Last news in Fakti

30 Декември, 2022 16:27, обновена 30 Декември, 2022 18:34 1 983 6

Деликатно равновесие! Граничните пунктове Ярине и Бърняк на границата между Косово и Сърбия бяха отворени за движение

  • косово-
  • сърбия-
  • кейфор-
  • албин курти-
  • александър вучич

След премахването на барикадите международната общност заяви, че най-важната задача е да не се изпадне в нова криза

Деликатно равновесие! Граничните пунктове Ярине и Бърняк на границата между Косово и Сърбия бяха отворени за движение - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Граничните пунктове Ярине и Бърняк на границата между Косово и Сърбия днес бяха отворени за движение, съобщи сръбската национална телевизия РТС. В северната част на Косово днес бяха премахнати барикадите, поставени от сърби заради ареста на техни сънародници и пристигането на специални части на косовската полиция. След гаранциите, които получиха сърбите от Косово и намаляването на напрежението, състоянието на повишена бойна готовност на сръбската армия бе отменено.

Пътищата са проходими, а административните пунктове Ярине и Бърняк са отворени за движение. След премахването на барикадите международната общност заяви, че най-важната задача е да не се изпадне в нова криза и че Белград и Прищина трябва да създадат атмосфера, която да доведе до продуктивна дискусия за нормализиране на отношенията, отбелязва РТС.

Президентът на Сърбия Александър Вучич заяви днес, че преди да продължи диалога с Прищина, е необходимо международната общност да изпълни вече дадените гаранции и да действа в съответствие с обещаното. Вучич отбеляза, че сърбите повече няма да търпят терор, но, както каза, се страхува от "безотговорността на международните представители" и "арогантните власти в Прищина".


Поставете оценка:
Оценка 4 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    15 2 Отговор
    ДА има МИР бъдете ХОРА ЧОВЕЦИ
  • 2 Аман от тези

    9 15 Отговор
    Нагли кремълски слуги.
  • 3 Анал лизатор

    17 8 Отговор
    Май на джендърите две войни ще им дойдат множко.И ко стана с велика Албания и велико Косово.Малко назад,щот нема кой да бомбардира сърбите,точно сега.
  • 4 ТЪП ЪГЪЛ

    2 4 Отговор
    Ех,жалко на НАТО-то му се размина на косъм! А не дай си боже и Китайците да започнат патакламата в Тайван тогава ще стане доста интересно, на три фронта да избиваш хора и да наливаш парикчки не е лесна задача!
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    5 0 Отговор
    весели ПРАЗНИЦИ ХОРА