Last news in Fakti

13 Декември, 2022 22:13 7 339 20

Австрия ще постави пет изисквания

  • австрия-
  • карл нехамер-
  • бежанци-
  • условия-
  • шенген-
  • българия-
  • европа-
  • шарл мишел-
  • ес

Австрия ще постави на срещата пет изисквания, които неотложно трябва да бъдат изпълнени

Австрия ще постави пет изисквания - 1
Снимка: Shutterstock

Федералният канцлер на Австрия Карл Нехамер е разговарял с председателя на Европейския съвет Шарл Мишел по въпросите за предоставяне на бежански статут на мигрантите - една от темите на предстоящата среща на върха на ЕС в Брюксел. Според информация, с която вестникът разполага, Австрия ще постави на срещата пет изисквания, които неотложно трябва да бъдат изпълнени на европейско равнище. Ето кои са исканията на Австрия, пише австрийският вестник „Кроне“, цитиран от БТА.

Европейската комисия трябва да отговаря за полицейските части в чужбина, специализирани в борбата с незаконната миграция. Освен това тя трябва да засили подкрепата си за държавите, които са външна граница на Европейския съюз при охраняване на границата. Това се отнася особено за финансовата помощ за бъдещи инфраструктурни проекти (например за изграждане на оградата по границата на България с Турция), пише в статията.

Европейската комисия трябва да възложи разработката на „директива за репатриране“ на мигрантите, на които е отказан бежански статут. Друго изискване е да се предвиди възможност за получаването на бежански статут в трети страни - модел, който прилагат Дания и Великобритания.

Четвъртото изискване от страна на Виена е статутът на лице под закрила да се отнема по-лесно на лицата, извършили закононарушения. Петото искане е ЕК да организира и финансира пилотен проект за бърза процедура за даване на бежански статут на кандидатите още на външна граница на ЕС.

Федералното правителство вече е предприело редица мерки, които гарантират действието на „спирачка на бежанския поток“ и намаляването на бежанския натиск върху Австрия, са подчертали осведомени лица пред „Кроне“ в навечерието на срещата на върха. Отново е била споменато сътрудничеството със сръбския президент Александър Вучич, по силата на което вече е прекратен безвизовият режим за пристигащите в Сърбия тунизийци, а в края на годината това ще се случи и за пристигащите в Сърбия индийци. Съобщава се и за „Операция фокс“, която се провежда между полицейски части на Австрия и на Унгария с цел да се предотвратява влизането на незаконни мигранти в Австрия.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 29 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Миризлив пор

    39 4 Отговор
    Не точно нашия министър председател обяви "елате тук ще ви приемем", Боко можеше да е прост не не чак толкова! Който покани африкански бежанци да си ги гледа!

    Коментиран от #14

  • 2 Мда

    33 9 Отговор
    ЕНП, герб и пр. затриват България. Нищо ново...
  • 3 Дааа

    50 1 Отговор
    Германия официално покани всички емигранти, да и ги доставят, какъв е проблемът!
  • 4 Миро

    20 16 Отговор
    ,Радев не става за нищо!!!
  • 5 абсолютно

    21 3 Отговор
    на тоя повече не му слагайте снимката, че е много грозен
  • 6 АЗ ВИКАМ ДА ВЪРНЕМ РУСКИТЕ ГЕНЕРАЛИ

    21 5 Отговор
    ОТ 1950 ТАА ГОДИНА В АВСТРИЯ И ДА ИМ НАПРАВЯТ ОЩЕ МАЛКО РУСИ ДЕЧИЦА
  • 7 177

    41 1 Отговор
    Прав е абсолютно. Никой в България не посмя да каже че трабва да се направи нова ограда на границата с Турция. Истинска ограда, каквато направиха гърците, а не кокошкарски плет, какъвто направихме ние. И защо за тази ограда да не плати ЕС, след като сме външна граница. И защо да не получим помощ и при охраната на границата, след като ние не се справяме добре. Какви са тия гоненици по пътищата с имигранти, като че ли половината движение по магистралите е от нелегални имигранти. За какво е тази ограда.

    Коментиран от #9

  • 8 ха сега де!

    15 4 Отговор
    Може да не ни искат в Шенген, но ние напук пък ще кандидатсваме за еврозоната!
  • 9 може да е прав

    21 1 Отговор

    До коментар #7 от "177":

    но аз не му вярвам. Ако възнамеряват да ни връщат обратно всеки, който е успял да премине границата ни, защото сме първата приемаща страна, по-добре да не ни дават пари за ограда и да се оправят сами с нелегалните мигранти. От една страна не ни дават да ги нараняваме, от друга ще ни ги връщат да си ги отглеждаме ни, защото Ердоган не могат да го накарат насила да прави това. Едно полезно нещо, макар и пак смързано с пълнене на чекмеджетата свърши Баце и то е, че срещу определена сума мигрантите бяха съпровождани до границата и пуснати да я преминат както могат. Знам, че не звучи добре, обаче ние с отглеждане на мигранти не можем да се справим, защото няма пари за нас, какво остана за тях.

    Коментиран от #10

  • 10 то бива, бива, но...

    17 1 Отговор

    До коментар #9 от "може да е прав":

    Австрия даа не дава само акъл а да изпрати граничари за охрана на границата, които да врищат мигрантите доброволно и без насилие, а само молби и ако трябва писмени. Нали тая граница не е само наша а и европейска? Само с рев не става, трябва и да тропат по външните граници за да видят действителността Те се оградили само с държави от Шенген и за граници изобщо не се притесняват. Даже не са махнали и контрола във вътрешните геаници, а проверяват само документи от Словакия и Унгария. Така и баба знае!
  • 11 АВСТРИЙЦИТЕ СА ЮРОДИ

    11 3 Отговор
    Какви са глобите?Ще поставят ли ваксини и принудително?

    Полицията може да налага парична санкция първоначално от 600 евро. Ако глобено лице се ваксинира до две седмици след проверката, ще си получи парите от глобата обратно. При обжалване на глобата е възможно в съда да бъде наложена и още по-висока санкция - до 3600 евро.

    В рамките на една година на неваксинираните могат да се налагат максимално четири глоби. Парите от глобите ще се използват в битката срещу пандемията.

    Могат ли отказващите ваксинация да влязат в затвора?

    Законът изрично изключва налагането на принудително наказание задържане, въпреки че в Австрия неплащането на глоба води именно до задържане. В параграф 10 от закона за задължителното ваксиниране се казва следното: "При налагането на парична глоба не се предвижда задържане на лицето, ако тя не бъде платена."
  • 12 Западни медии

    8 19 Отговор
    "Всъщност България се беше откъснала от Газпром и прокара нова тръба към Азербайджан. Но тогава реформаторското правителство на Кирил Петков падна. Сега проруски политици на Радев са на власт - и те посягат към руския газ. ЕС е нещо повече от бъдещето на енергийните доставки."
  • 13 Роки

    25 3 Отговор
    Австрия, Унгария и Сърбия изграждат проруска ос, която ще отслабва ЕС. От другата страна САЩ яко подкрепя Полша, която ще бъде новия противовес на доминациращите Германия и Франция. Накратко ЕС не го чака нищо добро. Последното - "даване на бежански статут на кандидатите още на външна граница на ЕС" означава да ни наблъскат бежанци-терористи с ислямско вероизповедание, което пък е изпълнение на идеята за възраждане на Османската империя и мечтаните от Ердоган „Зелени Балкани“, с истинското наименование "Ислямска дъга" - сухопътно свързване на Турция с Албания. Предстоят войни и ДПС е разположено дълбоко в българската държавност...
  • 14 стигат ни украинците

    11 0 Отговор

    До коментар #1 от "Миризлив пор":

    Стана сложно за Европа, от една страна се напълни с украинци (на които лека по-лека, поне на запад им обясняват, че ако не работят край с помощите), а от друга страна мигрантите (които също в известен смисъл, са на хранилка, макар и не толкова луксозна). На човека му идват в повече всички новодошли, дето се казва при тази инфлация и тяхната социална система е лимитирана. Нормално е да иска да ограничи потоците, ако може. Всъщност, ако България осигуряваше еднакви условия на бежанците, нямаше да ни стигнат леглата по морето от гарантирания наплив

    Коментиран от #17

  • 15 Факт

    7 2 Отговор
    Нека първото да е в близките 2-3 години България да има редовно правителство което да ни управлява..защото както е тръгнало такова нормално правителство скоро нямаме да имаме...и не е зле от Европа да ни пратят германци или австрийци да ни управляват Те..защото нашите управници освен да се чудят как да откраднат парите на народа ,и парите от Европа те друго не правят ...а народа като първите ид-ти ходят че и гласуват ..за изпечени крадци ...след като виждате че никой с никой не иска да управлява..просто не ходете да гласувате бе пичове ..в България трябвас да се направи референдум България да бъде анексирана от някоя богата европейска държава ...и да се свършва с тази немотия и бедност .стига вече с тази свобода свобода,а всъщност роб на собствените ни управители ..а народа гладен и беден..аз от партия "Борба за Справедливост" искам референдум за анексиране на България от Германия или Франция примерно..и да почнем да живеем наистина като европейци ...защото в момента живеем в някаква измислена имитация на държава която е прогнила в корупция от дъното до повърхността ...Корупция,бедност,мафия,мой човек твой човек,..и това може да се изкорени само с помощта на управници от друга държава..нашите управляващи нито могат нито искат да променят това,ние си живеем в комунизъм и ако това не се промени ..ще си бъдем още сто години най бедната нация в Европа ..
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Факт

    9 1 Отговор

    До коментар #14 от "стигат ни украинците":

    Прав си колега стига с тези украинци в България да идват млади украинки ..готови да си "заработват парите"...даже всички ще минават през конкурс..в България ще влизат само най красивите ...и ако не се боцкат с българите безплатно ..няма хотели няма мотели ..при сирийците и те ...ей такива украински бежанци ще приемаме ..само млади секси бежанки..другите да си ходят по други държави ..щом искат 40 лв..на ден ..ние ще и предложим 40 лв на час дори..като минат днес двама трима клиента по 40 лв ето им 120 лв...и тъкмо и за мацките ще е добре и за българите също..в крайна сметка трябва да мислиш първо за доброто на българина..

    Коментиран от #19

  • 18 гумата

    6 0 Отговор
    Всъщност е нужен пъленбойкот на всичко холандско и австрийско. И немско.Защото очевидно са се разбрали с руснаците да останем в руската сфера на влияние.
  • 19 Нда

    1 0 Отговор

    До коментар #17 от "Факт":

    А ти ще явяваш осеменител?Че те украинките не можеш да ги доближиш,камо ли да ги оплождаш!Не си в класацията...
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: