Last news in Fakti

23 Декември, 2022 14:40 891 7

Великобритания предупреди за възможни забавяния на полетите заради стачка на граничните служители

  • великобритания-
  • профсъюзи-
  • британските летища -
  • пътници-
  • забавяния на полетите

Профсъюзът на обществените и търговските услуги (PCS) заяви, че се очаква в протестите да се включат над 1000 държавни служители от граничните сили

Великобритания предупреди за възможни забавяния на полетите заради стачка на граничните служители  - 1
Снимка: Shutterstock

Британските летища предупредиха пътниците за възможни забавяния на полетите, след като днес започна стачка на служителите от паспортния контрол, която се очаква да продължи до Нова година, предаде Ройтерс. Въпреки това летище "Хийтроу" не съобщи за големи смущения в работата си.

Профсъюзът на обществените и търговските услуги (PCS) заяви, че се очаква в протестите да се включат над 1000 държавни служители от граничните сили.

Великобритания е обхваната от най-голямата вълна от протестни действия от десетилетия насам, след като по-рано стачки обявиха и медицинските сестри, парамедиците, както и работниците в железопътния и пощенския сектор. Недоволството е свързано със заплатите и условията на труд.

Според синдикалисти на граничните служители е било предложено увеличение на заплатите от два процента. Това е далеч под инфлацията, която миналия месец е достигнала 10,7 процента.

Граничните служби се извиниха на пасажерите за причинените неудобства и казаха, че ще работят с партньорите си от транспортния бранш, за да поддържат потока на пътници и стоки.

Най-натовареното британско летище "Хийтроу" съобщи за "минимални опашки" в залите за пристигащи пътници.

"Гетуик" - второто най-натоварено летище в страната - заяви, че от днес до края на годината хората трябва да се подготвят за по-дълго чакане за обработка на паспортите им. Въпреки че се очакват известни смущения, засега полетите се изпълняват.

Преди да започнат стачните действия, които се предвижда да продължат до 31 декември с прекъсване единствено на 27 декември, правителството заяви, че обучава държавни служители и военни, които да помагат при паспортния контрол по летищата и пристанищата.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 1111

    2 1 Отговор
    Гърчете се английски отрепки :)
  • 2 сър рикши

    5 0 Отговор
    лоялни поданици работете - вашите данъци са нужни за благото на урк бункер да събори Руския мечок и за обгрижването на нашите новопристигащи пратеници на шериата за по целомъдрен живот и дисциплина
  • 3 Мишо

    0 1 Отговор
    Нал са богати, много богати, че и над българете, па стачкуват, оти бе? Май парите им не стигат!

    Коментиран от #5, #7

  • 4 От страни

    0 1 Отговор
    То остана ли некой дето не стачкува в тая "Наглия"? Като погледнеш надолу заглавията са се изредили всичките професии като в справочника ама нашите подлоги все хвалят живота им.

    Коментиран от #6

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Защо пък да не стачкуват

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "От страни":

    всички? Тук в Бг като не стачкува никой какво? Нали е много е хубаво тук а? Та коментирате на чуждите стачките
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: