Last news in Fakti

8 Декември, 2022 09:30 2 331 5

Илон Мъск - детрониран като най-богатия в света

  • форбс-
  • туитър-
  • бернар арно-
  • илон мъск-
  • най-богатия човек

Собственикът на социалната мрежа Twitter и главен изпълнителен директор на автомобилостроителят Tesla Илон Мъск загуби за кратко титлата си на най-богатия човек в света

Илон Мъск - детрониран като най-богатия в света - 1
Снимка: Shutterstock

Собственикът на социалната мрежа Twitter и главен изпълнителен директор на автомобилостроителят Tesla Илон Мъск загуби за кратко титлата си на най-богатия човек в света, съобщава "Ройтерс", позовавайки се на "Форбс".

Това се случи, след като милиардерът купи социалната мрежа с продажба на акции на компанията си за електрически автомобили, за да финансира сделката за 44 млрд. долара.

Мъск бе детрониран от главния изпълнителен директор на модната империя "Луи Вютон Моет Хенеси" (Louis Vuitton Moët Hennessy) Бернар Арно, който взе титлата за кратко в сряда, след което отново отстъпи на второ място с лично богатство от 185,3 милиарда долара.

Мъск, който има нетно състояние в размер на 185,7 млрд. долара, държи първото място в списъка на "Форбс" от септември 2021 г., след като изпревари основателя на Amazon Джеф Безос.

Акциите на Tesla, които загубиха над 47% от стойността си, откакто Мъск направи офертата си за закупуване на Twitter по-рано тази година, спаднаха с 2,7%.

Нетното състояние на Мъск "се стопи" до под 200 милиарда долара на 8 ноември, тъй като инвеститорите се отказаха от акциите на Tesla поради притеснения, че висшият изпълнителен директор и най-големият акционер на компанията е по-зает с Twitter.

Tesla е загубила почти половината от пазарната си стойност, а нетното състояние на Мъск е спаднало с около 70 милиарда долара, откакто той започна да планира закупуването на Twitter през април. Милиардерът финализира сделката за социалната мрежа през октомври.

Освен Tesla, Мъск оглавява и компания SpaceX и Neuralink - стартираща компания, която работи по опции за съвместна работа между човешкия мозък и технологиите.

Източник: News.bg


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    11 4 Отговор
    Който се хване с укрите обеднява.

    Коментиран от #3

  • 2 Стига сте дрънкали глупости

    9 0 Отговор
    Наи богатия е федералния резерв
  • 3 Сск

    0 3 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Кажи го на Абрамович,Исмаилов и другите руски “визионери”
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Зеленския

    1 0 Отговор
    Стига глупости,аз съм най-богатия