Last news in Fakti
  Тема: Украйна

17 Декември, 2022 18:41 6 176 60

В условия на криза най-голямата икономика в Европа може да преживее и следващата зима

  • германия-
  • олаф шолц-
  • енергетика-
  • криза-
  • газ-
  • зима

Германия ще доставя газ основно от Норвегия, САЩ и страните от Персийския залив и по-малко от Нидерландия

В условия на криза най-голямата икономика в Европа може да преживее и следващата зима - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Германският канцлер Олаф Шолц смята, че в условията на сегашната енергийна криза страната ще успее да оцелее през следващата зима. През 2023 г. е необходимо да продължи изграждането на нови терминали за получаване на втечнен природен газ (LNG) и да се сключит допълнителни договори за доставка на енергийни ресурси в бъдеще. Германското правителство е в постоянен контакт с вносителите на газ и също така допринася за сключването на дългосрочни договори, каза Шолц в интервю, публикувано във вестник Süddeutsche Zeitung.

„Вземайки предвид поуката от миналото, трябва да станем по-малко зависими от отделни доставчици в бъдеще – нашият газ ще идва главно от Норвегия, САЩ и страните от Персийския залив, малка част от Нидерландия“, каза Шолц. В същото време той подчерта, че 200 млрд. EUR, отпуснати от властите като част от мерките за подкрепа на гражданите и икономиката на Германия, ще бъдат достатъчни за смекчаване на високите цени тази и следващата зима. „В бъдеще ситуацията с доставките трябва да се подобри, след което цените трябва да паднат отново“, заключи Шолц.

Още новини от Украйна

Сега Германия намалява зависимостта си от руските енергийни ресурси. Германското правителство в тази ситуация залага на изграждането на терминали за приемане на втечнен природен газ (LNG). Две плаващи инсталации за регазификация на LNG ще заработят до края на годината и още две до май 2023 г. Общият им годишен капацитет се оценява на 33 милиарда кубически метра газ.


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 31 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ТаУмВзе

    45 11 Отговор
    Никво къпане на тъмен студ и глад!

    Коментиран от #16

  • 2 ДЖОН МАКФЛАЙД 🎩🌎

    34 19 Отговор
    Статията е глупа и измислена ,преписана е много неграмотно ,от някой друг сайт, но в условия на криза това е вярно Германия ,ще оцелеят зимата, Франция също Англия ,все големи и сериозни икономически сили ,Американците ще ги снабдяват с газ и всичко ,а за баламите по един голям среден пръст

    Коментиран от #23

  • 3 ДВ Германия

    14 53 Отговор
    Откриха първия терминал за втечнен газ ,а до пролетта ще станат общо 6.
    Газохранилищата са пълни ,имат връзка с Франция ,Холандия ,Испания ,Полша , Австрия .


    Няма да има криза в Германия за газ или за друго .

    Коментиран от #35

  • 4 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    67 9 Отговор
    Западен поток "Цък" ‼️Всяко НАМАЛЯВАНЕ зависимостта
    от Русия ,
    УВЕЛИЧАВА зависимостта
    от САЩ ❗

    Коментиран от #7

  • 5 ха ха

    16 4 Отговор
    да бе ,тоя може да изкара още 15 години в бункера , ама правилно ли е ?
  • 6 Мая

    42 9 Отговор
    Колос на глинени краченца. Най-слабата енергетика в ЕС. Произвеждат електроенергия от природен газ и въглища...
  • 7 Германия

    42 8 Отговор

    До коментар #4 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    няма подписан мирен договор след ВСВ и дефакто се води окупирана държава от щатите с техните над 150 военни бази там.
  • 8 Путинофил

    12 45 Отговор
    Дано им дойде акъла и повече да не се хващат в едно хоро с ватниците!
  • 9 Природата балансира

    14 60 Отговор
    В неофашистка Русия очакват най тежката зима от 1941 насам,хората там масово безработни,няма стоки,минималната пенсия 70 долара,чака ги гладомор,заради терористичния режим на путин

    Коментиран от #11, #13, #18

  • 10 Берлин

    47 4 Отговор
    Ще оцелеят друг път.Това не е с цел те да оцелеят , Америка (глобалния свят) да забогатява. Войната винаги е била за пари само един път и то на книга заради жена.Апропо вчера получих новата цена за тока в Германия от 0,26цента на 0,.40 от февруари.

    Коментиран от #29

  • 11 РЕАЛИСТ

    42 14 Отговор

    До коментар #9 от "Природата балансира":

    Я се разберете главоци, каква е Русия. Червени комунисти били, пък и фашисти били. Двете понятия си противоречат. Колкото до студа, Русия не се плаши и винаги побеждава зимата. Руски военен синоптик писа днес , че следващата седмица идва генерал Мороз и дупе да им е яко на украинците.
  • 12 циганче оракул

    26 2 Отговор
    може и да може ама най-вероятно да може и да не може
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Цензура

    46 9 Отговор
    Мнението на тоя жaлък лъжлю и окaян олигoфpeн изобщо не заслужава никакво внимание. Германската икономика не може да преживее и тая зима, камо ли следващата. Алуминий, стомана, торове, стъкло, дори хартия - производството на всички тия и доста други неща, които са основата на икономиката и база за много други производства, вече спря или е в процес на спиране. Ако сега Германия има някакви запаси на газ в хранилищата, то е първо - именно защото най-големите потребители на газ - например торовите заводи, пуснаха кепенците и второ - защото руснаците не спряха да им подават газ до последно. Отделно, освен без газ, тпаците останаха и без въглища, защото и те идваха основно от Русия, а урсулата забрани вносът им още лятото.
    Проблемът не е само да се намери газ. Въпросът е и цената му - защото над една цена, няма никакъв икономически смисъл да се произвежда каквото и да било. А ако държавата ПЛАЩА на икономиката за да работи - ние, дето помним времената отпреди 40 години, много добре знаем как свършва това.
  • 15 хаха

    45 7 Отговор
    Абе умник! След като русия е фашистка и нацистка държава, защо колективния (сатанински запада, а както знаем, затова е и нацистки и фашистки), не подкрепи нейната резолюция в ООН против нацизма и фашизма!

    Защото няма как нацистите да гласуват против себе си, затова и отхвърлиха резолюцията... Германия също гласува за отхвърлянето, или както се случи, за УЗАКОНЯВАНЕТО на нацизма и фашизма, което ще бъде направено от целокупния сатанински Запад.

    Коментиран от #43, #48

  • 16 Със знаме Акуафреш

    5 29 Отговор

    До коментар #1 от "ТаУмВзе":

    Да ,това да не ти е пущинака Гранд Тартария -
    Мордор леговището на Антихриста В.В. П.

    Коментиран от #17

  • 17 Историк

    25 6 Отговор

    До коментар #16 от "Със знаме Акуафреш":

    Ти като сатанисти е нормално да хулиш православните държави, но както е казал един съвременен светец: със Запада, или с Христа.

    Коментиран от #21, #46, #50, #51, #52, #53, #55, #56, #57, #58

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Георги

    10 14 Отговор
    Няма как да обясниш нещо толкова елементарно ако ви делят 2 вагона книги.
    Тодор Колев

    За теб демокрацията е фашизъм ,а е точно обратното. Виж какво означава Демос на древногръцки и Кратос . Народ и държава .
    Това означава .

    И ти си тръгнал по форумите да обясняваш. Моля ти се ,хвани чети ,от това не боли -за да не пишеш такива смехории.

    Форум също е гръцка дума.

    Коментиран от #25

  • 20 Змия

    27 2 Отговор
    гутен швабен нещо да кажеш за цената н май не сте конкурентно способни вече
  • 21 Ортодокс

    7 17 Отговор

    До коментар #17 от "Историк":

    Това е псевдо православие и псевдо
    християнство . Фарисейщина .

    Виж какво пише в Библията за появяването на Антихриста.

    Ти ,като си толкова православен ,чел ли си Библията . Много се съмнявам.
    Но иначе защитник на православието се извъди .
  • 22 Поп

    35 5 Отговор
    Пропагандна плява. Ключова за германския напредък е цената, която сега е вече космическа. Ясно е, че газ има, но струва много повече и това ще ги напрегне, ама много
  • 23 фейк

    29 4 Отговор

    До коментар #2 от "ДЖОН МАКФЛАЙД 🎩🌎":

    САЩ ще ги снабдяват/ще подаряват сигурно/..то и Русия ги снабдявала и то на доста изгодни цени, но демокрация струва скъпо и сащ го знаят най добре, затова ще пробутват своя газ на либерална европа на много "приемливи" цени. Гросе идиотен тези европейци..
  • 24 оберщурмбанфюрер шольц

    23 2 Отговор
    Ако не преживее, Путин ще е виновен!
  • 25 Егати

    22 4 Отговор

    До коментар #19 от "Георги":

    Гоше, жив и здрав да си и всели празници, но от това, което си написал нищо не ми стана ясно, на кого пишеш, защо го пишеш и т.н., а за демокрацията е просто и ясно- демос , народ демек, кратос, управление по нашему, а сега ми кажи, къде и кой народ, примерно в европата се управлява сам и демократично - това ще слушаш, това-нье!у, това ще четешеш онова - нье! или във фащ, кък те се управлявят самостоятелно и и демократично две партии, правилно, поведение подадено и от двете, и до там! А, ние как се управляваме демократично - като ни нареждат от някъде, какво да правим

    Коментиран от #27

  • 26 е егати

    26 2 Отговор
    някой може ли да ми разясни, в какво се се състои, как се чувства да си демокрация примерно в европа, как е на вкус демокрацията, като я пипнеш, усещането, какво е, подскачаш ли от от кеф, примерно защото си демократчен или, какво правиш, ако не се чувстваш такъв. Не питам за у нас, защото веднага ще ме реплекират, че все още не сме достатъчно демократично и европейско-атлантически ориентирани... А, какви са евроатлантическите ценности, всички за тях ми говорят и за демокрацията също ама какво те точно представляват не ми казват, ами те по-скоро са ми като циганчето, дето разправяло на друго ромче като него, колкото била вкусна баничката, дето я ядял един, а батко му му видял това и после разправял на братчето си.....
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Мишел

    24 2 Отговор
    Няма надежда икономиката на Германия да остане конкурентоспособна, като купува газ на борсови цени, като Китай примерно, и дава германски, а не китайски заплати.
    САЩ предотвратиха създаването на перспективен икономически съюз Германия+Русия, но спомогнаха за създаването на много по перспективния военен и икономически съюз Китай+Русия.

    Коментиран от #45

  • 29 Мите изклесяка

    5 12 Отговор

    До коментар #10 от "Берлин":

    Щом е тъпо в Германия, ела си у бегето. Тука тока е много по-евтин, бензина също.

    Коментиран от #39

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Артилерист

    21 1 Отговор
    Според есесовския наследник излиза, че на германците им е по-хубаво в условията на криза. Освен това пророкува, че ситуацията ТРЯБВА да се подобри и цените на газа ТРЯБВА да паднат! То туй "ТРЯБВА" може и да будалка обикновения германец засега, ама се премълчава, че газът в световен мащаб е даденост и сравнително константно е разпределен. Като се откажеш от един доставчик, то другият, за да ти даде на теб, ТРЯБВА да му е по-изгодно, отколкото на наличните му в момента клиенти. Тоест, ще ти поиска по-висока цена. Особено като те знае, че си притеснен, в криза или на зор. Както ви го туриха американците-в пъти по-скъп, отколкото го продават на своите граждани. Реалността е едно, а приказките за канарчета, съвсем друго. И досегашна охолна Германия ТРЯБВА до очаква, че ще го разбере по трудния начин. Защото американците никога не се минават. За тях изгодата, интересите са най-важни.
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Гоуст

    16 2 Отговор
    Всеки който разбира знае, че ГАЗ ИМА. Въпросът е на каква цена. Ако перефразирам " в цената е заровено кучето". Имам познат евреин който се шегуваше " То и концлагера се преживява ама...." Та то е ясно, че Германците ще преживеят тази зима. Въпросът е как и какво ще е положението след зимата
  • 34 кофти

    4 0 Отговор

    До коментар #27 от "Баба Вуца":

    бабе, на 30 ме трийнаха като ти отговорих, но и там и сега ти благодаря за разяснението, щота не бях се сетил... получих облекчение, в кафяво и от модето също, моде-наздраве, да не заспиш тая вечер?
  • 35 Страничен наблюдател

    20 1 Отговор

    До коментар #3 от "ДВ Германия":

    Няма да има криза в Германия за газ? Може би. Само че днешната цена на борсата е 172 евро за мегават - а руският газ им струваше по 27 евро за мегават! Та какво казваш - цената няма значение, така ли?

    Коментиран от #42

  • 36 Виктор браво

    4 9 Отговор
    Цената е без значение при пазарните икономики.
  • 37 Едва ли

    8 1 Отговор
    Нали почнаха да пръскат вируси с по дълготрайно боледуване бая ще починат от възрастните!това е теорията на Кантарджиев от къде знае?
  • 38 Тиква

    10 1 Отговор
    МОЖе - ама на дали и тази ще я минете. И след това разпад. Това ги чака.
  • 39 Берлин

    9 0 Отговор

    До коментар #29 от "Мите изклесяка":

    Къде да си дойда аз съм в къщи ,просто имам информация. Интересувам се и от малките детайли.
  • 40 Щолц: "...страната ще успее да оцелее

    11 1 Отговор
    през следващата зима".

    Браво! Ей на това се казва национална цел, идеал и пример за подражание!

    Направо да им завиди човек на "гордите" германци. Особено за националните им ръководители - най-обикновени американски подлоги.
  • 41 А бее

    6 1 Отговор
    Бая му се е зачервил носа на тоя на снимката горе. Май му е студеничко. Ами ако трябва да изкара няколко годинки в Сибир как ли ще изглежда?!
  • 42 ДВ Германия

    2 0 Отговор

    До коментар #35 от "Страничен наблюдател":

    Тия цени в "Барон Мюнхаузен " ли ги чете или в Russvesna ?
    То хубаво ,че лъжеш ,ама поне гледай да не изглеждаш Пурко Наемов.


    Фючърсите за ноември на нидерландския газов хъб TTF се търгуват към 16 часа българско време на нива под 96 евро за мегаватчас


    Това е на 10.12. 2022 г

    Средната цена за ЕС за 2017 г. е 60 евро на мегаватчас. Значи и другото ти твърдение също не е вярно ,руският газ никога не е струвал 27 евро -по това време той държи 40 до 45 % от газовия пазар в Европа.
  • 43 фюрер

    3 2 Отговор

    До коментар #15 от "хаха":

    Сатанизма е в русия. Седемдесет години безбожните руски комунистически антихристи воюваха и унищожаваха християнската религия и християнските ценности, разрушаваха църкви, убиваха истинските православни свещенници и ги заменяха с агенти на КГБ. Днес русия се управлява от същите комунистически сатани кагебейци и атеисти!
  • 44 хихихи

    3 2 Отговор
    Добре че руските тролове записват глупостите си за да можем след време да им се посмеем, хихихи!
  • 45 Си Дзи Пин

    3 2 Отговор

    До коментар #28 от "Мишел":

    Путин греши светът не става многополюсен, а двуполюсен. И в двата русия не присъства. русия ще е васална територия на Китай. Източник на евтини ресурси за китайската индустрия. Една бензиностанция регистрирана като държава!
  • 46 хихихи

    1 2 Отговор

    До коментар #17 от "Историк":

    И коя е православна държава? русия ли която седемдесет години воюваше и унищожаваше християнството и християнските ценности разрушаваше църкви, убиваше православни свещеници и ги заменяше с агенти на КГБ. Днес същите антихристи, сатани и кагебейци управляват отново русия. Дори руският патриарх е кагебеец и атеист! Само 4% от руските православни ходят редовно на църква. Останалите 96% живеят като езичници! Какво православие в русия?! русия е най антиправославната държава. Затова русия е съюзник на антиправославни режими като китайския и ир.анския.
  • 47 Смешко

    1 2 Отговор
    Русофилите са лъжепророци. Никога пророчествата им не се сбъдват. Лъжепророчестваха как Капитализма щял да се разпадне, а пък то взе че се разпадна комунизма, хахаха!
    После русофилите лъжепророчестваха как щял да се разпадне САЩ, а пък то взе че се разпадна СССР, хихихи!
    От петнайсет години всеки месец русофилите прокобяват лъжливо как щял да се разпадне ЕС, хихихи, пък той си е жив и здрав напук на всичките му врагове!
    Русофилите лъжепророчестваха как кремълските нацисти щели да превземат за три дни Украйна, и как Херсон щял да бъде за винаги руски, хихихи!
    Добре че русофилите записват глупостите си, за да можем след време да им се посмеем, хихихи!
  • 48 Българин

    1 2 Отговор

    До коментар #15 от "хаха":

    Първо научи добре български преди да публикуваш руска пропаганда в български сайтове, защото си личи от далеч че си трол с руски произход!
  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Патриарх

    1 2 Отговор

    До коментар #17 от "Историк":

    По правилно е да се пише:
    Със Запада или с Антихриста!
    Кремъл - леговище и трон на Антихриста кагебеец и сатанист, член на комунистическата антихристиянска партия която седемдесет години унищожаваше християнството и неговите ценности, избиваше православните свещеници подменяйки ги с агенти на КГБ, дори патриарха им е атеист и кагебеец. Затова антиправославна русия воюва с християнски народи и избива християни. Същевременно управляваната от кагебейци русия е съюзница на антихристиянски режими в близкия и далечния Изток.
  • 51 хихихи

    1 0 Отговор

    До коментар #17 от "Историк":

    По твоята логика излиза че комунистическите китайски атеисти и ир.анските ис.ля.мисти антихристияни са със Христа, ХИХИХИ.
  • 52 Питам

    1 2 Отговор

    До коментар #17 от "Историк":

    Ако в русия управлява Христа, защо той избира за свои съюзници китайските комунисти атеисти и персийските ис.лямодж.ехад.исти?!
  • 53 Избор

    1 1 Отговор

    До коментар #17 от "Историк":

    Направи своя цивилизационен избор - със Запада или с Антихриста!
  • 54 Умен

    1 1 Отговор
    Китайските и персийски антихристи затова избират русия, защото знаят че там управлява техният началник - Антихриста.
  • 55 Защо

    1 2 Отговор

    До коментар #17 от "Историк":

    русия се управлявала от Христа, хихихи!
    Защо тогава управляващия в русия Христа си избира за приятели тези които го отричат - китайските и персийски антихристи?!
  • 56 боже, боже

    1 1 Отговор

    До коментар #17 от "Историк":

    Щом са избрали за съюзник русия, където управлявал Христа, хихихи, излиза че атеистичен комунистически Китай и ис.лям.истка Персия са по-християнски държави и от западно европейските, хихихи, според "светията" хихихи!
  • 57 Ало, Ало

    1 1 Отговор

    До коментар #17 от "Историк":

    Комуниста атеист Си Дзи Пин и ис.лямис.та Раим Раиси избраха да са в лагера на Христа, хихихихахахахихихихахахахихихи???!!!
  • 58 Да знаеш

    1 1 Отговор

    До коментар #17 от "Историк":

    Антиисторик, много ти издишат опорките, хихихи!
  • 59 Тито13

    0 0 Отговор
    Скъпият автомобил няма нужда от ремонт поне седем осем години, втория е за жена му
  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: