Last news in Fakti

21 Декември, 2022 18:31 5 848 55

"Граждани на райха": кръвта на Романови, Путин и парите на масоните

  • германия-
  • граждани на райха-
  • преврат

Изследователи говорят за срастване на различни течения, състоящи се от стари неонацисти, десни екстремисти, антиваксъри и езотерици, към които сега се присъединяват по-малките групи на “Гражданите на райха”

"Граждани на райха": кръвта на Романови, Путин и парите на масоните - 1
Снимка: DW

Те отричат конституционния ред в Германия, смятат, че цялата власт в света се държи от едно-единствено семейство с много пари и са готови да правят преврати. Кои са "Гражданите на райха" и какво ги прави така опасни?

"Конституцията е обезсилена, германците нямат своя държава и са без всякаква защита. Живеем в правен вакуум", казва звездата на вечерта Матес Хауг, резюмирайки по този начин своето виждане за правната ситуация в Германия, за което събраните в Хайлброн негови съмишленици му аплодират.

На своя уебсайт Хауг се представя за „президент на Националното събрание“. Той е една от най-популярните личности сред членовете на така наречените “Граждани на райха" – групировка, чието име нашумя напоследък покрай разкритията, че е готвела преврат в Германия.

Информатор, присъствал на събитието, съобщава, че Хауг разказал за претърсването на дома му на 7 декември в рамките на общонационалната антитерористична акция. В интервю за телевизионното предаване “Репорт Майнц” той отрича да има нещо общо с предполагаемата терористична клетка. "Безкрайно съм изненадан. Принципно аз съм пацифист. Защо търсят точно у мен оръжия?”.

Матес Хауг и принц Хайнрих

Хауг не е арестуван за разлика от предполагаемия водач на групата - принц Хайнрих XVIII. Хауг разказва, че добре се познава с принца и редовно се среща с него. Било "истинска радост да се разговаря с него, защото е много начетен". Хауг очевидно смята аспирациите на принц Хайнрих към трона на Германския райх за законни: в крайна сметка той принадлежи към най-стария благороднически род в Германия. И още едно обстоятелство го правело подходящ кандидат: в неговите жили течала „кръвта на Романови“, също като при Владимир Путин.

От 2003 г. насам Хауг си е присвоил измислената титла "президент на Националното събрание". Твърди, че по онова време бил избран от 120-те делегати, представляващи "федералните държави на Райха", за техен водач. По-късно продава фалшиви паспорти за измисления "Германски райх" и е осъден от прокуратурата в Тюбинген да плати глоба от 160 свои дневни надници. Но Хауг не спира да разпространява идеологията си и по-късно: Преди около три години той излага възгледите си в труд, озаглавен “Германският райх от 1871 до днес”.

Според него властта в света е съсредоточена в ръцете на едно-единствено петчленно семейство и на една организация, изградена на семеен принцип – очевидно става дума за масоните. „Те не просто притежават безкрайно много пари, те СА парите на целия свят!“, пише Хауг. Само възстановяването на Германския райх можело да помогне на човек да се измъкне от лапите на това тайно общество.

Книгата на Хауг се появява в началото на 2020 г. и той тръгва на обиколка за публични четения. Ако се вярва на съобщенията в канала му в Telegram, почти всяка седмица той изнася речи пред избрана публика в голяма част от Германия. Всяка от тези вечери носи на Хауг добри пари. Участниците плащат по 30 евро за вход. Някои от тях си купуват и неговата книга за 17 евро. А когато една жена от публиката го пита дали е вярно, че не плаща данъци, Хауг отговаря утвърдително.

"Мирен договор с Русия”

На подобни четения Матес Хауг говори онова, което публиката очевидно очаква от него, например по вечната тема за "мирния договор", който не бил сключен нито след Първата, нито след Втората световна война. Принц Хайнрих Ройс, който бил законен притежател на княжество и съответно представител на "Германския райх", имал правото да сключи мирен договор с Русия.

Кой ходи на подобни събития? Предаването “Репорт Майнц” е проучило списък с участници. Оказва се, че там фигурират известни антиваксъри, както и жена, която от 2015 г. насам е организирала няколко демонстрации срещу бежанците. Очевидно тя е добре запозната и с друг участник, който през 2017 г. беше осъден на близо пет години затвор за подпалване на бежански център. Общото между всички тях е, че отхвърлят системата и се чувстват излъгани от политиката и медиите.

Презрение към демокрацията и радикализация

Изследователят на екстремизма Йоханес Кис говори за срастване на различни течения, състоящи се от стари неонацисти, десни екстремисти, антиваксъри и езотерици, към които сега се присъединяват по-малките групи на “Гражданите на райха”. Тези групировки бяха разпръснати, но протестните демонстрации срещу мерките за пандемията им дадоха възможност "да поднесат своите идеи на онези, които търсят някакво обяснение за сложния свят – но такова, което да се вписва в презрителното им отношение към демокрацията".

Федералната служба за защита на конституцията вижда повишен риск в обединяването на тези групи, в които "се преливат идеологиите на “Гражданите на райха”, конспиративни теории за делегитимацията на властта и дясноекстремистки идеи". Мрежата, разкрита по време на акцията на 7 декември, е "ярък пример за появата на нова обединена група, ориентирана към насилие”.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 25 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Карл Маркс

    113 18 Отговор
    DW, Сорос, ЦРУ, парите на евреите, пропаганда, колонизация,, фашизъм, фалшиви вируси, третополови, педофили, дрога, войни финансови кризи ТОВА Е ЗАПАДНАТА ДЕМОКРАЦИЯ

    Коментиран от #5, #12, #50, #52

  • 2 Референдум

    10 70 Отговор
    Путин е от малкото руски царе който избяга и отстъпи позорно изконни руски територии като Харков и Херсон толкова за него
  • 3 Русофил

    9 37 Отговор
    И тези граждани ги спонсорирахме. Затова толкова ни обичат. Нали сме едно.
  • 4 Шерлок Холмс

    66 12 Отговор
    Всички ваксани и вярващи в Ковид лъжара са си сложили и знаменца на 🇺🇦 на профилите във Фейсбук. Едно кратко раследване в история на Фейсбук и ри става ясно, че нещата са свързани фалшивия вирус и последвалия нарочен - умишлен конфлик в Украйна.

    Коментиран от #11

  • 5 Референдум

    14 45 Отговор

    До коментар #1 от "Карл Маркс":

    Вий руснаците малко войни сте направили и територии сте заграбвали

    Коментиран от #8, #17, #18, #21

  • 6 Верно ли

    67 10 Отговор
    Хахаха, абе тези съвсем за мезе ни взеха. Арестуваха някакви пенсии там, да пресират хората, дето не им харесват мало.мното управление и сега ги намесиха и антиваксърите, и ООО ДААА, Путин ги бил "спонсорирал"! Долнопро.на пропаганда за безмозъ.ни!
  • 7 Прави са гражданите на райха

    50 8 Отговор
    Няколко хазарски фамилии държат всичко в тоя свят и осъзнвайки го или не всички са поробени от тях.

    Коментиран от #53

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Това е активно мероприятие на КГБ!

    9 37 Отговор
    Не бъдете тъпи!
  • 11 Да бе да

    20 19 Отговор

    До коментар #4 от "Шерлок Холмс":

    И самолетите пръскали ковида ама не пръскали точно за ковид ами пръскали да мозък
  • 12 Констатирал

    10 14 Отговор

    До коментар #1 от "Карл Маркс":

    Присвоил си име на интелигентен човек, което не отговаря на същността ти!
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 смях

    24 7 Отговор
    Отново лъжи.... Гражданите на райха са хората на Олаф Шолц..... хитлеристите които искат да живеят под комунисти цял живот.
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 ?!?

    46 6 Отговор

    До коментар #5 от "Референдум":

    Защо му говориш на "вие руснаците"??? Карл Маркс е роден в Триер, Германия!
    Много сте неграмотни cоpopпиите!

    Коментиран от #20, #44

  • 19 Референдум

    9 23 Отговор

    До коментар #8 от "Карл Маркс":

    Оф оф защото при вас орките няма банкери третополови и оркджендъри а като цяло сте пълни шматки общо взето на една храчка живот сте да не говорим за шамар

    Коментиран от #25

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Русенец

    27 2 Отговор
    Чакай малко бе, брат! Нали уж подкрепяте украинските националисти? Що хулите вашите?
  • 23 Стевски

    14 2 Отговор
    Това, че участвате в разпространението на комунистическите и пропагандни лозунги на ДВ, под оправданието, че давате право на мнение, е пример, че и вие сте част от тази комунистическа пропаганда. Да не забравяме, че ДВ имат специален отдел при вас от факти.
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Реалист

    38 6 Отговор

    До коментар #19 от "Референдум":

    В Русия си има руски банки, а в ЕС са останали само краварски, немски, френски, английски банки. Правиш ли разликата и разбираш ли от къде идва колонизацията?

    Коментиран от #30

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Русенец

    38 3 Отговор
    Беше то едно време, когато западът беше за завиждане. Сега сте свободия, граничеща с анархия и криворазбрана демокрация.

    Коментиран от #33

  • 28 Българин🇧🇬

    30 2 Отговор
    Как се познава в България дали един сайт е сключил договор за грантове с Разтворено общество еми раздухват пропагандата на ДВ
  • 29 Русенец

    18 1 Отговор
    В период на дестабилизация се надига вълна на недоволство. Всеки ще се пробва да яхне вълната. Трябва да внимавате, на кого давате да ви яха. Важи за всяка нация, включително и за нашата, че досега все сме оставяли да ни яхат кожодери и пребоядисани използвачи.
  • 30 Референдум

    4 11 Отговор

    До коментар #25 от "Реалист":

    Дефакто руските банки са най честните банки там няма схеми само в ЕС и при краварити така ли да разбира

    Коментиран от #34

  • 31 Анавв

    24 3 Отговор
    Пишете че ние българите в историята винаги сме заставали на страната на губещите! Питайте къде се подвизава воения министър , тайно отива в Киев и дава отчет на фашиста му колега колко милиони сме им подарили и колко милиони и оръжие ще дарим? Радев е натовец , организира фашисткото сдружение Триморие ,коварни предатели ,за тях Народен съд!!!!¡
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Тиква

    13 1 Отговор

    До коментар #27 от "Русенец":

    Е много си прав! Кратко и ясно го написа! Браво!
  • 34 Верно ли

    6 2 Отговор

    До коментар #30 от "Референдум":

    Така "да разбира"! Поне грамотни да бяхте...
  • 35 Факт

    8 10 Отговор
    Германците трябва да бъдат затрити веднъж и завинаги сбъркан народ.

    Коментиран от #54

  • 36 Психиатъра

    19 2 Отговор
    Пазете си децата от публикации на Dw учете ги от малки, че това е лъжа, а лъжата е нещо лошо!
  • 37 12345

    34 0 Отговор
    Оставете Романови и Президента на цяла Русия/тук е и руската Окраина/Вл. Вл. Путин.Вчера във вестник "Фелеграф"от 20 .12.2022 г. ,вторник,публикуваха,цитирам:Задържаха украинки с 12 кила злато.Окръжна Прокуратура ,гр. Ямбол, задържа за 72 часа две украинки ,пренасяли контрабандно през границита ни 12 кг злато.Престъплението е извършено на 15.12.2022 г. на ГКПП Лесово. Крадлите са се придвижвали с пътнически микробус от Турция за Украйна през България.При проверка,защото не са декларирали нищо ,митническите служители са се усъмнили и правят втора проверка-установяват укрити под дрехите на двете украинки 30 пакета бижутерски изделия при проверка се установява, че са златни изделия.Пренасяните контрабандно накити от злато са с тегло 11 836,10 грама.Изработени са от 14-каратово злато и са на стойност 1 065 249 лева.Е, защо нашите дупедавци защитават крадци ,каквито са всъщност всички окраинци.А, нашите глупаци си дадоха хотелите и безплатни плаж и храна цяло лято по цялото Черноморие.Отдавна пиша, че това са престъпници,потомци на фашистите Степан Бандера, Шухевич,но Безмозъчното Правителство им дава пари Х 40 лв. на ден джобпарасъ на човек, храни ги безплатно, безплатни хотели и плаж.А, нашите родители,ние които работим на три места,за да плащаме сметки си ,на нас кой от нашето Престъпно Правителство ще помогне?НИКОЙ-Досвиди им се 50 лв. да дадат повече-пенсии ниски, заплати -за Бог до прОсти.ПРАВ е ПУТИН,абсолютно прав във всичко-сега наркомана е в сащ,

    Коментиран от #55

  • 38 Гошо мексиканеца

    6 2 Отговор
    Дали са прави или не, е отделен въпрос. По-важното е, че практически те не могат да направят нищо! Това е медицина шумотевица , за отвличане на вниманието от реални проблеми.
  • 39 12345продължение

    18 4 Отговор
    ПРАВ е ПУТИН,абсолютно прав във всичко-сега наркомана е в сащ, защо???Или излизаме от ЕС, НАТО, или България ще замине от продадена от Кирил Петков, Бойкикиев, Карадайъ, Балканския любовник Б. Борисов, Атанасова, Корнелия Нинова.Остана само "Възраждане"които все още нямат подкрепа, а ген.Стефан Янев бИ отбой.Само Президента Румен Радев още държи фронта ,но е сам и предателите са тези които му измениха-Кирил Петков, Асен Василев, и другите неуки недоразумения.
  • 40 12345

    5 0 Отговор
    Става дума за в.ТЕЛЕГРАФ-допусната грешка/Ф вместо Т/.
  • 41 вятъра на промяната

    2 13 Отговор
    ,,в неговите жили течала „кръвта на Романови“, също като при Владимир Путин"
    Каква кръв, какви пет лева? Бащата на Путин е умрял 10 години преди той да се роди. Това азиатско куче с неизвестно родословно дърво се изкара със синя кръв. Сигурно за това е кръстил дъщеря си Екатерина потомък на царския род.
  • 42 Зевзека

    18 1 Отговор
    Прочетох първия абзац и спрях да чета. Как ги събрахте всичките на едно, а? В мига в който някой ми заяви, че човек задаващ адекватни въпроси относно експериментални ваксини е конспиратор, за мен този човек приключва. Нормално е да питаш. Нормално е да се съмняваш. Нормално е да искаш доказателства. Само овцете тичат блееки в стадото на където ги водят, без да питат. Очевидно някой много иска да изкара престъпници хората, които питат защо Урсула има личен интерес от ваксинирането точно с Пфайзер. Та престъпници са тия дето показаха, че има корупция, а не корумпираните. Така се пробват да го изкарат. И после се чудят защо има течения против ЕС! Защото вместо да бъдат хванати престъпниците, онези които ги сочат биват наричани конспиратори, тъпи и о, боже мой, нацисти! А междувременно дядото на Урсула е 100% нацист!
  • 43 Диамантената ръка

    10 2 Отговор
    Явно навсякъде нивото на грижата за психичното здраве на хората доста е спаднало... Райх, Рованови, Путин, Сульо, Пульо, само летящи дракони липсват...
  • 44 Рашавия

    6 4 Отговор

    До коментар #18 от "?!?":

    Защо му говориш на "вие руснаците"???
    Абе мульо, що сиговориш в трети род, да не си имаш за кралска особа, или си обикновенно оли с раздвоение на личността?
    Не разбра ли, че всеки влизал в сайта ти знае евтините тролски номера?
    Та, тва е точно Карл Маркс, нали???
    Или по-точно Ти си Карл Маркс, днес.
    Я са ни кажи пръци днес къде живееш и пи ли си хапчетата?

    😀
  • 45 А50

    16 3 Отговор
    Сега понеже няма какво да напишете за войната, защото руснаците смилят укрите по целия фронт и освобождават населени места едно след друго, Вие сте решили да ни занимавате с глуpocти. DW по-добре да се оплачат на подуенския поп, за дето са САЩка колония. Всеки канцлер се одобрява от САЩ, както и тук наще тиквеници помеждувпрочем
  • 46 АЛФА КЕНТАВЪР

    5 2 Отговор
    КОГА ХОРАТА ще заживееме ДОБРЕ

    Коментиран от #51

  • 47 Ксаниба

    5 2 Отговор
    Бандеолвците и нацистите в оркраина, а фашистите от дойче зеле за Романови се 9акъхърихте!!!
  • 48 баба ти от Пловдив

    7 0 Отговор
    голяма лъжа опашата! никога не съм очаквала от дойче веле такава простотия! нищо в Израел гледат!!!!!!!!
  • 49 Тома неверни

    3 1 Отговор
    Путин и Романови? Тоз мужик от тайгата.
  • 50 Баро

    4 1 Отговор

    До коментар #1 от "Карл Маркс":

    Според това което си написал(а) излиза че путин русия и руснаците са най големите западни демократи
  • 51 Баро

    0 0 Отговор

    До коментар #46 от "АЛФА КЕНТАВЪР":

    Аз съм си добре нищо неми липсва ако на тебе нети харесва значи нещо неси направил еми направи го и щесе почустваш добре стига дане искаш невъзможното
  • 52 АРГОН

    3 0 Отговор

    До коментар #1 от "Карл Маркс":

    Много точно. Право в целта.
    Само не си споменал за сатанистките еврейски династии Ротшилд и Рокфелер.
  • 53 АРГОН

    2 0 Отговор

    До коментар #7 от "Прави са гражданите на райха":

    Така е. Главните сатанистки еврейски династии са Ротшилд и Рокфелер.
  • 54 АРГОН

    4 0 Отговор

    До коментар #35 от "Факт":

    Не са германците, а юдеите, които управляват Германия.
  • 55 Баро

    0 0 Отговор

    До коментар #37 от "12345":

    Кадци има навсякъде а най вного са в русия даже у сащ си спретнаха мафия
Новини по държави: