Last news in Fakti

8 Декември, 2022 12:50 1 489 21

Очакват се още арести по заговора за преврат в Германия

  • германия-
  • арести-
  • преврат-
  • берлин-
  • заговор

Германските власти очакват в идните дни още арести и акции във връзка с крайнодясната група, която според прокуратурата е подготвяла насилствено събаряне на държавния ред в Германия

Очакват се още арести по заговора за преврат в Германия - 1
Снимка: Shutterstock

Германските власти очакват в идните дни още арести и акции във връзка с крайнодясната група, която според прокуратурата е подготвяла насилствено събаряне на държавния ред в Германия, предаде Ройтерс.

"Моят опит показва, че обикновено има втора вълна арести", заяви днес вътрешният министър на провинция Тюрингия Георг Майер за "Дойчландфунк".

Той описа като безпрецедентна в съвременната история на Германия полицейската акция, при която вчера бяха задържани 25 членове и поддръжници на групата.

Началникът на федералната полиция Холгер Мюнх каза за А Ер Де , че заподозрените по случая са вече 54, а броят им може да нарасне.

По думите му при вчерашните обиски органите на реда са открили оборудване, включващо защитни жилетки, арбалети, огнестрелни оръжия и боеприпаси, а също планове за създаване на "командване за защита на родината" и доказателства за набиране на хора.

"Имаме опасна смес от хора, които следват ирационални убеждения, някои разполагащи с доста пари, други притежаващи оръжия и план да извършат нападения и да разширят своите структури", заяви той.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    13 1 Отговор
    Заговорниците да не се отчайват.И Хитлер първия път влязъл в затвора.Да пробват пак.
  • 2 Делю Хайдутин

    10 0 Отговор
    Вчера царя се срещна с Митрофанова .?!?!
  • 3 Миии

    16 1 Отговор
    Искат да освободят Германистан, но ЦРУ не се дава
  • 4 тикви продажни

    15 0 Отговор
    Рано или късно и това ще се случи, сега не успя но знае ли човек кога ще успее! Много черни германчета се раждат вече!
  • 5 Раданч Татлъту

    13 1 Отговор
    Тва е такъв фарс,че требе да си повече от дебил ,за да поверваш!🙉🙉🙉🥳🤡👍

    Коментиран от #6, #10

  • 6 Последния Софиянец

    10 0 Отговор

    До коментар #5 от "Раданч Татлъту":

    Две трети от германците не искат тази власт.
  • 7 Интересно

    4 1 Отговор
    От целия тоя заговор и арестувания са конфискували един единствен пистолет. Медиите и журналистите са чакали отвън в 6 часа. Уж била тайна операция за ъерористи.
    Нещо на шоу ми маза.
    Или не са заловили сериозните заговорници, или е пак някаква медийна сценка
  • 8 Мдаам

    12 1 Отговор
    И докато 3000 полицаи вчера са арестували 25 пенсионера. Днес зелените терористи са се закепили и блокирали летището в Берлин и Мюнхен. За тях полиция няма!!!?
  • 9 Димитър

    2 9 Отговор
    Интересно защо се премълчава, че има арестувана рускиня и че комунистическата немска партия Алтернатива за Германия от бившата тоталитарна и репресивна Щази (която е била на пряко подчинение на кгб-Кремъл) от Гдр е участник в този опит за преврат.

    Коментиран от #18, #19, #21

  • 10 1984

    13 1 Отговор

    До коментар #5 от "Раданч Татлъту":

    Не е фарс, ама изобщо. Това е много сериозно активно мероприятие за сплашване на недоволните. Ако не сработи достатъчно добре ще започнат да ги закопчават и масово. Очаквам нещо подобно и у нас. И не само у нас.

    Коментиран от #11

  • 11 Раданч Татлъту

    3 0 Отговор

    До коментар #10 от "1984":

    Точно тва казвам!😎🤡😎
  • 12 Хихихи..

    1 0 Отговор
    Преврат в държава Изврат,видохме ви на Световното,кеееф...
  • 13 Чист театър!

    10 1 Отговор
    Това го правят, да сплашат народа, да приеме диктатурата на сегашните власти за "нормално"!
    И защо такава опозиция да е "лоша" за Германия? Кои подкрепят опозицията на Русия? Невални...?
    И на Белорус, някаква кифла без много акъл? Айде де. Би трябвало сега, ако тези бяха взели властта, да са "нормална" "демокрация" и да се признае :)))!
    Всичко, подобно на "Майдана" 2014-та г. Хора, подготвени и платени от ФАЩ взеха властта с насилствен, военен преврат и "целия цивилизован свят" ги призна веднага???
    А сега в Германия, виждаш ли, тези били "проблем за демокрацията" им"???
    Разликата е, когато ФАЩ организират преврати и революции, те обезателно са "демократични", а всички останали такива, са "опасни за реда, закона и демокрацията им"!!!
  • 14 хХх

    8 0 Отговор
    Ротшилдите в действие. Всичко което им застраши "царуването" се компрометира и терминира.
  • 15 Никой

    0 3 Отговор
    През 2016- 17 г. германската телевизия ZDF и италианската RAI 3 показаха разширени репортажи, в които руснаци обучават варненската проруска организация Войнски съюз " Васил Левски " и свързаната с нея БНО " Шипка" които двусмислено са призовавали за същата германска веселба.Да не пропусна и веселата дружина " Нощни вълци ". Сателит на " Ночнье волки "Тях що ги пропуснаха от сбирката " Бело ".
  • 16 Натото е армията

    10 0 Отговор
    на Шваб, Гейтс и плутокрацията. Тези са решили да направят цифровата диктатура и понеже хората почнаха да се усещат, ще трябва и военно да се подходи!
    Както в Германия, така и в целия им скапан "съюз", войските на Натото ще защитават "демокрацията" на свръхбогатите.
    Тези не им пука за Пешо Тарабата от Долно Нанагорнище, че нямал работа, имал деца и едвам свързва двата края. И че инфлацията в Германия на хранителните продукти е над 70%. Килограм брашно беше до скоро 79 цента, днес е 1,49 евро. Олиото беше 99 цента, сега най-евтиното слънчогледово олио е 2,39 евро. Един черен хляб 750 грама е 4,5 евро и т.н. Такава инфлация не е имало повече от 30 години.
    Тяхната диктатура, дето са планирали, е много важна. Искат да смачкат всички хора и да ги превърнат в бездушни животни.
    Това е една от първите лястовици, както някога беше запалването на Райхстага. За да се установи още по-жестока диктатура, трябва "да има опасни врагове на демокрацията"!
  • 17 Айде Бегай

    7 0 Отговор
    Да арестуват и Меркел заедно с Магда фон дер, те поканиха бежанците от Африка.
  • 18 Айде Бегай

    1 0 Отговор

    До коментар #9 от "Димитър":

    Мите толкова ли си елементарен или да.
  • 19 Каква е тази каша?

    6 1 Отговор

    До коментар #9 от "Димитър":

    Алтернативата е една напълно нормална партия, която защитава националните интереси, но медиите са купени от соросоидите и я представят, като "крайно дясна", "терористична" и подобни глупости, за да не ги избират хората. НО, много хора, които гледат телевизията вярват пропагандата. Комунистическата немска партия е точно толкова "комунистическа" днеска, колкото и българското БСП. Изобщо никаква е.
    Щази и ГДР нямат тука нищо общо. Тези "пучисти" вярват, че днешна Германия е ООД, не е държава, ами някаква "фирма", подчинена на ФАЩ. (Ама то си е така!)
    И искат да се върне някогашната германска монархия.

    Да се замислим, какво означа и за нас, българите, че българското Народно събрание, както и други държавни български структури, са РЕГИСТРИРАНИ в САЩ, като американски фирми!!! Интересно, нали? Някакви американски фирми управляват и България? А вие още, шарани такива, вярвате в ЕС, Нато, демокрация и други алабализми!
  • 20 Мътят водата,

    3 0 Отговор
    за да отклонят вниманието на зомбираните немци от истинските проблеми. Но и те вече се събуждат.
  • 21 Недей, бе Мите, недей , бе мама!

    1 0 Отговор

    До коментар #9 от "Димитър":

    Пак ти изпуши главичката. Разглеждай си комикси, виж какви са шаренки. Пусни си Рамбо, да се поразсееш. Мама ей сега ще ти направи сандвичи да си хапнеш, количка ще ти сипе. А полегни си на диванчето.
Новини по държави: