Last news in Fakti

30 Декември, 2022 20:04 1 693 13

На светло! Комисията, която разследва щурма на Капитолия, публикува данъчните декларации на Доналд Тръмп

  • доналд тръмп-
  • републиканска партия-
  • сащ-
  • капитолия-
  • демократическа партия

По време на кандидат-президентската кампания милиардерът отказа да публикува данъчните си декларации, с което наруши политическите норми в САЩ

На светло! Комисията, която разследва щурма на Капитолия, публикува данъчните декларации на Доналд Тръмп  - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Комисията в Камарата на представителите на американския Конгрес, която разследва щурма на Капитолия от 6 януари миналата година, днес публикува данъчните декларации на бившия президент Доналд Тръмп за шест години, предаде Асошиейтед прес.

Миналата седмица контролираната от демократите комисия гласува за публикуването на въпросните документи с редакции на чувствителна информация като например номера на социални осигуровки и информация за контакт. Данъчните декларации на Тръмп стават публично достояние в последните дни, в които Камарата на представителите все още е под контрола на Демократическата партия.

Комисията се сдоби с документи за периода от 2015 до 2020 г. в хода на разследване на "неуспеха на службата за вътрешни приходи своевременно да проведе задължителни одити на Тръмп по времето, по което той е бил президент".

Оповестяването на тази информация увеличава вероятността от нови разкрития за финансите на Тръмп, които са обвити в мистерия и интриги още от 80-те години, когато той е перспективен строителен предприемач в Манхатън.

Декларациите могат да придобият допълнително значение предвид това, че Тръмп даде началото на третата кампания за избирането си за президент на САЩ, отбелязва АП.

Преди да стане президент Тръмп беше известен като строителен магнат и водещ на телевизионно риалити шоу. По време на кандидат-президентската кампания той отказа да публикува данъчните си декларации, с което наруши политическите норми.

Представители на Републиканската партия заявиха, че демократите ще съжаляват за действията си и че след като следващата седмица поемат контрола върху Камарата на представителите, те ще настояват за публикуването на данъчните декларации и на други известни лица.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ами

    20 5 Отговор
    Сина на бай дрън какво е писал в тая декларация
  • 2 Историк

    27 1 Отговор
    Предлагам да бъде издигната кандидатурата на Зеленски на следващите избори в САЩ. Да видят янките що е то просперитет...
  • 3 Хммм

    17 5 Отговор
    Следващият Президент на САЩ, който ще спаси Европа

  • 4 Републиканците

    25 5 Отговор
    да вкарат в затвора Joe Бидона, синчето наркоман и мошеник, Пауелс които е крупен земевладелец в Украине и много други от конгреса на мошениците и военолубци.

    Коментиран от #5

  • 5 Райнхард

    19 1 Отговор

    До коментар #4 от "Републиканците":

    Не,нужно е чисто и просто да се отнеме властта на Ротшилд и гнусната му еврейска клика! И света ще стане Рай !
  • 6 Урюрвкос

    18 3 Отговор
    публикувайте данните от лаптопа на Хантър Байдън да гледаме сеир, народа иска хляб и зрелища
  • 7 Жълто джудже

    18 4 Отговор
    Комисията иска ли да разследва завземането на властта от Майдана в Киев през 2014 г.?
  • 8 Трътлю

    7 1 Отговор
    Ама как бягаха като мишки тва нанси пелоси тва сичките конгресмен демонократ па па па-ни-ка
  • 9 Кьорфишеци

    6 1 Отговор
    А лаптопа наБайдъновата изДънка, кога???
  • 10 Демократ

    4 4 Отговор
    Колко тъжно за комунистите в България, които харесват Тръмп колкото Путин,защото са приятели и се харесват по диктаторски. Само пропускат, че в Америка престъпниците биват наказани, въпреки бивши президенти .Няма как Капитолия да стане Зимния дворец и хуните да завземат властта и да оставят диктатора на власт.Това е демокрацията в действие, законност и разделение на властите.Не е като в путинландия - вся власт Путина .
  • 11 искам и в БГ

    5 0 Отговор
    Да вземем пример от САЩ. Аз не зная как може някой да съжалява от това че закона се изпълнява. Могат да съжаляват само престъпниците.
  • 12 пенко

    2 0 Отговор
    ОЩЕ КОЛКО МУ ОСТАВА НА ТОЗИ КОНГРЕС И НА ТАЗИ КОМИСИЯ - А ???? ЕЕЕХ -ЦИОНИСТИ - ЗАГУБИЛИ !!!!!!!!!!!!!!!!!
  • 13 ЛИЛИ

    1 1 Отговор
    По добре да разследва престъпленията на синчето на Байдън деменцията, този престъпник трябва да отговаря не само в Сащ, а във всички страни от Украина до България за разпространяването на биологическо оръжие ! Света мълчи , ние спим, а деменцията се разправя с политическия си противник!