Last news in Fakti
  Тема: Украйна

24 Декември, 2022 13:53 3 675 47

Русия отново говори за биолабораториите в Украйна

  • украйна-
  • биолаборатории-
  • русия-
  • проекти

Министерството на отбраната на Русия твърди, че разполага с документ с имената на всички ключови фигури в "украинската военно-биологична програма"

Русия отново говори за биолабораториите в Украйна - 1
Източник: Shutterstock

Министерството на отбраната на Русия твърди, че разполага с документ с имената на всички ключови фигури в "украинската военно-биологична програма". Това заяви в събота началникът на Войските за радиационна, химическа и биологична защита (РХБЗ) на Въоръжените сили на Русия - генерал-лейтенант Игор Кирилов, изброявайки имената на споменатите хора. Той е цитиран от ТАСС. Тази информация засега не е потвърдена от друг източник, предаде news.bg.

"Сред тях е бившият директор на DTRA (Агенцията за намаляване на отбранителната заплаха) Кенет Майерс, изпълнителен вицепрезидент на контролирания от ЦРУ фонд за рисков капитал In-Q-Tel Тара О'Тул, бившият ръководител на Центъра за контрол и превенция на заболявания в Съединените щати Томас Фридън, бившият директор на Националния институт по здравеопазване Франсис Колинс, който е бил изпълнителен директор на Мемориалния институт "Бател", Джефри Уодсуърт, главен изследовател и президент на отдела за международни изследвания, развитие и медицина на "Пфайзер", и много други", каза Кирилов.

Още новини от Украйна

Според него тази информация се съдържала в разширения доклад на DTRA за дейността в Украйна. "Всички те, по един или друг начин, са бенефициенти на биологичните проекти на Пентагона и са свързани с Демократическата партия на САЩ, чиито лидери са идейни вдъхновители на военните биологични изследвания и създатели на тайни схеми за пране на пари в интерес на тесен кръг от представители на американския елит", подчерта Кирилов.

Това не е първият път, когато Русия на различни платформи се опитва да повдигне въпроса за т.нар. "биолаборатории" в Украйна, но засега твърденията на Москва не са били потвърдени от нито една авторитетна международна организация или институция.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 41 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Вова закривай блатная

    21 61 Отговор
    Поредните фашистки лъжи,поне една снимка да бяха показали

    Коментиран от #31

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Хохохо

    16 69 Отговор
    Пълни уби.таци .пак почнаха да ръсят небивалиции ,когато стане напечено на фронта .
    Типична руска простотия.

    Коментиран от #7

  • 4 Хммм

    68 10 Отговор
    Американците изместиха биолабораториите от Украйна в Бългаария.
  • 5 Време е да се измисли бацил,

    12 55 Отговор
    които трепе монголо-татарските варвари!

    Коментиран от #9

  • 6 Не само

    55 6 Отговор
    Не само в Украйна. Навсякъде по света.
  • 7 Хммм

    72 10 Отговор

    До коментар #3 от "Хохохо":

    Защо небивалици, след като Нюланд пред конгреса говори и потвърди, че имат биолаборатории в Украйна? Или си забравил това?

    Коментиран от #47

  • 8 Жълто джудже

    67 10 Отговор
    Тази ужасна истина яростно се премълчава от англосаксонската пропаганда. По целия свят стотици американски лаборатории провеждат опасни експерименти, предназначени да дарят Америка с безпрецедентна сила и смъртоносност. Заловени по време на боевете в Украйна, американски лаборатории се занимаваха с разработването на химически и бактериологични оръжия, изучаваха последствията от генетични промени при заразяване с опасни заболявания и последствията от мутации на мозъчни клетки. Всяка публикация в откритата преса е забранена, всяко споменаване в научната литература незабавно се оттегля, а целият тираж се блокира и унищожава.
  • 9 също и за

    16 9 Отговор

    До коментар #5 от "Време е да се измисли бацил,":

    дегенератите и обратните!
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Наглите....

    43 11 Отговор
    Кравари сатанисти трябва да бъдат заличени.И тогава ще има мир
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Родолюб фон Барух Ал Сабах дьо Муажон

    24 9 Отговор
    Не били потвърдени от авторитет. Ето. Аз потвърдих. Ковида беше тест. Ако знаете какви ваксини сме ви приготвили.... Остана да спретнем и болести за тях. Но ,ще се отложи малко заради другия тест сега. Трябва да изчезнат няколко гена. По един или друг начин.
    Ноооо.... Всичко струва пари. За да се финансират начините за премахване на геноми. Така че отивайте да си платите сметките. Искам 100% от енергоносителите да ми се плащат в долари за да финансирам нацистите за да се избиват ненужните у да отмират като вас. Така че давайте пари. Благодаря.
  • 14 стоян георгиев

    11 34 Отговор
    Сега се оказа че имало и в Казахстан подобни лаборатории и че и там трябва да се напада и освобождава.та в мариопул и цяла източна Украина дето тръбяха путлерасите че ври от лаборатории не намериха ни една.

    Коментиран от #17

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Голем смех

    13 32 Отговор
    Какво им остава друго на дрълиеите рашисти освен да разтягат локуми. Всяка държава, в рамките на военните си министерства, има лаборатории, поделения, защитни мерки за борба с оръжията за масово поразяване и прочее. Ами, що не си покажат техните лаборатории?
  • 17 Родолюб фон Барух Ал Сабах дьо Муажон

    20 9 Отговор

    До коментар #14 от "стоян георгиев":

    За твоите гени имаме специална епруветка.
    Ще напълним света такива като теб. Ще са ни верни слуги и роби и няма да си помислят да мислят. Айде към касата мойто момче. Благодаря

    Коментиран от #19, #38

  • 18 В един нормален свят,

    33 11 Отговор
    всичките тези биха били съдени и в затвора, доживотно!
    Знае се, че в тези биолаборатории на територията на Крайната са правили опити даже и с корона вирусите.
    Е, това са си били лаборатории за разработване на биологични оръжия!
    Съд и доживотен затвор или смъртни присъди, ако се използва законодателството на САЩ. Там има такава!
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Начо Крика

    32 10 Отговор
    Мда, това с биолабораториите беше потвърдено от Виктория нуланд. Какво да говорим още?

    Коментиран от #21

  • 21 аха

    10 17 Отговор

    До коментар #20 от "Начо Крика":

    Лично Путин каза че няма такива тогава и я обори Виктория. И това в национална телевизия.

    Коментиран от #30

  • 22 Няма такива

    7 21 Отговор
    невменяеми лъжци като ватниците?
  • 23 Кроки

    4 8 Отговор
    Вярвам само ако го чуя от Димата Медведев.Наздраве.
  • 24 Мишел

    27 1 Отговор
    Веднага след началото на специалната операция САЩ направиха секретни документите по биолабораториите си в Украйна, както и всички отчети по програмата.
    Но се оказа, че Русия предвидливо е направила копия и изпрати папките в ООН. При това заедно с намерените на място в Украйна материали.
  • 25 Родолюб фон Барух Ал Сабах дьо Муажон

    4 1 Отговор

    До коментар #19 от "стоян георгиев":

    Браво. Ти си най добрият. С теб ще успеем да владеем света. Такава вяра. Да не забравиш да си платиш и лихвите. Благодаря.
  • 26 Жълто джудже

    30 2 Отговор
    Всъщност американците никога не спазват Конвенцията от 1972 г. за забрана на разработването, производството и складирането на бактериологични и химически оръжия. Тези дяволи няма да се спрат пред нищо, за да убият по-голямата част от човечеството, като същевременно запазят господството си и небесните условия на живот.
  • 27 Сър Пичук

    3 22 Отговор
    Последната биолаборатория, която руснаците идентифицираха и унищожиха се оказа обществена тоалетна.
  • 28 По меркелски маниер

    24 0 Отговор
    Тепърва коварните мръсотии с биолабораториите в Укръина ше излизат. Те не може да се скрият спекулативно зад страданията на обикновените украинци нито пък Русия ще им прости. Видовден идва.
  • 29 поне

    0 15 Отговор
    да бяха заловили 2-3 бойни комара, то така лесно напечатали един лист и било доказателство
  • 30 Абе Ей

    16 1 Отговор

    До коментар #21 от "аха":

    Лично Путин каза, че има. Не лъжи. Китаеца също каза, че има. Явно с лъжата си мислиш че ще заблудиш знаещите. Яман от .....п ....и
  • 31 Чичо Гошо

    24 0 Отговор

    До коментар #1 от "Вова закривай блатная":

    Прослушай изслушването на Виктория Нюлан/д пред сената. Дамата признава с чисто сърце, как има лаборатории и как работят усърдно с укро-правителството да заличат документи и проби, преди да попаднат в ръцете на руснаците.

    Коментиран от #32

  • 32 Жълто джудже

    13 0 Отговор

    До коментар #31 от "Чичо Гошо":

    Тази дама, колкото и да е странно, винаги казва истината. Вероятно не допуска мисълта за възмездие. Това е вид бяс.

    Коментиран от #35

  • 33 Извод

    22 0 Отговор
    95% от коментиращите изобщо си нямат идея колко още по гадни са нещата и за разработки и производства на био оръжия се правят в момента от правилните демокраций !
  • 34 Жълто джудже

    20 1 Отговор
    Още по-отвратителни и срамни бяха опитите на англосаксонците да обвинят Русия за фалшива химическа атака в Дума (Сирия) през април 2018 г. Лъжливите и цинични обвинения бяха опровергани и разобличени от най-авторитетните експерти в областта на химическите и бактериологични оръжия. Всички видео материали бяха изфабрикувани и хвърлени в информационното пространство с цел демонизиране и дискредитиране на Русия. Англосаксонската пропаганда не спря дори с откровеното разобличаване на лъжи от експертите на Международната организация за забрана на химическите оръжия.
  • 35 Тази дама

    18 2 Отговор

    До коментар #32 от "Жълто джудже":

    е от племето на хазарите. И киевската хунта са повечето хазари. И печатарите на зелената хартия в сащ а хазари...
    И Зелето е хазар. Сега ясно ли е, защо ФАЩ толкова помагат на Крайната? Понеже те помагат там на хазарите да избиват руското население.
  • 36 Глупаци

    1 17 Отговор
    Те ако имаха био оръжия щяхте да разберете пъви.
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Само да питам

    11 0 Отговор
    Какво се случва във ВМА? Преди време прочетох тук, че щели да правят някаква съмнителна лаборатория на последния етаж като че ли с американско съдействие
  • 41 Твърденията не били потвърдени

    11 0 Отговор
    „Един от тях е бившият служител на Изследователския институт на армията на САЩ Ричард Бошър, който за пореден път потвърди факта, че в украински биологични лаборатории, финансирани от Пентагона, се извършва работа с опасни патогени“
  • 42 Хаха

    3 14 Отговор
    А в Русия няма грам лаборатория! Новичок, Путинчок, Лаврочок... Стига с тия простотии! Срамота е баш император да е страхливец! Той не води война, Той само трепе наред защото е страхливец - нищо повече!
  • 43 Русия ще гризне дръвцето !

    2 8 Отговор
    Цялото ! Барабар с коренчето !

    Коментиран от #44

  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Гого

    3 1 Отговор
    С Русия може да го гризнем в сички слав яни, умнико

    Коментиран от #46

  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Циник

    2 0 Отговор

    До коментар #7 от "Хммм":

    Именно, Нюланд го потвърди. Ама нашите атланто-мисирки не спийк инглиш, а получават нарежданията си чрез преводачите на чичо Сороs.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания