Last news in Fakti
  Тема: Украйна

13 Януари, 2023 10:35 1 366 14

30 камиона с американска хуманитарна помощ са достигнали до Украйна

  • украйна-
  • сащ-
  • хуманитарна-
  • помощ-
  • сучава

Чрез хуманитарния хъб в Сучава

30 камиона с американска хуманитарна помощ са достигнали до Украйна - 1
Източник: БГНЕС

Посолството на Румъния в Съединените щати съобщи, че 30 камиона с помощи, дарени от американците, са достигнали до Украйна чрез хуманитарния хъб в Сучава, Североизточна Румъния, предаде Аджерпрес.

Според съобщение на посолството, публикувано вчера, това е първата хуманитарна помощ от САЩ, транспортирана през румънския хуманитарен хъб.

Още новини от Украйна

Кампанията "Driven To Assist Ukraine", започнала през март 2022 г. в щата Юта, е събрала 40 тона стоки и продукти на стойност близо един милиона долара, както и четири милиона долара в брой, посочва цитираният източник.

Дарени са дрехи, обувки, легла, продукти за лична хигиена, памперси, ръкавици, чорапи, одеяла, комплекти за спешна помощ.

"Това беше титанично усилие да успеем да изпратим даренията от САЩ към европейския хуманитарен хъб в Сучава, но успяхме. Научихме наскоро, че всички тези дарения са много добре приети от Украйна и от тези, които имат нужда от тях в тези тежки времена. Надявам се от все сърце, че дарените артикули ще донесат лъч топлина и надежда в живота на тези, които са загубили толкова много. Също така научихме, че това е първата хуманитарна помощ от САЩ, транспортирана през хуманитарния хъб в Сучава", заяви Мирча Дивричан, почетен консул на Румъния в Юта, който е участвал пряко в организацията на транспорта, предаде БТА.

От своя страна посланикът на Румъния в САЩ Андрей Мурару предаде благодарности за положените усилия, като отбеляза, че този процес е бил координиран и управляван "по образцов начин", със солидарност и емпатия към бежанците.

Хуманитарният хъб в североизточния окръг Сучава функционира от 9 март 2022 г. и има за цел да улеснява изпращането на международна хуманитарна помощ в Украйна.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 18 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    16 3 Отговор
    Как минаха Атлантика?
  • 2 Поправка

    25 4 Отговор
    30 камиона с американско оръжие под знака на "хуманитарна помощ" са достигнали до Украйна
  • 3 Делю Хайдутин

    17 5 Отговор
    Помощ за 4000 човека от 40 000 000.
  • 4 Хуманитарна ли?

    22 2 Отговор
    Всичко, каквото тези доставят, не трябва да се яде или използва!
    Желанията на ФАЩ са да се "освободят териториите" на всичките руско говорящи страни!
    За американците украинец или руснак е все едно! Всичките са "редуциране"!
  • 5 .,,,,,,,,,,,,

    19 2 Отговор
    Браво, браво първо ги насъскаха за война, сега има изпращат помощи....
    ех тези американци, много ги бива в такива неща
  • 6 Теле

    15 2 Отговор
    Телешко с боб, консерви от кубинската криза
  • 7 фурйг

    13 2 Отговор
    За всеки са пратили по нещо. За наркомана и хунтата му 400 хиляди в брой за да ги откраднат, малко храна за да се види че има, не за всеки но все пак има. И най много памперси,за всеки укра прост бандера фашист, 1-2 памперса като го пращат на 1 ва линия. Докато го приключат да пълни памперса. Така помага чичо Сам. По е щедър да дава оръжия с които със сигурност ще изядеш боя от Русия, и по малко храна, за какво да ядеш.
  • 8 фефефе

    17 3 Отговор
    само руснаците дават хуманитарна помощ. Американците отварят био лаборатории.
  • 9 РЕТОРИЧНО☝

    5 15 Отговор
    ....А ПУ.ин кво изпраща на УКРАЙНА....бомби..ракети....пирожкин и кадир
  • 10 Пеци

    3 13 Отговор
    Да припомним историята, когато Ал.Стамболийски като мин.председател изпращаше вагони със зърно за гласуващата съветска Просия.
    Скоро това ги чака, когато клановете започнат да се избиват за кокала на путлер
  • 11 Ссс

    13 3 Отговор
    САЩ,. НАТО,,ЕС,. Подпалиха. Война. Срещу. РУСИЯ. На. Украинска територия. Но. РУСИЯ. Си. Взема териториите и. Ще. Победи. Злото исатана
  • 12 Аха верно

    4 0 Отговор
    А какъв калибър е хуманитарната помощ
    и какъв ТНТ еквивалент.
  • 13 Соваж бейби

    4 1 Отговор
    САЩ е с голяма територия ,дали им боклука си , безплатно рециклиране от градските сметища -всичко е разделено на дрехи,техника аз например слагам и бележка ако нещо работи и не ми трябва стара техника като телевизор,разни музикални уредби с касетки що нещо хвърлих няма да ги колекционирам като Плюшкин....Та това им е помоща,специална промоция има и от Ел Менчо за някой украински лидери ,и оръжие това е най важното за Зелински.
  • 14 Гюро

    3 0 Отговор
    Те ,че достигнаха границата-да но колко останаха след кражбата!? Два- три!!!