Last news in Fakti

8 Декември, 2022 13:40 894 2

Министърът на финансите на Израел постави религията в основата на икономиката

  • израел-
  • икономика-
  • вяра-
  • министър

Новият финансов министър на Израел, който тепърва трябва да встъпи в длъжност, обяви, че икономическата му стратегия ще бъде базирана на религиозните вярвания

Министърът на финансите на Израел постави религията в основата на икономиката - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Новият финансов министър на Израел, който тепърва трябва да встъпи в длъжност, обяви, че икономическата му стратегия ще бъде базирана на религиозните вярвания, произтичащи от Тората, което ще помогне на страната да просперира, предаде Ройтерс.

Безалел Смотрич, лидер на крайнодясната Партия на религиозния ционизъм, посочи, че като министър на финансите той ще "задълбае в икономиката", но допълни, че според Тората подчинението на Бог носи благоденствие.

Смотрич беше посочен за финансов министър на Израел от връщащия се начело на страната Бенямин Нетаняху. Смотрич трябва да бъде на поста в продължение на две години, след което да бъде заменен от Ариех Дери, лидер на ултраортодоксалната партия "Шас".

Нетаняху вече си осигури парламентарно мнозинство, но все още не е сключил коалиционни споразумения с всичките си партньори.

Смотрич е известен повече със своите твърдолинейни възгледи, отколкото с икономическите си идеи, които според платформата на партията му са фискално консервативни.

"Смотрич разкрива част от възгледите си в интервю за ултраортодоксалното списание "Мишпача", цитирано по израелския тв "Канал 12".

"Те опитаха много икономически теории, нали? Те опитаха и капитализма, и социализма. Единственото, което не опитаха е "да се подчиняват", казва Смотрич, обръщайки се към еврейското писание, призоваващо хората за изпълняват повелите на Бог.

Според Смотрич хората, които вярват, като него самия, смятат, че "колкото повече ние в Израел се обръщаме към Тората, към юдаизма, към заповедите за заселване на земята, към добротата и солидарността, толкова повече Бог бог ще ни дари с изобилие".

Говорител на бъдещия финансов министър потвърди неговите думи.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Перо

    4 0 Отговор
    Това е добре само за синагогите и равините! Другите ще ги издържат!
  • 2 Дааааааам

    0 1 Отговор
    Подчинението на рогатия, води до материално облажване. С кого се е борил Яков цяла нощ и на зазоряване "ония" го е молил да го пусне, а в замяна той щял да му даде да властва над цялата земя, богатствата и хората по нея? Така подписали договор за него и потомците му. Нека всеки сам си отговори, кой се страхува от светлината?