Last news in Fakti

15 Декември, 2022 12:30 703 1

Ирландски военен е загинал по време на мироопазваща мисия на ООН в Ливан

  • ирландия-
  • ирландски военен-
  • загинал -
  • мироопазваща мисия -
  • оон -
  • ливан

Ирландските въоръжени сили добавиха, че ще започне пълно разследване

Ирландски военен е загинал по време на мироопазваща мисия на ООН в Ливан - 1
Снимка: БГНЕС

Ирландски военен е загинал снощи на мисия на ООН за опазване на мира в Ливан, след като е бил открит огън с леко стрелково оръжие по конвой от два бронирани автомобила, преминаващи през Бейрут. Това съобщиха силите за военна отбрана на Ирландия, цитирани от Ройтерс.

Друг ирландски член на Временните сили на ООН в Ливан е в тежко състояние и е бил опериран след нападението, се посочва в изявлението. Още двама военни се лекуват след леки наранявания, а останалите четирима души от конвоя не са ранени.

Ирландските въоръжени сили добавиха, че ще започне пълно разследване.

Ирландският министър на отбраната Саймън Ковини, който в момента е в Ню Йорк за срещата на Съвета за сигурност на ООН, каза, че по-късно днес ще разговаря с генералния секретар на ООН Антониу Гутериш, за да обсъдят случая.

„Като народ ние се гордеем с непрекъснатата си дейност по поддържане на мира с ООН. Въпреки това не бива да забравяме опасностите, които идват с тази дейност“, каза в изявление ирландският президент Майкъл Хигинс.

Мисията за опазване на мира на ООН съобщи днес, че ще работи съвместно с ливанските въоръжени сили и е започнало разследване на случая с убития ирландски военен.

Временните сили на ООН в Ливан казаха, че за момента информацията по случая е непълна и противоречива.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 хахаха

    4 0 Отговор
    Звучен шамар за нато !
Новини по държави: