Last news in Fakti

19 Декември, 2022 11:43 1 409 5

Затруднено пътуване с авио и жп транспорт в Германия

  • германия-
  • влакове-
  • транспорт-
  • заледявания-
  • зима-
  • самолети-
  • полети

Пътуванията с влакове в Германия, както и полетите с пътнически самолети са затруднени заради заледявания обхванали страната

Затруднено пътуване с авио и жп транспорт в Германия - 1
Източник: БГНЕС

Пътуванията с влакове в Германия, както и полетите с пътнически самолети са затруднени заради заледявания обхванали страната. Много влакове са принудени да се движат с по-ниски скорости, а операции на най-голямото летище в страната – това във Франкфурт – са прекъснати, причинявайки отмяна и закъснения на полети, предаде ДПА.

"Очаквайте закъснения", информира германският железопътен оператор "Дойче бан" (Deutsche Bahn), който предупреди и за заледявания при влизане или излизане от вагоните, както и на много гари. На всеки, който предприема пътуване с влак в Германия, се препоръчва да провери онлайн преди заминаване за евентуални закъснения.

В същото време говорител на летището във Франкфурт съобщи, че 176 от планираните за днес 1100 излитания и кацания, вече са отменени заради ледените условия, предаде БТА.

Пътниците на аеропорта бяха помолени да проверят онлайн дали полетът им все още е актуален, преди да тръгнат към летището и да пристигнат за регистрация възможно най-рано.

Летищните операции не са спрени изцяло, но към момента е разрешено да кацат по-малко самолети от обикновено, тъй като северозападната писта на летището е била затворена тази сутрин.

Работи се по обезледяването на пистите и самолетите, посочи още говорителят на франкфуртското летище.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сирене

    11 0 Отговор
    Дойче Бан и "очаквайте закъснение", смех.. Да ги очакваме в сравнение с кога? 😂
  • 2 Санта Клаус

    15 0 Отговор
    Свиквайте! Подаръците от дед Мороз свършиха,карайте я на гуми като у Факултето..

    Коментиран от #4

  • 3 Ще се погрижат за 1 ден цяла Германия

    7 3 Отговор
    Ще грее. Нека си гледаме нашето БДЖ... Чуждото не ни интересува.
  • 4 интересно

    3 5 Отговор

    До коментар #2 от "Санта Клаус":

    Какво общо има едно заледяване с дядо ти мороз? Температурите са минусови,рано сутринта се изсипа дъжд за кратко и всичко обхвана в лед..... Германия след Втората световна война се издига от руините в най силната икономика в Европа, никоя сила неможе да я събори..... Все още на милиони дед морозовци мечтата им е да могат да работят в Германия за да хранят другите дед морозовци.
  • 5 Опааа

    3 0 Отговор
    Браво! Браво! Слава!
Новини по държави: