЕЯ ГЕЬОВЕ ЗА ТОЛКОВА НАИВНИ ЛИ НИ ИМАТ
  • 15 Тц тц

    2 3 Отговор

    До коментар #1 от "Илия":

    Чакат да видят руската армия във Виена!
  • 16 Фанфан лалето

    6 3 Отговор
    Успокоителното е,че каквито и империи да са превземали България винаги са се сгромолясвали и изчезвали.
    Това ще се случи и със сатан.ягите от ЕСсс,скоро!
  • 17 АЗ ИСКАМ ШЕНСЕНСКАТА ГЕЙСКА ОРГАНИЗАЦИЯ

    2 2 Отговор
    ОТ ПРЕСТЪПНИЦИ ДА ХОДЯТ В АВСТРИСКИЯ ОССВВИИЕЕННЦЦИИЕЕММ

    Коментиран от #18

  • 18 Окупация на Австрия от Съюзниците

    3 3 Отговор

    До коментар #17 от "АЗ ИСКАМ ШЕНСЕНСКАТА ГЕЙСКА ОРГАНИЗАЦИЯ":

    На 13 април 1945 г. съветските и българските войски са спечелили Битката за Виена, при която загиват 19 000 немски и 42 000 съветски войници (в това число и 3 000 български войници). В края на април и началото на май Западните съюзници навлизат от запад. БЪЛГАРИТЕ СМЕ ГИ ТУПАЛИ И ПАК ЩЕ ОТУПАМЕ АВСТРО без УНГАРЦИТЕ
  • 19 АМЕРИКА СЕГА РАЗДЕЛЯ БЪЛГАРИЯ

    0 2 Отговор
    Като част от Германската империя, Австрия е разделена на четири зони на окупация – Форарлберг и Северен Тирол принадлежат към френската зона, Каринтия, Щайермарк и Източен Тирол – към британската зона, Залцбург и намиращата се южно от Дунав част от Горна Австрия – към американската и намиращата се на север от Горна Австрия част, Долна Австрия и Бургенланд – към съветската. Виена, както и Берлин, е град с четири сектора, като централната ѝ част (първи окръг) бива управляван съвместно от Съюзниците.

    Съветите демонтират от тяхната зона индустриални комплекси като „немска собственост“, които са иззети за УСИА. В окупираните от САЩ, Великобритания и Франция зони е приложен Планът „Маршал“. Договорът между САЩ и Австрия е сключен на 2 юли 1948 г.; след това Австрия получава помощи по Плана „Маршал“ под формата на продукти.
  • 20 Чудомир

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "☠ СОРОСОИДЕН ☠ Свеяден ☺ плъх 卐":

    Бедните българи дето ги мързи да работят, и са професионални лъжци, не са престанали извиват от завист, че другите живеят по-добре, ама пропускат да отбележат, че онези дето са финансово осигурени работят три пъти повече от българите. Нищо, българина е хитър, и ще чака както обикновенно, някой да дойде ( незнайно от къде!) и да оправи положението. Чакане му е майката брадчеди!!!
  • 21 12345

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "Волжка България":

    Келепира, е че ще се облекчи преминаването на границите с Румъния и Гърция. Това Пешо с Трабанта не го интересува, но икономиката и търговията зависят от това. Един ТИР чака по 15-20 часа да премине една граница, а това е загуба.
Новини по държави: