Last news in Fakti

25 Декември, 2022 16:45 1 341 3

Автобус падна в река в Испания, има жертви

  • испания-
  • автобусна катастрофа

Автобусът на компанията "Монбус" е пътувал между градовете Луго и Виго и е спрял край затвор близо до мястото на инцидента

Автобус падна в река в Испания, има жертви - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Най-малко трима души загинаха, а четирима остават в неизвестност, след като пътнически автобус падна от мост в Северозападна Испания, съобщиха местните служби за спешна помощ в неделя, цитирани от Ройтерс.

Двама оцелели - водачът на превозното средство и пътник, са били спасени досега от река Лерез, където силното течение и високите води поради проливни дъждове, обхванали района на Галисия, възпрепятстваха усилията за търсене и спасяване, съобщиха властите. Оцелелите са откарани в близките болници с различни по тежест наранявания,.

Автобусът на компанията "Монбус" е пътувал между градовете Луго и Виго и е спрял край затвор близо до мястото на инцидента.

По неизяснени причини автобусът се е хлъзнал от пътя точно на моста и около 21.30 ч. местно време в събота (22:30 часа българско време) е паднал във водата.

По предварителни данни автобусът е превозвал общо девет души - шофьорът и осем пътници, каза регионалният служител Майка Лариба.

"В автобуса няма повече тела, така че продължаваме издирването на четиримата изчезнали", добави Лариба, като се позова на констатациите на полицейските водолази, които инспектираха останките.

Реката остава над прага на преливане през цялата нощ, което принуди спасителните екипи да преустановят операцията около 2:00 часа след полунощ поради лошите метеорологични условия, преди да я подновят на сутринта.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Да се чуди човек

    4 1 Отговор
    С кво да пътува.Самолета може да падне.Влакът и той опасен.Ся тука автобус в реката паднал За лек автомобил да не говорим.Пешком-пак риск голям.

    Коментиран от #2

  • 2 Трънка

    3 2 Отговор

    До коментар #1 от "Да се чуди човек":

    Седиш си вкъщи на дупе..то и не мърдаш! Нали това е целта на всички, които измислиха и Ковид, запалиха войната, други кризи, страхове и хоп... Половината народ с по-лабилна психика са готови... Това е истината...

    Коментиран от #3

  • 3 Така е добре

    1 2 Отговор

    До коментар #2 от "Трънка":

    Особено сега по Коледа.Нема се плашиш от ковидо.Слоо си инжекция.Страшно нема.
Новини по държави: