Last news in Fakti

19 Декември, 2022 16:25 2 715 34

Съюзник номер едно! Владимир Путин пристигна на стратегическо посещение в Беларус

  • русия-
  • беларус-
  • александър лукашенко-
  • владимир путин-
  • украйна

Путин пристига в Минск в момент, когато Киев се опасява, че руският президент възнамерява да окаже натиск върху своя съюзник да се присъедини към планирана сухопътна офанзива, която да отвори нов фронт срещу Украйна

Съюзник номер едно! Владимир Путин пристигна на стратегическо посещение в Беларус - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Руският президент Владимир Путин пристигна днес на еднодневно работно посещение в Беларус, предаде ТАСС.

Путин ще се срещне в Минск с беларуския президент Александър Лукашенко. В преговорите ще участват също така членове на правителствата на двете страни и ръководители на ведомства. Двамата президенти ще имат и среща на четири очи, след което се очаква да направят изявления за медиите. За последно Путин беше на посещение в Беларус през юни 2019 г.

Предвижда се в разговорите да бъдат засегнати теми от двустранните отношения, а също актуални международни и регионални въпроси. Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков каза, че обсъжданията ще включват и газовата тематика.

В Минск пристигна и руският министър на отбраната Сергей Шойгу, съобщи в Туитър началникът на отдела за международно военно сътрудничество към беларуското министерство на отбраната Валерий Ревенко. По-рано той заяви, че Шойгу и беларуският министър на отбраната Виктор Хренин ще участват в разговорите между Путин и Лукашенко.

Путин пристига в Минск в момент, когато Киев се опасява, че руският президент възнамерява да окаже натиск върху своя съюзник да се присъедини към планирана сухопътна офанзива, която да отвори нов фронт срещу Украйна, посочва Ройтерс.

Песков заяви, че Беларус е „съюзник номер едно“ на Русия, но според него предположенията, че Москва иска да притисне Минск да се включи в нейната „специална военна операция“, са „глупави и безпочвени измислици“.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 27 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Лукашенко

    13 26 Отговор
    За Коледа в Киев.

    Коментиран от #3

  • 2 Геостратег

    28 18 Отговор
    Беларус е окупиран от руски войски. Това е истината. Те са там за да пазят руската кукла на конци от народната любов.

    Коментиран от #14

  • 3 ....

    21 12 Отговор

    До коментар #1 от "Лукашенко":

    С пранги на ръцете и краката.
  • 4 стоян георгиев

    23 22 Отговор
    На тракториста от Беларус сега му треперят гащите.от една страна вижда че Русия губи ,но ще му кажат в прав текст че е в кюпа с тях и трябва да влезе във войната,а отрицателния отговор може да ги докара до подхлъзване в банята.та обикновенно така става с руските марионетки.та лука дерзай,все пак си карал трактор с 240 км в час не си случаен!
  • 5 Българин Сл.

    19 18 Отговор
    тези двамата са пътници

    Коментиран от #20

  • 6 Професор

    20 17 Отговор
    Ами то посещенията на Путин са ясни - Беларус, Северна Корея и Казахстан но вече май и в Казахстан станаха "нацисти" и не го долюбват нещо.
  • 7 Русофил

    5 12 Отговор
    Пристигна да попише присъединяването към Русия като Крим.
  • 8 Иран

    20 1 Отговор
    " Беларус е „съюзник номер едно“ на Русия" аха... купувайте от тях дронове тогава.
  • 9 мдаааа

    16 10 Отговор
    джуджака търси убежище
  • 10 Петьо Петров

    7 4 Отговор
    Дали е номер 1 или един от многото желаещи независими и свободни държави е под въпрос.
  • 11 Хаха

    16 5 Отговор
    Това е първото от редица следващи посещения. Следват Сирия, Северна Корея и Еритрея.
  • 12 Историк

    16 11 Отговор
    И на нас едно време комунистическите престъпници ни разправяха, как русНАЦИте ни били "братя", а те най-обикновени окупатори.

    Коментиран от #18, #22, #34

  • 13 Матей преображенски

    12 8 Отговор
    По принцип е възможно,поводи има предостатъчно,ук-ри-те създават всякакви прегради по границата,вкл. с противотанкови мини,стрелят по белоруските граничари,пускат дронове за наблюдение. С украинския фа-ши-зъм трябва да се приключва,за това всички средства са добри,а и други славянски народи пъшкат под американския гнет.Едва когато падне властта на зеленски и Украйна се признае за победена,тогава ще се отворят възможности за руска намеса в Източна Европа и оказване на нужното давление за да бъдат изгонени американците и техните марионетки.

    Коментиран от #28

  • 14 Амиии

    12 9 Отговор

    До коментар #2 от "Геостратег":

    В България има американски войски.. Американски, а не Натовски. Има американски бази, а не натовски... По твоята логика и България е окупирана от американските войски и пазат простоКиро от народната любов?

    Коментиран от #17, #27

  • 15 Фейк Нюзър

    13 5 Отговор
    Сутрина имаше фейк, че Лукашенко не искал да се среща с Путин, а ето че се срещна. И другите фейкове са същите. Русия и Беларус са партньорски държави и такава визита не е кой знае какво. Западът вече се чуди какъв русофобски бълвоч да сътвори...

    Коментиран от #16

  • 16 ....

    8 8 Отговор

    До коментар #15 от "Фейк Нюзър":

    Разбира се, че се е срещнал въпреки нежеланието си. Когато си окупиран нямаш много избор.
  • 17 Геостратег

    8 8 Отговор

    До коментар #14 от "Амиии":

    Не си спомням българските болници да са били принуждавани да бъдат опразвани заради американски войници, и още много други неща, но на руски еничарин не си струва да си губя времето да му обяснявам.

    Коментиран от #21

  • 18 Амиии

    13 6 Отговор

    До коментар #12 от "Историк":

    По времето на соца в България нямаше нито един руски войник. СССР ни бяха въоръжили с над 300 модерни за времето си бойни самолети... А сега ни разоръжиха и вкараха американски войски на територията ни ... да ни пазят от гаргите. Или казано с други думи на булеварден език... Руснаците ни позволиха да сме изправени с вдигнати гащи. А сега американците ни накараха да си свалим гащите и да седим със свалени гащи на колене... Това е разликата.

    Коментиран от #19, #26

  • 19 Историк

    10 10 Отговор

    До коментар #18 от "Амиии":

    "По времето на соца в България нямаше нито един руски войник" Това 1) не е вярно и 2) всички от БНА се проверяваха за вярност към съветските окупатори. Затова и до ден днешен военните ни училища са развъдници на руски предатели като Радев, Янев, и бившия шеф на 61ва механизирана бригада.

    Коментиран от #29

  • 20 Българин🇧🇬

    9 7 Отговор

    До коментар #5 от "Българин Сл.":

    Лукашенко и Путин погребаха западните импералисти и техните мечти за третополов Свят къде третополовите от САЩ ще командват.
  • 21 Амиии

    6 3 Отговор

    До коментар #17 от "Геостратег":

    България няма болници,:) да не смяташ, че американските войници ще ги настаняват в болниците, където ходиш ти? Ха ха ха за много другите неща, даже и не искам да питам....Всеизвестно е, че са българска издръжка.....Значи все пак щом не отговори, дали това се води окупация, значи приемам, че е окупация. Мълчанието е знак за съгласие!

    Коментиран от #23, #24

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Геостратег

    5 3 Отговор

    До коментар #21 от "Амиии":

    "България няма болници" Ясно къде се лекуват русофилите.
  • 25 Тити

    5 3 Отговор
    Диктатора с памперси среща картофеният фюрер каква среща направо хората ще се избият да присъстват там даде посмеят
  • 26 Стар кашик.

    9 4 Отговор

    До коментар #18 от "Амиии":

    Прав си, с едно уточнение. Руски войник немаше, ама пък бе бъкано със съветски офицери. Сградата на МНО половината бе тяхна.. то не беха съветници, то не беха експерти по отбраната, то не беха наблюдатели. Даже последната приемка във военните ни заводи бе руска..оопс, лапсус- съветска. Дори имаше турнир по футбол за Купата на Съветската Армия ( а нямаше купа на съветския говедовъд например).И се връчваше от военното аташа тогава, ген. Гиви Орджоникидзе. Дааа..така беше. А по принцип от войника нищо не зависеше, той беше, а и сега е, пушечно месо. Така че..много си в грешка...Тия лакърдии ги разправяй на някой келеш, дето редовно си запазва час за епилиране в козметичните салони. На стар кашик тия не минават...

    Коментиран от #30

  • 27 бокоБРАВО КИРОАЛОООАЛООО

    7 6 Отговор

    До коментар #14 от "Амиии":

    ЧУЖДИ ВОЙСКИ НА БЪЛГАРСКА ТЕРИТОРИЯ Е ОКУПАЦИЯ ...ДАЖЕ СССР НЕ СИ ПОЗВОЛЯВАШЕ ТОВА ...НО ТОВА ИСКАЛ БЪЛГАРСКИЯ НАРОД ДА Е ОКУПИРАН И МИЗЕРЕН ..
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Амиии

    5 5 Отговор

    До коментар #19 от "Историк":

    Остави това предател или не предател. Това могат да го кажат съдилищата. Аз питам. Имаше ли руски войски на територията на България? На мен не ми е известно да е имало! Притежаваме ли над 300 модерни за времето си бойни самолета, с които СССР ни бяха въоръжили? И как така една окупирана страна е могла да има такава военна мощ? Защо сега, според теб ние не сме окупирани:) въпреки наличието на американски войски в България, то България няма такова военна мощ, каквато е имала по време на "окупацията" от СССР?
    И не знаеш ли, че наличието на чужди войски на територията на дадена държава се води окупация?
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Ssосс

    1 1 Отговор
    Ех слугички на Луци фер, ако знаете как ще ви с готвят, няма да виете и да лаете по форумите.
    Не сте за завиждане, защото сте жертвени агънца.
  • 33 Това ви чака

    2 1 Отговор
    Ех слугички на Луци фер, ако знаете как ще ви с готвят, няма да виете и да лаете по форумите.
    Не сте за завиждане, защото сте жертвени агънца.
  • 34 РУСНАЦИТЕ НЕ СА

    3 4 Отговор

    До коментар #12 от "Историк":

    "БИЛИ БРАТЯ"! ТЕ СА БРАТЯ!!! И ВИНАГИ БЪЛГАРИЯ ЩЕ БЪДЕ С РУСИЯ! СЛАВА НА ВЕЛИКА БРАТСКА РУСИЯ!!!
Новини по държави: