Last news in Fakti
  Тема: Украйна

26 Декември, 2022 21:20 13 620 262

Неочакваният провал на Русия в Украйна

  • владимир путин-
  • провал-
  • русия-
  • украйна-
  • война-
  • кремъл-
  • володимир зеленски-
  • черноморски флот

Русия може да превъзхожда Украйна по численост и военна техника, но това така и не ѝ помогна да установи надмощие

Неочакваният провал на Русия в Украйна - 1
Снимка: Shutterstock

Когато преди около година Русия трупаше войски по границата с Украйна, много експерти и политици на Запад смятаха, че в случай на инвазия Киев ще падне за няколко дни. Очевидно това е било очакването и в самата Русия. В първите дни на войната руските войски настъпиха към покрайнините на столицата, но бяха спрени от украинската армия и принудени да се изтеглят. Грешните преценки продължават да имат отражение върху войната и днес. Руският президент Владимир Путин не признава това директно, но подготвя страната си за дълга война.

Русия не доминира във въздуха

Имаше няколко очаквания, които след инвазията през февруари не се сбъднаха. Така например мнозина смятаха, че Русия много бързо ще ликвидира украинските военновъздушни сили и противовъздушна отбрана и така ще установи пълна доминация във въздуха. Причината за това предположение може би е свързана с опита в Източна Украйна. Когато през 2014-а година избухна войната в Донбас, в която Русия отрича да е замесена, Украйна загуби много самолети и хеликоптери през първите няколко месеца и спря да използва останалите. Украинските военновъздушни сили на практика бяха неутрализирани.

След инвазията обаче всичко е съвсем различно. Съобщението на московското министерство на отбраната от 28-и февруари, че Русия има въздушна доминация над цялата територия на Украйна, се оказа невярно. Руските военновъздушни сили явно превъзхождат украинските по отношение на численост и технологии. Но въпреки многобройните ракетни атаки срещу военни летища и бойните действия на фронтовата линия, Украйна и до днес разполага с невредими бойни самолети и хеликоптери. Противовъздушната ѝ отбрана също става все по-силна.

По украински данни от началото на войната Русия е загубила стотици самолети и хеликоптери. Тези данни не могат да бъдат потвърдени от независими експерти, но западните разузнавателни агенции също пишат за сериозни загуби в руските военновъздушни сили. Операциите са ограничени до фронтовата линия и Русия вече не навлиза дълбоко във вътрешността на страната. Вместо това все по-често използва безпилотни самолети и ракети, които обаче все по-добре се прихващат от украинската противовъздушна отбрана. Киев дължи всичко това на западната помощ.

Черноморският флот губи

В морето Русия също има явно превъзходство над Украйна. Това породи опасения, че Русия ще започне офанзива в южната част на Украйна в посока Одеса и ще изведе на брега с военни кораби големи военни формирования, включително бронетранспортьори. Това не се е случило досега и експертите не смятат, че ще се случи. "Десантът е много рискован", казва пред ДВ британският експерт Марк де Вор от университета "Сейнт Андрюс". "Това изисква значителен превес." Русия очевидно е търсила възможности за десант, но не е намерила нищо подходящо, никакъв "незащитен плаж”.

В началото на инвазията Русия струпа военни кораби край Одеса. По това време руските войски успяваха да окупират малкия и стратегически важен Змийски остров югозападно от Одеса. Но в края на юни Украйна успя да ги прогони с целенасочени артилерийски атаки.

Руският Черноморски флот се оказа един от най-големите губещи във войната досега. Флагманът на флота - крайцерът "Москва", обстрелян от украински ракети през април, бе повреден и по-късно потъна. Десантният кораб "Саратов" също беше улучен от украинска ракета в пристанището Бердянск на Азовско море и впоследствие потъна. В резултат на това военните кораби на Черноморския флот се държат на по-голяма дистанция от крайбрежието, което се контролира от Киев. Те вече не са в безопасност и в базата в Севастопол. Украйна атакува щаба и корабите там с безпилотни самолети. Въпреки това Черноморският флот не е извън строя. Корабите продължават да атакуват Украйна с крилати ракети - от безопасно разстояние.

На този фон Русия се отказа от военноморската блокада на украинските пристанища. Официално, за да стане възможна сделката за зърно, сключена с посредничеството на Турция и ООН. След нападението срещу руски военни кораби в края на октомври Москва се оттегли от сделката, а след това отново се върна към нея. Тя е получила "гаранции" от Киев, че Черноморският флот няма да бъде атакуван в определен "коридор", заяви Москва.

Силна киберзащита благодарение на Запада

Накрая, преди инвазията имаше опасения, че Русия ще парализира Украйна с масирани хакерски атаки. Тези опасения бяха основателни, тъй като Украйна бе подложена на многократни такива атаки в продължение на години. Около седмица преди руската инвазия, на 15-и февруари, бе извършена масирана хакерска атака, която украинският министър на цифровата информация Михайло Фьодоров определи като "най-голямата DDoS-атака в историята на Украйна". DDoS-атаките представляват изкуствени заявки в интернет, които претоварват сървърите на жертвата. Засегнати бяха няколко банки, както и министерството на отбраната. В деня преди инвазията имаше и хакерски атаки срещу правителствени структури и парламента, които бяха приписани на Русия.

Но Киев изглеждаше добре подготвен за тях. След това също имаше хакерски атаки, но те бяха по-малко успешни, за разлика от предишните години. Във всеки случай части от критичната инфраструктура, като например електропреносната мрежа, са поразени не от хакерски атаки, а от ракетни нападения.

И в този случай се изплати оказваната от години западна помощ за укрепване на украинската киберзащита. Няколко дни преди инвазията например ЕС предостави на Украйна по нейна молба своя екип за бързо реагиране в киберпространството (CRRT). Засега изглежда, че цифровата война, която се приписва на Русия, е точно толкова неуспешна, колкото и тази на бойното поле. Западните експерти обаче очакват все повече хакерски атаки през зимните месеци.

Автор: Роман Гончаренко


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 217 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Русофил

    116 213 Отговор
    Няма надежда да победим. Руснаците станахме за смях на целия свят.
    Всички ще ни презират и ще трябва да плащаме по три.

    Коментиран от #100

  • 4 ДОВИЖДАНЕ Соросоиди

    202 63 Отговор
    ЦРУ пропагандира под прикритието на
    Германия
  • 5 Хохо Бохо

    83 148 Отговор
    Русия НЯМА ПРЕВЪЗХОДСТВО ВЪВ ВОЕННА ТЕХНИКА.
    Целият ЗАПАД СНАБДЯВА УКРАИНА С ВОЕННА ТЕХНИКА.
    /най-богатите държави на света с над един милиард население/

    Коментиран от #38

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Софиянеца

    198 57 Отговор
    DW като видиш и ти ясно, че е лъжа!
  • 8 Делю Хайдутин

    198 91 Отговор
    Ако Русия се провали България е загубена.

    Коментиран от #22, #39, #42, #69, #252

  • 9 Мария Кюри

    183 58 Отговор
    Мерителна единца за лъжа е DW
  • 10 12343211

    157 48 Отговор
    Руската армия никога не е била приготвена за избиване украйнския народ.
  • 11 !!!?

    146 42 Отговор
    Човек да се чуди за кого ги пишат тия глупости! На това ли да вярваш или на очите си!
  • 12 Олена 🇺🇦

    172 70 Отговор
    Окрайна изгоря благодарение на западните импералисти които използват Окрайна за да, се репчат на Русия. Посредник обаче пострада необратимо..
  • 13 Баба Вуна

    153 51 Отговор
    На Первий канал новините са други. Идва Нова Година! Ще трябват нови запаси от газ и петрол за ЕС за Украйна също.
  • 14 Източна ромелия

    140 45 Отговор
    ДВ и Бесарабски фронт един дол дренки
  • 15 Адам Хилтън

    138 44 Отговор
    Ей тез Дойче зелета - Русия хем няма въздушно превъзходство, флот и уж е изгубила 100 хиляди души, ама хем още има превъзходство някак. Е изберете си едно, слаба или силна е Русия, не стана ясно?

    Коментиран от #74

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Екзюпери

    115 36 Отговор
    DW майсторите на късия разказ
  • 19 Неделко

    128 46 Отговор
    Голям провал взеха 15% територия а останалите 86% ги върнаха в каменната ера - факти !

    Коментиран от #60, #62

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Русофил

    65 119 Отговор

    До коментар #8 от "Делю Хайдутин":

    Дано руснаците загубят, та да мирясаме от тях и техните слуги.

    Коментиран от #28

  • 23 ДВ икой не ви иска краварските лъжи!

    114 40 Отговор
    Провал сте вие от ДВ защото никой не ви вярва!
  • 24 пълна леващина!

    108 32 Отговор
    значи за вас превъзходството е „изпепелена земя“, така както янките действаха в ирак?!?
    ами защо украйната иска от натото да и затвори небето?!? сигур щото има превъзходство и там?!? пълна излагацишя, само и само да следвате опорките! пфу!
  • 25 О-краiнец

    22 22 Отговор

    До коментар #17 от "Ам,чи":

    Така ли ти каза плоскиут телевизор?

    Коментиран от #57

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 ЖЕКО

    102 33 Отговор
    И ЗАКЪДЕ ДА БЪРЗА РУСИЯ ДА БЪРЗАТ УКРИТЕ ИНАЧЕ ПАРИТЕ СВЪРШВАТ
  • 28 Делю Хайдутин

    60 23 Отговор

    До коментар #22 от "Русофил":

    Още двайсет години и ще ни довършат като индианците.
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 стоян георгиев

    102 26 Отговор
    НАТО си мечтае да се проваля така! Стоят скрити в ъгъла и само онзи старец столтенберг прави смешни изказвания, хахаха
  • 31 МАЗНА

    84 26 Отговор
    Западна пропаганда
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Тъп

    32 25 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Писа и че ще мръзнем, ще гласуваме без ток, сега сме и без оръжие. Ти жена нямаш ли

    Коментиран от #44

  • 34 Баба Вуна

    86 27 Отговор
    Целта на Русия в момента е смяна на управлението в Украйна и запазване на окупираните територии. ЕС ако иска ресурси за в бъдеще трябва да се откаже от Зеленски и Байдън.
  • 35 И КО" СЯ ????

    87 22 Отговор
    И Ко" ся" запада отрича , барабар със НАТО , че не участват във войната , а то не е така !!!!!! Всички са във кюпа , дори се бият и със жива сила против Русия !!!!
  • 36 ✰ Б О Л Ш Е В И К ✰ ©©©℗ ☭★

    78 32 Отговор
    Ще падне и Украйна, няма да съществува после такава държава, малко търпение!
    Ако беше друга страна, щеше да стане много по-бързо, но нали това са един народ!
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Неееее

    76 22 Отговор

    До коментар #5 от "Хохо Бохо":

    Правилно е да пишеш не най богатите страни, а фалиралите страни.. Които са един милиард население.. Срещу останалите 7 милиарда население.

    Коментиран от #49

  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Голем смех

    48 88 Отговор
    Родните ушанки са напълно ошашавени. Не за 3, не за 30, даже не и за 300 дни рушляците постигнха нещо. Още се въргалят в тинята на уж техните луганска и донецка губернии. Провалът на любимото им джудже е нечуван!

    Коментиран от #88

  • 41 Арабски Тил

    83 27 Отговор
    Равносметката от "провала": унищожено цялото въоръжение на покрайниата плюс това в складовете на фашиския проект ЕС, пратени при Бандера поне 300 000 укро и вносни неонацисти, върнати в РФ територии повече от една България... ще има и още подобни "провали".
  • 42 Как точно

    40 88 Отговор

    До коментар #8 от "Делю Хайдутин":

    Нас не ни засяга русия. Да се провалят вдън земя. Ние сме за Украйна - бъдещ член на ЕС и НАТО с нас.
  • 43 ХА ХА ХА

    86 25 Отговор
    АБЕ ДА СИ ГО КАЖЕМ НАПРАВО !
    ЗЕЛЕНИЯ - НАРКОМАН ЩЕ ЗАТРИЕ ЗАПАДА , КРАВИТЕ , НАТО И ВСИЧКИ САТЕЛИТНИ ОРГАНИЗАЦИИ НА ФАЛШ СЪС КОИТО КОНТРОЛИРАШЕ ЦЯЛ СВЯТ!
    А СЕГА ЩЕ СЕ УДРЕМЯТ КАТО ПРЕПИКАНО МУШКАТО !

    Коментиран от #54

  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Някой

    41 13 Отговор
    Хе-хе!
    Мечтите са безплатни!
  • 46 Дааа

    91 20 Отговор
    "Киев дължи всичко това на западната помощ." ...Най-точния цитат и единствената истина от цялата статия. Нека украинцитв знаят на кого дължат сегашната си съдба. Ако запада не се бе втурнал да "помага" Украйна до сега да си бе цяла. А и дори през Март, ако Зеленски не бе слушал ""помагачите"- Украйна и света щяха да са с пъти по-добре

    Коментиран от #53

  • 47 Стадото 🐮 КРАВИ ще се

    60 20 Отговор
    Разпаднат на петдесет крави по отделно и ще пасът трева свободно !
  • 48 Стоян Александров

    73 18 Отговор
    Що за лъжа е това, що за пасквил ? Това НЕ Е ПРОПАГАНДА, ТОВА Е ИЗМАМА....КАКЪВ ПОЗОР, КАКЪВ МИСИРОШКИ ПОЗОР....
  • 49 Хохо Бохо

    33 63 Отговор

    До коментар #38 от "Неееее":

    Да, ама не.
    Не са 7 милиарда население, а са 140 милиона алкохолици
  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 много провали, куче лае керван си върви

    33 13 Отговор
    Неочакваният провал на Русия в Украйна
  • 52 Баба Ванга

    57 17 Отговор
    Човек с коса, произведена в Китай, ке се скара с Китай за пари и Америка ке стане по-бедна от Лом.
  • 53 Обяснител

    70 15 Отговор

    До коментар #46 от "Дааа":

    Но не можем и да не оценим и майсторските извъртания, манипулаци и жонглиране с фактите от Дойче Веле. Който си го може, си го може.
  • 54 И ЕС е пред разпад !

    57 19 Отговор

    До коментар #43 от "ХА ХА ХА":

    Всеки ще се спасява по единично !
  • 55 Томата

    55 11 Отговор
    Куха пропаганда..Плаща се на дума.Смятайте.

    Коментиран от #58

  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 'къф ти е проблема

    18 49 Отговор

    До коментар #25 от "О-краiнец":

    То няма нужда някой или нещо да ти казва! Даже гърба не сварваш да видиш на бягащите руснаци!

    Коментиран от #76

  • 58 Лъжат

    25 9 Отговор

    До коментар #55 от "Томата":

    Без да ги интересува лак може такива мошенници да имат изява
  • 59 Еми какво

    11 14 Отговор
    Как какво,всеки прави грешки ПУТИН🤕
  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 Русия ако я победи имали какво да я прав

    12 19 Отговор

    До коментар #19 от "Неделко":

    Със скъсани джобове 😄
  • 63 Българин

    54 12 Отговор
    Много тъпи статии съм чел, но тази избива рибата...... Авторът не невероятен майстор на късият разказ. Хубаво ще е да се пробва и в киното...
  • 64 Слепок

    58 18 Отговор
    Абе не е ясно за провал на Русия в Окрайна но е сигурно че там САЩ ядат яки шамари. Яки и в изобилие.

    Коментиран от #77

  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 Поправка

    54 18 Отговор
    Неочакваният провал на НАТО в Украйна

    НАТО може да превъзхожда Русия по численост и военна техника в Украйна, но това така и не ѝ помогна да установи надмощие
  • 67 Мнение

    38 11 Отговор
    Роман Гончаренко със сто статии в Дойче веле?
    Хахаха
    И във Факti? Debili !!!!!
  • 68 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 69 ПРИПОМНЯНЕ

    32 58 Отговор

    До коментар #8 от "Делю Хайдутин":

    Войната в Украйна ще свърши, когато изгоним от БЪЛГАРИЯ всички руснаци, а за русофилите организираме заведения за превъзпитание …Слава Богу, и слава на Украйна, че на БЪЛГАРИТЕ най-сетне им се отвориха очите за "Авантюрите на русия в ...........България".
  • 70 Кръпката

    63 14 Отговор
    ДВ с тази статия отчита присъствие. Аз бих ги помолил да отговорят на следните ми въпроси:
    - защо Русия не обявява война, а все още е СВО
    - защо Русия не разрушава граничните жп пунктове за смяна на колела на вагоните
    - защо Русия не разрушава граничните жп гари и пътищата през западната граница.
    - защо Русия не разрушава сградите на държавните органи в Киев, на МО, на щабовете в Киев
    - защо Зеленски като персона не е цел на Русия
    И още:
    - защо Германия мълчи след разрушаване на тръбите на СП1 и 2. Това е пряка интервенция срещу националната сигурност на Германия
    - защо се мълчи и от ДВ на неспирния обстрел от ВСУ гражданските обекти в Донецка област най вече
    - защо ЕС, и ДВ също не се произнасят на мъченията и убийствата на руски военнопленници, също и тяхната кастрация - едно типично фашистко изпълнение.
    Аз зная, че вие изпълнявате мисия, за която ви плащат. И за маниполациите- също.
  • 71 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 72 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 73 А50

    49 23 Отговор
    Лъжи. Руската армия не превъзхожда по численост окрайнската. И което е уникално ВСУ дават 5 6 пъти повече жертви при положение че се отбраняват и се окопаваха 8г. 8г НАТО ги готвеше за война с Русия . В момента върви скрита мобилизация в Окрайна, ВСУ се топи с 500-800 на ден и това е големият им успех.
  • 74 Хахах

    23 49 Отговор

    До коментар #15 от "Адам Хилтън":

    Смешна ! Ще се помъчат още 1 година и ще се откажат . Като почне и гражданската война в русия голям смях ще е .
  • 75 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 76 ти па къФ си бе ?

    15 9 Отговор

    До коментар #57 от "'къф ти е проблема":

    ми айде ходи и ти да им погледаш гърбовете бе отворко

    Коментиран от #86

  • 77 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 78 Значи все по-лошо за Русия.

    15 18 Отговор
    Лошо лошо.По-лошо.Дай да кажем.За русия или добро,или нищо.
  • 79 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 80 Русия -последната надежда на света

    67 18 Отговор
    Русия изобщо не води война . Русия е морална и разумна . Иам такива възможности и такова въоръжение че великанските щати няма да могат и да разберат какво става , просто ще се изпарят . Честно казано вече толкова много объркаха целия свят янките че точно това заслужават а както се вижда и Китай им е набрал заради дълговете и бъркането за Тайван . Толкова им е хубава демокрацията на Хамериканците че целия свят ги мрази . Наслагали са си марионетни правителства във всички уж демократични държави , конторлират пресата и създават някаква измислена обстановка за хората в тях . Но това просто свършва и колкото по-близо им е края толкова по агресивни и гадни ще са . Това няма да спре Русия да им пръсне тиквите . Поменте го .
  • 81 А50

    47 16 Отговор
    Заглавието да се чете : Очакван провал на НАТО в Окрайна.

    Коментиран от #94

  • 82 ХОХОХО

    22 10 Отговор

    До коментар #79 от "Хахаха":

    Дойче Зеле така ли ти каза или беше там и видя ?
  • 83 Антонио Бандера

    33 17 Отговор
    ако да увеличиш територията си е провал, яко се провали Русия ааахахахахахахахааааа
  • 84 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 85 Стьопка Бандера

    35 14 Отговор
    Даже втората световна война не помня да са ни били така руснаците .

    Коментиран от #90

  • 86 я по сериозно!

    13 11 Отговор

    До коментар #76 от "ти па къФ си бе ?":

    Не мойм да ги видим, писал съм го ама нема кой да чете! Не съм длъжен да ти обяснявам кой съм и от къде съм, но ти си никой за да ми задаваш подобни въпроси!

    Коментиран от #99

  • 87 Зелето пак

    23 9 Отговор
    за ириса на развалено
  • 88 ффф

    49 13 Отговор

    До коментар #40 от "Голем смех":

    Провалът на Путин е ссамо в пропагандните материали ,на краварите и те не променят хода на войната . Само късате нервите и изумявате хората с безскрупулните си лъжи . А най-долното е , че говорите в множествено число ..“светът“.....“ние българите“....“България“.....35% са гласувалии и то с “вълшебната флашка“...каква България ....самозванци !
  • 89 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 90 А50

    11 37 Отговор

    До коментар #85 от "Стьопка Бандера":

    Но важното е груз 200 да върви с вагони към пр00сия, бая ги суровака Зеленски цяла година!

    Коментиран от #101

  • 91 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 92 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 93 Слепок

    36 18 Отговор

    До коментар #75 от "Ти ли бе, тавариш":

    Ако не знаеш какво означава "захлупен като никсо бурканче" - погледни в огледалото. САЩ такива шамари ядат в Окрайна че и белото не им помага.
  • 94 Адам Хилтън

    20 31 Отговор

    До коментар #81 от "А50":

    Нато без една жертва смачка алкохолния султанат!
  • 95 А50

    42 17 Отговор

    До коментар #79 от "Хахаха":

    Не се излагай с укропропагандата. Артьомовск и Соледар бавно но сигурно ги обграждат руснаците. ВСУ нямат сили за настъпление, всичко погребват в Артьомовск. Русия стяга голямо зимно настъпление и ще влезнът от където си искат а на ВСУ им останаха мобилни групи при недостиг на верижни машини.
  • 96 Леля Гошо

    38 14 Отговор
    За сметка на това провалът на Дойче смрадливо Зеле като медия е напълно закономерен.
  • 97 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 98 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 99 сериозен съм

    20 8 Отговор

    До коментар #86 от "я по сериозно!":

    Изобщо не ми пука кой си и какъв си . Не можеш нищо да ми кажеш и на живо и тук . Такива клавиатурни нинджи като тебе вече сте на изчезване . Освен да си пишеш тъпотиите и да си мечтаеп за победа на ония фашистчета друго не можеш и си го знаеш . Важното е да си избиваш комплексите тука .
  • 100 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 101 А50

    13 5 Отговор

    До коментар #90 от "А50":

    Алоо купоите на посолството не използвайте чужди имена колкото и да сте безпомощни имайте самоуважение
  • 102 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 103 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 104 стоян георгиев

    17 28 Отговор

    До коментар #102 от "А-50":

    Ти явно пишеш за руската армия ама го прехвърляш на украинците.украинците воюват с известните си бригади от началото на войната да речем 93 та или 24 та са от началото на войната на ключовите и трудни места.войниците в тях имат свои канали в тубата и публикуват редовно къде са и с кого се бият.при руснаците сибирските полкове ,псковските десанчици,кантимировската дивизия и т.н. части дето воюваха в началото ги няма .сега основно воюват запасняци и вагнер.малкото останали десанчици са от краиморието и се включиха в едва лятото.та ти си прави сметка кои гинат .Русия се задъхва от липса на хора и оборудване и това е видно а преди войната руската армия бе с пъти повече техника и хора.

    Коментиран от #107, #111, #115

  • 105 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 106 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 107 А-50

    36 14 Отговор

    До коментар #104 от "стоян георгиев":

    Аз явно ти пиша за нещо което не искаш или не можеш да повярваш . Разбирам че много държиш за американците през украинците но няма как да победят . Освен да замерят с миризливи паертенки нашите медии не могат друго . Не им се позволява . Ако те облъчват всеки ден с разни внушения ще започнеш да вярвап на края . Не е това обаче положението там . Руснаците са набедени и плюти през последните поне 20 години от поръчковите медии за какво ли не . Това не е ли малко съмнително ? Все те са ни виновни за всичко . Е това е модела за всяка демократина държава .
  • 108 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 109 Хахаха

    17 37 Отговор

    До коментар #102 от "А-50":

    То затова имаше в пРосия мобилизация от 350 хиляди, а сега пак, ка вдигат числеността на армията с близо 400 хиляди.
    За по-малко от 3 месеца пРосия иска да мобилизира поне 750 хиляди нови войници.
    Рита се къде са старите войници ???
    На оня свят в на Путиновия райх.

    Украинците буквално са избилиранили бойните части на руската армия ... избити 100 хил. и ранени над 500 хиляди.
    Ето защо руската армия отстъпва ... няма войници ... а идващите са пълни дилетанти и необучени.
    Щом елитните Вагнер се попълват със затворници ...

    Коментиран от #112

  • 110 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 111 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 112 А50

    36 15 Отговор

    До коментар #109 от "Хахаха":

    Щом Русия е толкова зле представяш ли си колко е зле НАТО че го млатат по целия фронт. Путин им даде последен шанс с предложение за мир, после да не ревът че било Коледа
  • 113 Дабе

    33 14 Отговор
    И затова Украйна прилича на филмите след 3та световна напълно унищожена.Останал е само Киев,но и там удрят ракетите.По-малко смъркайте от белото на зеления
  • 114 От чужбина

    43 14 Отговор

    До коментар #84 от "стоян георгиев":

    Руската армия безпроблемно се беше вклинила и поразцепила Украйна на две. Стигна ди Киев и спря. Не знам ЗАЩО не щурмуваха Киев, вероятно защото не искат жертви. Все пак самите украинци са си на половина и повече руснаци. И когато тази военна колона беше спряла, разточена на километри, беше силно уязвима, но не беше ударена от никаква украинска армия. Едва когато колоната получи заповед да се връща, едва тогава украинците почнаха някакви плахи нападения, които пропагандата изкара като големи победи. На много места където имаше обстрел на жилищни блокове имаше след това и журналисти с въпрос към местните - Кой стреля по вас? Отговорите бяха - Ами наши, украинци, защо стрелят по нас???

    Ако прочетеш повече, ще стигнеш до извода, че има огромно количество фалшива информация. Тогава трябва повече мислене, пресяване на информацията и анализирането и. Ако руската армия беше слаба, то щеше ли да има нужда Украйна от толкова много помощи??? А къде беше тази украинска армия когато руснаците стигнаха до Киев? Бяха на изток, готови да НАПАДНАТ Донецк и руснаците ги изненадаха като стигнаха до Киев. Ето тази война от 2014та вътре в Украйна медиите премълчават. И вероятно е имало някакви преговори за да се стигне до изтегляне на руснаците от Киев. ДА, те се изтеглиха, не бяха изгонени. С.Лавров правилно ви каза - Русия използва много малка част от военния си потенциал в Украйна. Явно е, че ако решат могат да е прегазят за няколко дни. Зависи колко войска ще вдигн

    Коментиран от #131

  • 115 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 116 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 117 Заглавието

    24 10 Отговор
    "Очаквания провал на НАТО в Украйна"
  • 118 бай Ставри

    28 10 Отговор
    Няма нищо по-противно от соросоидите и краваролюбците. Все ми е едно кой е русофил, кой не и до колко.
  • 119 От чужбина

    27 8 Отговор
    Само като прочетете заглавие от типа: "Някой си предсказал как украинците ще победят". И естествено това са все украински врачки. Е, как да поверваш на останалото???
  • 120 сноу

    14 5 Отговор
    Накратко -булю,булю та накрая гулю...Те тъй щели да направят ама западната помощ ,те иначе щели да сторят ама запада дал туй онуй ,че и още от онуй ,па им сипал още допълнително ...Че то така и моя комшия гошо кривия, дето е с един крак, ще ме бие на дълго бягане..
  • 121 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 122 И един мармот врътка станиолчета...

    23 9 Отговор
    Бъдете благодарни, че пуснаците са толкова милозливи, американци марионетки!

    Коментиран от #128

  • 123 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 124 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 125 МЪКАТА НА ПУТИН

    15 20 Отговор
    А ПУТИН ЗАГОВОРИ ЗА ЗАБРАНЕНАТА ДУМА ВОЙНА, ВЕЧЕ ИСКА МИР, КРИЕ СЕ В БУНКЕРА И СЪНУВА КАК В ДВОРЕЦА СИ В КРИМ КАК ИГРАЕ ХОКЕЙ? И ЧАКА ДА ГО ОТРОВЯТ С НОВИЧОК! ИНАЧЕ СИ ГЛЕДА РУСКА ТВ И СЕ РАДВА ДА ЧУЕ КАК ГО ЛЪЖАТ ЧЕ ЖЪНЕ ПОБЕДИ?
  • 126 Човек

    23 23 Отговор
    В началото на войната и аз като един лаик си мислех, че всичко ще приключи за нула време. След месец, обаче, разбрах, че Запада няма да даде Украйна на Русия. Тогава ми стана ясно, че загубата на Русия е неизбежна. Тя се изправи срещу блок, който я превъзхожда икономически 40-50 пъти. Повече от ясно е, че Руската Федерация ще сподели съдбата на СССР и ще се разпадне. Това ще отнеме време заради ядреното оръжие. Без него НАТО може да съсипе Русия светкавично, но не си струва риска. Ще й изпият кръвчицата бавно и методично, докато сама падне на колене.

    Коментиран от #226

  • 127 Русия трябва да бъде разрушена!

    14 30 Отговор
    Руските пияници са пълен СМЯХ и ИЗЛАГАЦИЯ - жалки и долни нацистки изверги, които ще бъдат скоро унищожени!
  • 128 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 129 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 130 Жълто джудже

    17 6 Отговор
    Само отчаяните усилия на страните от НАТО позволиха на Украйна да не загуби 70% от територията си. Но конфронтацията се превърна във война за ресурси между САЩ и Русия.Само отчаяните усилия на страните от НАТО позволиха на Украйна да не загуби 70% от територията си. Но конфронтацията се превърна във война за ресурси между САЩ и Русия. Няма да има победител в тази война. Страните имат нужда от добра сделка.
  • 131 стоян георгиев

    10 19 Отговор

    До коментар #114 от "От чужбина":

    Не знаеш защо не превзеха Киев ххахаха и пише после други работи дето не знае.та не превзеха Киев щото се вкараха сами в капан.мислеха че украинците ще се предадат и атакуваха с разтеглени и неусигурени тилови позиции а и нямаха сработка между различните видове войска .това доведе до огромни загуби,което принуди ръководството да прекрати операцията.подобна ситуация се повтори и при Херсон няколко месеца по късно.колкото и да ти е невероятно запада не потдържа сериозно украина.дал и е около 400 свои оръдия около 300 стари съветски танка и различен вид екипировка.ако запада подкрепи украинците както трябва със самолети,танкове,ракети дронове и в количества адекватни за ситуацията Русия я изкара седмица я не изкара.говорим за конвенционална война без ядрени оръжия.

    Коментиран от #135, #136

  • 132 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 133 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 134 Горбачовче

    5 5 Отговор

    До коментар #132 от "ЦК на КПСС":

    хахах, я кажи за 3 дена какво ще стане, че списъка стана много дълъг вече.
  • 135 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 136 Жълто джудже

    18 8 Отговор

    До коментар #131 от "стоян георгиев":

    Само благодарение на огромните потоци от пари, ресурси, оръжия и боеприпаси Киев може да държи фронтовата линия. Украйна тъне в кал и кръв и моли за край на убийствата, докато Западът настоява за смърт.

    Коментиран от #141, #146

  • 137 стоян георгиев

    5 7 Отговор

    До коментар #115 от "някой":

    Тва е един от старите канали на хибридната война и може би най смехотворния от тях.не знаех че имат и на български.долна и смешна пропаганда.може да отвориш стари статии от преди година да речем и да провериш колко се е случило прогнозираното там.те превзеха Киев поне 10 пъти .за котли в Донбас пък няма да говоря.та щом те кефи да те лъжат чети ги.
  • 138 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 139 Гордостта на Тарра

    21 3 Отговор
    Неочакваният провал на Русия в Украйна ... и веднага без да съм отворил статия че е писана от някое НПО.. е Дойче зеле аман отмджендуеска пропаганда
  • 140 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 141 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 142 Змей БГ

    10 5 Отговор

    До коментар #140 от "Змей БГ":

    Чвор тъмнозелен, знаеш ли че белите са под 50% в любимата ти Кравария?
  • 143 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 144 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 145 От чужбина

    7 0 Отговор

    До коментар #89 от "оня с коня":

    А кой решава? Ти или Всевишния?

    Коментиран от #162

  • 146 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 147 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 148 Змей БГ

    10 2 Отговор

    До коментар #143 от "стоян георгиев":

    Отгога селджуците се размотават наоколо с европейски ценности?
    А европейските ценности покриват ли се с католическите ценности?
    Пастора, викам, уважавате ли го? Или той вас? Или на смени?
    А с малките момченца как е?
    А какво да кажем за германските ценности през ВСВ? Вундарбар?
    Или германците не са европейци?
    Кажи си бе, селджук...

    Коментиран от #159

  • 149 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 150 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 151 Жълто джудже

    20 3 Отговор
    Русия ще преговаря за условията на сделката само с една държава. Всички знаем коя.Украйна не се взема предвид. Киев ще получи директива.
  • 152 Иихуууу

    0 1 Отговор

    До коментар #121 от "Ммммммм":

    Ей ся ши ги нарисувам.Яж п.... сирене!!!
  • 153 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 154 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 155 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 156 Ааа не!

    26 6 Отговор
    Дори да съм против Русия и Путин, такива отвратителни пасквили с евтина пропаганда и то от DW, ме карат да се изприщвам. Щом и те са го докарали до такова падение, значи нещата с победата над Русия хич не вървят на добре. Дано само след грандиознлто им унижени НАТО и запада, не ни вкарат в трета световна в паниката си .
  • 157 ЦЕЛТА НА ПУТИН Е ДРУГА

    13 4 Отговор
    И ТЯ НЕ Е НАДМОЩИЕ - ТОЙ СИ ГО ИМА ПО ДЕФОЛТ !

    Коментиран от #177

  • 158 НЕКАДЪРНИ ЛЪЖЦИ

    8 3 Отговор
    Обикновените бандити в Америка поставят на
    електрическия стол. Ал Капоне е осъден на единадесет години затвор
    не за контрабанда и грабеж, а заради неплащане на подходящ данък от
    капиталите, добити с грабежи и контрабанда. В затвора Ал Капоне
    пописва антисъветски статийки, които вестниците на Хърст с
    277
    удоволствие печатат. Прочутият бандит и убиец (нещо като
    файтонджията Комаров, само че много по-опасен) е загрижен за
    положението на страната и лежейки в затвора, съчинява планове за
    спасяването на своята родина от разпространяване на
    комунистическите идеи. И американците, големи любители на
    хумора, не виждат в това положение нищо смешно. .... ИЛФ И ПЕТРОВ.
  • 159 стоян георгиев

    8 18 Отговор

    До коментар #148 от "Змей БГ":

    Кво да ти кажа.путлерас ще ми говори за християнство.нешастна история.

    Коментиран от #164

  • 160 БЕСНИ СА ПРОПАГАНДАТОРИТЕ

    13 6 Отговор
    ПРОТИВНИЦИ НА РУСИЯ , СИНЬО ЗЕЛЕНИ СА ОТ ЯД И БЯС ЧЕ НЕ ФАЩАТ ДИКИШ ! И ОТ ДРУГО СА БЕСНИ , А ТО Е ЧЕ СЪЗНАВАТ ЧЕ НЕКАДЪРИЕ ГИ ГОНИ !
  • 161 ДАЙТЕ ДА ДАДЕМ ЗАСЛУЖЕНО УВАЖЕНИЕ

    15 3 Отговор
    НА УКРАЙНА ЧЕ ДАДЕ ПОДСЛОН НА ЕДИН ОТ НАЙ ГОЛЕМИТЕ ПРЕСТЪПНИЦИ НАРКОДИЛЪРИ ОТ БЪЛГАРИЯ - ВСИЧКИ ГО ЗНАЯТ КОЙ Е И НА КОИ ПОЛИТИЦИ Е ПРИЯТЕЛ !

    Коментиран от #184

  • 162 Ехе

    15 6 Отговор

    До коментар #145 от "От чужбина":

    Виждаш ли им фашистките разсъждения. И после ама що така, що онака. Май с право е било всичко направено от Путин. Бой по нацитата.

    Коментиран от #182

  • 163 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 164 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 165 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 166 ОТ DW САМО ПАСКВИЛИ!

    19 3 Отговор
    DW, НЕ ГИ ЧЕТА ,ПРОПАГАНДНИ ИНТЕРПРЕТАЦИИ.
  • 167 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 168 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 169 Вирус

    12 2 Отговор
    Щом е зелето няма смисъл да се чете
  • 170 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 171 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 172 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 173 Йово

    7 2 Отговор
    А авторът - Оокраинец
  • 174 ✰ Б О Л Ш Е В И К ✰ ©©©℗ ☭★

    2 3 Отговор

    До коментар #167 от "Змей БГ":

    От голишарите съм.
  • 175 Антонио Бандера

    1 2 Отговор

    До коментар #164 от "Змей БГ":

    Не му се подигравай, не го ли виждаш, че е пълен издуханяк, болен е човекът, това тук му е единственото развлечение

    Коментиран от #180

  • 176 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 177 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 178 БРЕНДО

    3 2 Отговор
    Обикновените бандити в Америка поставят на
    електрическия стол. Ал Капоне е осъден на единадесет години затвор
    не за контрабанда и грабеж, а заради неплащане на подходящ данък от
    капиталите, добити с грабежи и контрабанда. В затвора Ал Капоне
    пописва антисъветски статийки, които вестниците на Хърст с

    удоволствие печатат. Прочутият бандит и убиец (нещо като
    файтонджията Комаров, само че много по-опасен) е загрижен за
    положението на страната и лежейки в затвора, съчинява планове за
    спасяването на своята родина от разпространяване на
    комунистическите идеи. И американците, големи любители на
    хумора, не виждат в това положение нищо смешно.
  • 179 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 180 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 181 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 182 оня с коня

    7 12 Отговор

    До коментар #162 от "Ехе":

    "Фашистки разсъждения" и "Бой по Нацитата" ли казваш?А я го питай оня "от Чужбина" в коя по-точно Чужбина превива гръб за да подсилва икономиката й чрез данъците си - дали в Русия,или БАШ при Лошите Нацита" дето искаш да ги биеш?А нима не е самата Истина като казвам че Русия НЕ ЗАСЛУЖАВА Природните си Богатства които Господ й е подарил защото е изключително Лош Стопанин?Технологии ли има за да ги извлича Екологично и преработва,или ги експлоатира Хишнически?А не отиват ли всички Милиарди от продажбата им в Джобовете на Шепа Олигарси от кръга на Путин,ползвайки неограничено Закрилата на Руските Въоръжени сили и Армиите Милиционери така,че обикновения Редови Руснак не може дори да Шукне и си тъне примирено в нечувана Мизерия?Не ми отг.,анализирай това за себе си.

    Коментиран от #186, #202

  • 183 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 184 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 185 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 186 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 187 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 188 Ризов

    16 4 Отговор
    Украйна се помпа с оръжие от 1944г. На руснаците им е ясно че Нато в лицето на Румъния ,Латвия,Литва,Естония,Полша,Чехия,България,Черна Гора,Македония,Албания, Гърция и т.н за 50 години не може да се въоражи и да нанесе такива щети каквито Украйна... Наемници от 60 държави , Заеми от МВФ , Помощи от 150 държави. Санкции и опити за икономически блокажи... Атентати и терористични актове...
    Русия така денацифицира Украйна че никой не си задава въпроса какво стана с Азов , Айдар , Днипро ?
    Така демилитаризира Украйна че никой вече не задава въпроса ,защо спряха да обобщават мигрантските данни в Украйна след 14млн. души ?

    Коментиран от #196

  • 189 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 190 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 191 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 192 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 193 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 194 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 195 Ха,ха

    5 2 Отговор

    До коментар #186 от "Змей БГ":

    Коня пише вместо него, защото е грамотен, за разлика от оня.

    Коментиран от #198

  • 196 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 197 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 198 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 199 Тонев

    15 5 Отговор
    Укритата като настъпват срещу празни градове - големи герои. Като се изправят срещу армия - ооо, много тежко, пищят като госпожички...

    Коментиран от #201, #210

  • 200 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 201 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 202 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 203 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 204 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 205 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 206 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 207 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 208 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 209 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 210 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 211 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 212 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 213 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 214 ʓµей БГ

    13 3 Отговор
    Бо.клуци сър, евроатлантически...
    Айде, да ви се..ра на май.ките в устите долно.пробни!

    Коментиран от #215, #216

  • 215 ʓµей БГ

    3 2 Отговор

    До коментар #214 от "ʓµей БГ":

    Прецакахте ми надницата, утре ще ме глобят и пак ще съм на кофите!
  • 216 Адам Хилтън

    8 6 Отговор

    До коментар #214 от "ʓµей БГ":

    Спокойно колега и утре е ден, няма да свършат копейките не се коси!

    Коментиран от #217

  • 217 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 218 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 219 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 220 Змей БГ

    5 14 Отговор

    До коментар #219 от "Мдааа Дааа....":

    Ей у сред нощ стана да идеш у външния клозет и реши да изкараш някоя копейка и тръгна да ни обясняваш между кои била войната, нали страхливия бункерен мишок каза, че е СВО, а подлого пълна и умазана!
  • 221 Автор: Роман Гончаренко

    6 2 Отговор
    Автор: Роман Гончаренко t ъ п 4 0
  • 222 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 223 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 224 ✰ Б О Л Ш Е В И К ✰ ©©©℗ ☭★

    5 14 Отговор
    Така унищожиха, че нищо не остана от втарая в мире, само чували и скрап, Зеленски ги приключи за 10 месеца!

    Коментиран от #227

  • 225 Поп Харитон

    10 1 Отговор
    Хората се.упомниха и пропагандата ви все по трудно задача става. Показател за това е двойният ваш агент вербуван и внедрен в външното ви разузнаване. Какъв срам ама вие срама нямате.
  • 226 Е, да

    8 4 Отговор

    До коментар #126 от "Човек":

    Ама Русия, ако види, че вече губи много и го знае, че тези мародери чакат, да "й изпият кръвта", ще си включи силните оръжия и най-после ще изпепели Киев, там парламента и Зеленото, дето шмърка в някой ъгъл. И тогава вече Западът, като разбере, че няма вече официална Крайна, няма да дава повече пари и оръжие. И край на Крайната.
    Не знам, защо още не правят това руснаците?
    Една победа имаш, когато президента, правителството, парламента, командния център на врага ти вече е дал фира....

    Коментиран от #229

  • 227 Дрън дрън

    11 5 Отговор

    До коментар #224 от "✰ Б О Л Ш Е В И К ✰ ©©©℗ ☭★":

    Та пляс! Русия не води тази война по нормалните подходи за една война.
    Трябваше в самото начало да унищожи целия Киев с всичката там фашистка паплач и западналите нямаше да има с кого да поддържат връзка в Окрайната. Нямаше да има и оръжия и помощи.
    А също и цялата железопътна мрежа на Окрайната плюс граничните преходи от Полша към Окрайната.
    НЕ ЗНАМ ЗАЩО ОЩЕ НЕ ГО ПРАВИ???
    А иначе Окрайната отдавна да е капитулирала, ако подхода беше такъв, а те бият по села и други градове? Трябва да се унищожи главата на змията ПЪРВО!!!

    Коментиран от #231, #260

  • 228 23787

    5 1 Отговор
    Най-добре е да седнат да преговарят....
  • 229 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 230 САЩ са заплаха за света

    15 8 Отговор
    Русия винаги побеждава! Омразата на пропагандистите няма да помогне на укрофашистите!

    Коментиран от #233

  • 231 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 232 Дойче веле

    5 3 Отговор
    🖕🖕🖕🖕🖕🚮
  • 233 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 234 Башкå бõлит

    12 9 Отговор
    В резултат на удар по авиобазата в Енгелс е поразен контролния пункт.
    БЛА е изстрелял две ракети, едната от които е била свалена от системата за противовъздушна отбрана, а втората е поразила целта. Честито РОЖДЕСТВО ХРИСТОВО, рашки! (Sorry, I forgot you dont believe in God). Sorry not sorry! Това са последствията от това, което Руzия прави на украинска земя. Ако руzнаците смятат, че войната няма да ги засегне в тил, грешат. Такива неща ще се случват все по-често!
    13:14 26.12.2022
    В резултат на експлозии на руското летище в Енгелс бяха повредени най-малко два стратегически бомбардировача.

    Коментиран от #238

  • 235 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 236 Ха-ха-ха

    11 8 Отговор

    До коментар #231 от "✰ Б О Л Ш Е В И К ✰ ©©©℗ ☭★":

    Какви колони, какви 5 лева?
    Фащ какво правят? Бомби и ракети, докато долу не е изпепелена земя и чак тогава влизат с колони. Удряш с 5000 ракети всичко там и вече няма нито един фашист останал в гнездото на "превратаджиите"!
    А доколкото знам, колоната сама се изтегли? Защо направиха това показно? Не е известно....

    Коментиран от #240, #244, #249

  • 237 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 238 Башка пустая

    9 5 Отговор

    До коментар #234 от "Башкå бõлит":

    Просто не знам, защо Русия още не е смачкала Киев, целия до Сахара? Дай 5000 Калибъра по тях и да се свършва със зеления наркоман. Ама те се мотат само с некакви други "цели", които са неважни, ако искаш да победиш? Скапан начин да воюваш....
  • 239 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 240 64 КМ КОЛОНА РАЗГРОМЕНА ПОД КИЕВ

    8 9 Отговор

    До коментар #236 от "Ха-ха-ха":

    Бой по агресора. Не е за жалене
  • 241 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 242 Рико

    7 8 Отговор
    " Неочакван "? За кого неочакван? Предвиждах, че те няма да могат границата да минат, за мен е неочаквано че те изобщо я преминаха. Който знае какво представляват е наясно, а ние в И.Европа ги знаем. Руснак пирон не може да произведе, воини щял да води?! От тяхното племе нищо не става.

    Коментиран от #251

  • 243 украинче,учудено

    14 4 Отговор
    Ей,какво става днес в дойче веле?Къде е шумата,зашо не пуска новини за зеления диктатор????Как така ще ни започне денят,без да ни е погледнал лошо зелето и да поиска това-онова?
  • 244 Някой

    9 6 Отговор

    До коментар #236 от "Ха-ха-ха":

    Известно е вече. Тази операция ще се изучава в бъдещите учебници по военно дело. Докато танковата колона привидно заплашваше Киев . Другите руски малобройни части , превзеха моретата , и важната източна част , от където би могло Украйна да получи военна помощ , и доставки . А войната ще бъде продължителна , защото цената на енергиите ще скочи многократно. И от това Русия печели всеки ден .

    Коментиран от #246, #254

  • 245 Г образен соросоид

    8 2 Отговор
    Тази война по принцип си е някаква анти война ако може така да се каже . Замесени олигарси с интереси и от двете страни на барикадата , неадекватни президенти с евр. корени , министри на отбрана които не са служили , корупция и като резултат квази война с тук няма да бомбардираме тук няма да рушим , коридори за зърно , само дето не си лягат заедно ...... Не че съм привърженик на войната но ако ще е война да е война а не някакви олигархични тънки сметки за сметка на обикновения войник , т.е ако се водеше според нормалните представи за кратък период отвреме щеше да има повече загуби но щеше да приключи много по бързо и като финал с много по малко жертви .
  • 246 кюмюря от Драгалевци

    11 4 Отговор

    До коментар #244 от "Някой":

    Обяснявам още една причина войната да е продължителна . Значи превземането на територия в тази война е нещо което с второстепенна значимост а главното и важното е да бъде прочистена Украйна веднъж за винаги от бандеровската и фашистката с.в.о.л.о.ч без значение това къде ще се случи , т.е поправянето грешките на предните поколения като ще спомена една основна Хрушчов амнистира политическите затворници.......

    Коментиран от #247

  • 247 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 248 Тити

    7 7 Отговор
    Няма нищо неочаквано Рашистите сатъпа и деградирала нация и технологично изостанала това се знаеше от началото че ще се провалят като Афганистан
  • 249 ✰ Б О Л Ш Е В И К ✰ ©©©℗ ☭★

    6 5 Отговор

    До коментар #236 от "Ха-ха-ха":

    Да бе и аз това казвам, че сама се изтегли на буксир, но половината, останалата още гние по канавките и полята, чакалите още разнасят орките по ливадите, всичко беше показно и за това си прав, цял свят видя тоя срам на втарая в мире, само ти и осталите бегеподлоги го имат за успех и няква тактика! Не вярвам да имаш завършен 8ми клас в някое помощно училище, където си се пробвал, а !
  • 250 Истината е, че

    7 3 Отговор
    Запада печели първо място по едно- медийни лъжи, манипулации и демагогия!
  • 251 до Рико

    2 3 Отговор

    До коментар #242 от "Рико":

    Искаш да се изживяваш като Нострадамус,но предвижданията ти не струват!Не знам кои сте "вие от И.Европа"!И за съм от там,но знам едно-Пуснак може да не прави ПИРОНИ(за това си има Европата),но е голям майстор в забиването им в капаци....на ковчези!Справка 45 г.Хитлер!
    След колко ли време ще ме изтрият?...
  • 252 КАСАПИНА

    6 6 Отговор

    До коментар #8 от "Делю Хайдутин":

    Не България ще се провали хомяк, а само не умните долнажи русофилтаци,всички истински българи ще се погрижат за това !!!!
  • 253 случаен

    4 0 Отговор
    русия нема как да се провали,има мнооого ядрени ракети,ама некои се вземат на сериозно и не искат да го приемат,мислейки,че ще оцелеят в бункери

    Коментиран от #255

  • 254 Геостратег

    1 3 Отговор

    До коментар #244 от "Някой":

    "Другите руски малобройни части " Това е като вица за "компактните отряди от по 5 милиона китаеца". Но все пак е виц, а ти изглежда си вярваш. А в Хостомел избиха най-елитните руски части, щото, разбираш ли, "симулирали" атака.
  • 255 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 256 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    1 5 Отговор
    русия се е провалила отдавна.това ,че признанието е равносилно на капитулация продължава ,агонията на русия!Всеки ден война утежнява следвоенната обстановка в русия и приближава кремълските плъхове към една от спаските кули,ганчооо овц!
  • 257 хаха

    3 1 Отговор
    Първи канал на Руската телевизия дава ИСТИНАТА за това, какво става в СВО, затова и няма как ДВ то да излъже повече от 1%, но не от хората от психопатите, които вербуват.
  • 258 Змей БГ

    0 1 Отговор
    Е друго си е да бомбиш стълбове и училища с модерните дронове на аятолаха от 70те и от Херсон и Бахмут да отстъпваш панически на където видиш!
  • 259 ✰ Б О Л Ш Е В И К ✰ ©©©℗ ☭★

    0 1 Отговор
    Рашкирията колабира и фалира за 10 месеца, това представляват съдраните вати от втарая в мире!
  • 260 ✰ Б О Л Ш Е В И К ✰ ©©©℗ ☭★

    0 1 Отговор

    До коментар #227 от "Дрън дрън":

    Така унищожиха, че нищо не остана от втарая в мире, само чували и скрап, Зеленски ги приключи за 10 месеца!
  • 261 Независим

    0 0 Отговор
    По голяма пропаганда не съм чела. Кой гръмна Северен поток, какво правят украински самолети по нашите летища, морския флот ... мн да изпробват търпението на руснаците. Събраха всички бивши руски самолети и оръжия от бившите соц страни . Дори украинците продадоха плановете и недовършения самолетоносач на китайците. А ние ще има да чакаме изтребители.....и за това ли са ни виновни руснаците?
  • 262 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: