Last news in Fakti
  Тема: Украйна

13 Януари, 2023 17:38 7 267 141

NYT: Западът е започнал да подготвя Украйна за пролетен пробив

  • русия-
  • украйна-
  • нато-
  • пейтриът-
  • ракети

Главнокомандващият Въоръжените сили на Украйна Валерий Залужни наскоро заяви, че за да овладеят напълно инициативата на бойното поле, украинските войски се нуждаят от около 300 тежки танка западен образец и около 600 единици друга бронирана техника

NYT: Западът е започнал да подготвя Украйна за пролетен пробив - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Американският вестник The New York Times, в свой анализ за ситуацията в Украйна, обсъжда защо през последните няколко седмици някои западни страни изведнъж решиха да изпратят оръжия на Киев, които преди това бяха отказани.

САЩ и Германия - предоставиха най-новите системи за противовъздушна отбрана "Пейтриът". Франция, Германия, Великобритания, Полша и отново САЩ одобриха изпращането на различни бронирани машини.

Преди ден, по време на посещение в Лвов, полският президент Анджей Дуда обяви плановете на Варшава да прехвърли 14 германски танка "Леопард", които са на въоръжение в полската армия, в рамките на международната коалиция за нуждите на въоръжените сили на Украйна.

Що се отнася до възможността за прехвърляне на тежки танкове "Леопард" в Украйна, според Ламбрехт германското правителство все още не е взело решение по този въпрос. Министърът отново заяви, че Германия не възнамерява да предприема едностранни стъпки в доставката на оръжия за Киев.

През последните месеци украинските власти многократно се обръщаха към Германия с искане за доставка на танкове "Леопард", което, според Киев, може да окаже значително влияние върху хода на военните действия. Канцлерът Олаф Шолц обаче заяви, че по този въпрос Берлин ще действа само в координация със своите съюзници, имайки предвид на първо място Съединените щати.

Досега нито една страна не е доставила на Украйна танкове западно производство. В сряда стана известно, че Полша е готова да прехвърли на Украйна танковете "Леопард", които са на въоръжение в полската армия. В същото време Лондон обяви планове за прехвърляне на танкове "Чалънджър", а Вашингтон обяви готовността си да изпрати бойни машини на пехотата "Брадли".

Това се дължи на факта, според кореспондентите на NYT, че на Украйна остава много малък прозорец, за да се подготви за евентуално пролетно настъпление на руската армия и Западът добре осъзнава това.

Главнокомандващият Въоръжените сили на Украйна Валерий Залужни наскоро заяви, че за да овладеят напълно инициативата на бойното поле, украинските войски се нуждаят от около 300 тежки танка западен образец и около 600 единици друга бронирана техника.

Според американското издание може би сега сме свидетели на първия етап от изпълнението на това искане.

Припомняме, че Полша предложи Германия да изпрати системите "Пейтриът" на Украйна, където според Варшава биха били по-полезни. Пентагонът, макар и да не отказа директно прехвърлянето на "Пейтриът" на Украйна, обясни, че това са сложни системи, които изискват продължително обучение на военния персонал, който ще ги експлоатира и не работят на принципа "пускаш и ползваш".

Впоследствие обаче САЩ все пак решиха да предоставят ЗРК "Пейтриът" на Украйна и вече за САЩ заминаха украински войници, които да се обучават да работят с тях.


Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 90 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Русофил

    63 157 Отговор
    Западът е интелигентен. Знае какво да направи и кога и как. Не е като Пу - Киев за три дни.

    Коментиран от #26, #45, #126

  • 2 Пич

    164 51 Отговор
    Този " запад " много нагъл бе !!! Вярно ще воюва до последния украинец ! И да сметнали даже , че този последен украинец , ще е напролет !!!

    Коментиран от #10, #22, #83, #136

  • 3 Голяма драма при Соледар казаха

    50 130 Отговор
    С 300 танка от другата страна ще ги събират на части..другаря Путин е обявил спешни мерки за домашно производство на протези..хората вече секат брезички в гората за да изпълнят заповедта

    Коментиран от #128

  • 4 КИР

    149 44 Отговор
    Значи отлага се превземането на Москва !!! А ние си мислехме че всеки момент Москва пада , а то кво стана??? Разочарован съм !!!!
  • 5 Жреца на Ботунец

    51 146 Отговор
    Започва подготовката за окончателното поражение на Кочината Русия и нейното разпарчетосване на няколко квази държави.Бункерният Плъх е пътник,а след него ще настане хаос,разруха и пълна мизерия в новообразувалите се основно мюсюлмански,будистки и шаманистки държави,като само Московската Република ще е с преобладаващо православно население от около 65%.

    Коментиран от #13, #106, #138

  • 6 8888

    109 27 Отговор
    Тея си поръчват все едно са седнали в кръчмата...

    Коментиран от #19

  • 7 Философа

    105 23 Отговор
    До пролет я, камилата я камилара
  • 8 Сатана Z

    132 36 Отговор
    Укро—Нацистите се нуждаят от жив мат’рял за пехота,а бронираната НАТОвска техника си идва с екипажите,които знаят как се карат тия железа.От Укровермахта става само пушечно месо за унищожение и донори за органи на НАТОвските офицери.
    Украина я пишете бегАла ,с много трупове и разрушения. Червената армия чака ЧВК Байдън на бойното поле!

    Z
  • 9 А живи Урки от къде ще намерят!

    112 34 Отговор
    Ненормалните отиват на към световна война!

    Коментиран от #18

  • 10 Ха ха ха

    36 100 Отговор

    До коментар #2 от "Пич":

    По-скоро ще воюва до последния рушняк.... ама така като ватенките не си сядат на ........
  • 11 Ивелин Михайлов

    34 85 Отговор
    Исторически парк подкрепя борбата на Украйна срещу рашистките терористи .
  • 12 Само питам

    101 28 Отговор
    Хаймарса на пролет ще му се размрази електрониката?
  • 13 А.Х.- австрийски немец

    93 29 Отговор

    До коментар #5 от "Жреца на Ботунец":

    И аз се готвих да превзема Москва, даже торта ми направиха, ама на- нищо не стана...Сега с Наполеонича и Бандера чакаме долу още някой да станем четирима за белот...Айде бе Зеленски, омръзна ни..
  • 14 Да, бе

    84 27 Отговор
    Венци и трябват на украйна...

    Коментиран от #37

  • 15 Тиква

    64 24 Отговор
    Кръчмари без сметка!
  • 16 Последния Софиянец

    82 30 Отговор
    До пролетта няма да има Запад.
  • 17 Ти си

    102 27 Отговор
    Абе значи не било виц че запада се бие с Русия до последния украинец - вече ги подготвят за на пролет ......

    Коментиран от #21, #33

  • 18 Боклук

    92 29 Отговор

    До коментар #9 от "А живи Урки от къде ще намерят!":

    Живи Укри вече няма,а и те твърдяха ,че са Киборги.Но има Поляци,Трибалти,Рунънци и Българе,които по заповед ще облекат Укроуниформа и ше се бият докато омрат за БАИ Дрън и компания.

    Коментиран от #27

  • 19 Ха ха

    37 19 Отговор

    До коментар #6 от "8888":

    300 гроздова и 600 мастика...
  • 20 ✰ Б О Л Ш Е В И К ✰ ©©©℗ ☭★

    80 30 Отговор
    Западът не само, че подготви укрите, но и усилено ги праща в отвъдното! На Запада са му нужни такива като укрите да опитват да грабят ресурси!
  • 21 Путин

    33 77 Отговор

    До коментар #17 от "Ти си":

    ще пращам пушечно месо срещу модерно западно оръжие до последния пиян руснак :)))

    Коментиран от #28

  • 22 Алкаш с калаш

    34 69 Отговор

    До коментар #2 от "Пич":

    По скоро Путин ще воюва до последният руснак. В Русия живота на холопите никога не е имал стойност. Направи си справка за съотношението на жертвите при войните които са водели.

    Коментиран от #99

  • 23 Киев за 3 дни

    39 68 Отговор
    11 месеца по късно 120 000 орки на тор и още 300 000 я без крак я без ръка 😂😂🤣

    Коментиран от #40, #49

  • 24 123455

    29 27 Отговор
    Така, така, сега ще отстъпват, че да има напролет къде да насъпват :)))
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Ама

    69 29 Отговор

    До коментар #1 от "Русофил":

    Кажи ми, защо му е на Путин Киев?Ако вземе Киев, това означава, че ще трябва да връща многомилиардните заеми на Киев, които сега Киев прибира.... Путин по най хитрия начин нулира външния дълг на Русия, ти чакай да плаща заемите на Киев... Украйна ще остане само Киев и Лвов, ако поляците не го приберат... Ако Лвов си отиде в Полша, то Украйна ще е колкото едно Косово. Тогава Урсула да си търси милиардите от Украйна :)) останалото... или колкото искат руснаците, ще си го приберат в РФ!

    Коментиран от #36

  • 27 ✰ Б О Л Ш Е В И К ✰ ©©©℗ ☭★

    52 19 Отговор

    До коментар #18 от "Боклук":

    Българи ако има, те са санитари или теляци, и са лесни когато се обърне палачинката и те бързо се обръщат към новия си Господар!
  • 28 Ти си

    22 17 Отговор

    До коментар #21 от "Путин":

    Колега , компютърна игра ли играеш че си така надъха да се избиват хора .....
  • 29 Раданч Татлъту

    62 26 Отговор
    Путин ги прави на салата,ма вие си пишете ,че не е верно.Лошо нема.😁🥳🤡👍
  • 30 Дерзайте другаре

    29 54 Отговор
    Интересно ми е само ако си безкрака ушанка дали искаш да имаш дървен руски крак и да бичиш с патерици цял живот или искаш да имаш модерна западна протеза с която можеш да ходиш на олимпиада

    Коментиран от #47

  • 31 Читател

    72 23 Отговор
    Полша дава 12 танка, Франция някакви машини от 70 те години и Англия им дава 10 танка,а фронта е почти 1000 километра.Правете си изводите.

    Коментиран от #42

  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Как

    29 47 Отговор

    До коментар #17 от "Ти си":

    Абе селски!Украйна воюва с русия със западно оръжие!Защо не можете да го разбеете?Къде има западни войски на източния фронт?

    Коментиран от #88

  • 34 Хохо Бохо

    31 40 Отговор
    Уганда ще доставя модерни супероръжия на Русия..

    Коментиран от #78

  • 35 Мечката

    10 23 Отговор
    Мечки ли са бабдероците и спят зимен сън?
  • 36 Русофил

    31 41 Отговор

    До коментар #26 от "Ама":

    Ти питай Пу защо прати 60км колона към Киев и къде е тя сега.
  • 37 Не бре

    21 20 Отговор

    До коментар #14 от "Да, бе":

    Бели байраци й трябват:)

    Коментиран от #44

  • 38 йхнкхйких

    39 21 Отговор
    Хохолски сънища ,още малко и оставате без армия сополанковци
  • 39 Мдааа Дааа

    43 23 Отговор
    Още една - две контраофанзиви /пробиви/ и целта на Сащ в тази война ще е постигната - последния украинец ще се е явил пред Спасителя.
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Българин

    23 49 Отговор
    България ,като държава от военния блок НАТО трябва да изпрати войски в Украйна да се бият срещу агресора.
    И без това се навъдиха много безработни и ненужни дебили ,които е редно да направят последното смислено нещо в жалкото си съществуване.Да омрат за НАТО

    Коментиран от #62, #70, #75, #97, #114, #127

  • 42 Хохо Бохо

    29 43 Отговор

    До коментар #31 от "Читател":

    Руснаците са такива нещастници, така че тези оръжия са достатъчни.

    Коментиран от #51

  • 43 минувач

    46 13 Отговор
    Ех как ги сърбят ръцете да пробват Леопарда,Чалънджъра и Леклерка в истинска битка с/у обучен екипаж на Т90.Да се види най накрая кой кого.А не само виртуални класации в нета.Това със сигурност ще стане.До два месеца ще докарат квот се сетиш за проба.Само ме интересува дали ще има и Меркава.

    Коментиран от #54, #89

  • 44 Да, бе

    36 21 Отговор

    До коментар #37 от "Не бре":

    Умрелите не се предават, само повечко венци, свещи и жълто сини парцали, че герои са все пак...
  • 45 Пешо

    27 20 Отговор

    До коментар #1 от "Русофил":

    печели украйна,.... има милиони тонове желязо за износ .
  • 46 Хасковски каунь

    23 19 Отговор
    Трябва да се избришат оплесканите задници след Соледар.Ималко кураж на новите ВСУ аскер
  • 47 ✰ Б О Л Ш Е В И К ✰ ©©©℗ ☭★

    32 20 Отговор

    До коментар #30 от "Дерзайте другаре":

    Укрите с повече крайници ли са от останалите хора? Може да има и някои мутанти от радиацията, но не всички са така!
  • 48 Стоян Александров

    56 24 Отговор
    Каквоооооо, какво правел Запада, за калво ги готвеллллл ??? Алоууууу, ехоооо за два три дена глупаците загубиха 25 000 ЧРАВОСЛАВНО ХРИСТИЯНИ. ДО ПРОЛЕТТА ЩЕ Е СВЪРШИЛО ВСИЧКООООО БЕ ЕЙЙЙЙЙ. КОЙ ВИ ВЯРВА НА ПРОПАГАНДАТА БЕ ??? ОКРАЙНЦИТЕ СЕ ПРЕВЪРНАХА В НАЙ- ПОЗОРНАТА НАЦИЯ, АКО ВЪОБЩЕ СА НАЦИЯ. ДА УМРЕШ ЗА БОГАТСВАТА И ПАРИТЕ НА САЩ, АНГЛИЯ И ИЗРАЕЛ. ДА УМРЕШ ЗАЩОТО ОСКАШ ДА СИ РОБ. КАКЪВ ПОЗОР, КАКВО ЧОВЕШКО ПАДЕНИЕ....ШЕПА НАРКОМАНИ- НАЦИСТИ НАПРАВИХА МИЛИОНИ НА МАЙМУНИ...КАКЪВ ПОЗОР..

    Коментиран от #135

  • 49 Украина от 44 милиона през 1991

    45 27 Отговор

    До коментар #23 от "Киев за 3 дни":

    В момента е към 15 милиона .И както е тръгнало през лятото ще са под 10 милиона укро откачалки.
  • 50 пешо

    20 17 Отговор
    що няма да ги подготви , ще трепат украйнци
  • 51 Читател

    19 15 Отговор

    До коментар #42 от "Хохо Бохо":

    И представа си нямаш не можеш да си въобразиш каква касапница е там, навярно не си виждал никакво оръжие и техника.
  • 52 ха ха

    20 21 Отговор

    До коментар #40 от "Ти си":

    Инертна е само генерацията на императора Пу (от династията Тин)... Питай Кабаева, ако не вярваш...
  • 53 гилток

    47 21 Отговор
    Идва момента, когато и да давате оръжия, няма да има кои да ги използва. Простите укри намаляват в прогресия и вече с танковете ще трябва да давате и танкисти. Само в Соледар са -25 хиляди бандера фашисти. Голям бой ще ви дерат руснаците. Апък ако се объркате само на натовци ще ви направят. Тези дето не са на фронта им е лесно да лъжат и да се правят на мъже, ама и тях ще хванат руснаците. А има и записи как лъжат и се правят на мъже и намя да могат да се скрият. И българските мишки дето лъгаха българите и тях ги има на записи та и те няма да се скрият. Скоро ще се чудят къде да бягат от възмездието.

    Коментиран от #59, #63

  • 54 12 час идва

    21 46 Отговор

    До коментар #43 от "минувач":

    2 3 нощни атаки и руснаците ще отлетят към Русия с ритници..точно това се готви в момента..оня ден 4 човека с нощно виждане разстреляха 20 руснака..

    Коментиран от #71

  • 55 КОНТРАТА

    24 21 Отговор
    На пролет в Киев ще вдигат паметник на президента Владимир Владимирович това за пролет за после не знам.
  • 56 Васил

    21 35 Отговор
    Много закъсняха трябваше да им пратят до сега танкове самолети и ракети с далечен обсег и до сега щяха да са ги пречупили тотално.

    Коментиран от #68

  • 57 д-р Косев

    13 46 Отговор
    Украйна ще види 300 танка на кукуво лято. Първо, съмнително е дали в цяла Европа има 300 изправни тежки танка. Второ, танковете са нападателно оръжие, а на никого не е притрябвало Украйна да напада. Много по-добре е да си стоят в отбрана и да трепят рашки в боеве за разни забравени от бога източноукраински села и паланки. Ако украинците тръгнат в атака и разпердушинят парцаланковците на Путлеран, на него ще му остане само един ход - да прибегне до ядрено оръжие, а това е нещо, което никой на Запад не иска.
  • 58 Зеленски

    36 5 Отговор
    Пролет пукна аз не!
  • 59 Стоян Александров

    35 22 Отговор

    До коментар #53 от "гилток":

    Ооооо аз нашите предатели ги имам на списък. Соломон, Боко, Киро, Плевнята, Радеффффф еничара, БЕСЕПАРИТЕ ВСИЧКО И ОЩЕ И ОЩЕЕЕЕ.... Лично ще чредам моя списък с атлантиците еничари на РУССКОТО ПОСОЛСТВО, ЛИЧНО....И МИСИРКИ ИМА ТАМ В СПИСЪКА

    Коментиран от #120

  • 60 Жреца на Ботунец

    19 42 Отговор
    Започва подготовката за окончателното поражение на Кочината Русия и нейното разпарчетосване на няколко квази държави.Бункерният Плъх е пътник,а след него ще настане хаос,разруха и пълна мизерия в новообразувалите се основно мюсюлмански,будистки и шаманистки държави,като само Московската Република ще е с преобладаващо православно население от около 65%.

    Коментиран от #67

  • 61 Исторически парк

    39 15 Отговор
    Свършиха танковете и бтрите в източна европа и почнаха да пращат западни вече.. хехе
  • 62 Сократ

    34 16 Отговор

    До коментар #41 от "Българин":

    Ами заминавай да воюваш, никой не те спира. Вземи със себе си и идиотите от правителството и парламента.
  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 65 Джордж Куни

    31 17 Отговор
    чакайте бе, те още зимния не са приключили :)))))))))) eй няма милост този запад, доде има мърдащ украинец, ще му помагат...проклети англосакси
  • 66 Търновец

    27 16 Отговор
    Полските танкове Леопард са стари модели на нивото на Т 80, преди войната Укритие хвалеха техните собствени танкове - къде са?
  • 67 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 68 Читател

    22 13 Отговор

    До коментар #56 от "Васил":

    Понякога ми се струва че нямате и представа за мащабите, какво приключване бе човек целите са жалко за двата брадски народа.
  • 69 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 70 Братята Кабабик

    23 14 Отговор

    До коментар #41 от "Българин":

    какво те спира да заминеш? Пари? Плащаме ти билета, еднопосочен, връщане няма да ти трябва
  • 71 в телеграм..

    25 16 Отговор

    До коментар #54 от "12 час идва":

    Тече видео,един вагнерец,сам с джобно ножче разказа играта на трима бандеровци и двама британци-андрю багшоу и кристофър пари.
  • 72 ВОЙНАТА СВЪРШВА СКОРО

    29 18 Отговор
    оКРАЙНА СДАВА БАГАЖА
  • 73 ха ха

    17 15 Отговор

    До коментар #64 от "ДухайтеТъпаци":

    Истината на терен е, че орките имат успех в ограничени райони и интервали от време. Районите са на изток, където инфраструктурата им позволяваше през лятото по-лесно да поддържат скапаните си логистични линии. Интервалите в които имат преимущество са когато всичко е разкаляно и украинците имат ограничена мобилност. За щастие на орките тази зима е по-мека и полята на Украйна още не са замръзнали. Затова им лесно снабдяването без никой да ги обстрелва по пътищата. Да видим как ще е след седмица-две...
  • 74 ами

    26 14 Отговор
    таман полша има 250 леопарда другите да додадат още 50 и украйна ще победи русия, ама друг път
  • 75 ✰ Б О Л Ш Е В И К ✰ ©©©℗ ☭★

    26 7 Отговор

    До коментар #41 от "Българин":

    Безработните в България не бихме се били и тука за интересите на олигарсите, робовладелците и чорбаджиите.
    И да им запазваме заграбените богатства. Сега си има наемна армия тя да се оправя.
  • 76 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 77 Велика загадка

    7 34 Отговор
    Плана в ясен украинците ще прекъснат сухопътната връзка с Крим и войната свършва..само мястото на което ще се случи в под въпрос..
  • 78 От Еритрея

    19 3 Отговор

    До коментар #34 от "Хохо Бохо":

    идват лъкове и стрели. Само изчакват за засъхне добре отровата по стрелите.
  • 79 ХО ШИ МИН

    26 17 Отговор
    С ТЕЯ ПЕИТРИЪТ МОЖЕ ДА НАДЪХВАТЕ МЛАДИТЕ ЕВРОДЖЕНДЪРИ НЕ СТРУВАТ,,,,,,,,,,ПИТАИТЕ ИЗРЕЛЦИТЕ

    Коментиран от #116

  • 80 Калмук

    20 1 Отговор
    Както обикновено във форума, нито един коментар по същество. Само малоумно замеряне с камъни между агитките !!! ... За да преминеш от съветски танкове на западни такива се иска много повече от доставката им. Като започнете от логистиката (двигатели, механика, снаряжение, амуниции) ... минете през горивото, което гълта едно 70-тонно чудовище (западните танкове са по-тежки средно с 20 тона от съветските) ... и не забравяте за мостовете през които трябва да преминават (колко моста издържат 70+ тона ?) ... Това са само една малка част от проблемите за решаване. А относно количеството - ами то в цяла Германя няма 300 Леопарда ... Ако пък започнат да ги мешат с Абрамси, Чалънджери, ЛьоКлерки ... по-добре да не започват !!! Или им дават съветски танкове от запасите на Варшавския договор ... или разчитат на Брадлита-та, които, между другото, имат сериозно въоръжение и при една умна тактика могат много.
  • 81 СССРБарета

    32 18 Отговор
    А Китай, Иран и останалите държави от свободния свят извън американския тоталитаризъм подготвят Русия за пролетен пробив срещу западния фа.шиз.ъм!

    Коментиран от #92

  • 82 МалкоЛогика

    23 18 Отговор
    До пролетта и а 2 месеца. Кой ентусиаст да атакува армията на РФ ще е останал дотогава?

    Коментиран от #85

  • 83 смени плочата

    19 1 Отговор

    До коментар #2 от "Пич":

    Едно и също плещиш .Не ти ли омръзна.?
  • 84 СССРБарета

    31 17 Отговор
    Западът подготвя Украйна да пробива към оня свят!
  • 85 Чук

    20 20 Отговор

    До коментар #82 от "МалкоЛогика":

    Ами същите ентусиасти, които вече 12 месеца разкатават "втората" в света аримя . А ти за някакви си 2 месеца си се загрижил.
  • 86 Иван

    4 14 Отговор
    България се нуждае от три хиляди танка и 14,000 оръдия.
  • 87 БАРС

    27 10 Отговор
    Абе нали Африканският генерал командващ американската армия каза че укрите удержват рашките в Соледар а се оказва че РАШКИТЕ СА ГО ПРЕВЗЕЛИ .ЗАБИХА РУСКОТО ЗНАМЕ.А КЬДЕ Е ЗЕЛИНСКИ ДА СЕ ЗАСНЕМЕ ДО НЕГО НАЛИ ТАКА СЕ ПОКАЗВАШЕ В БАХМУД А ТОЙ Е САВСЕМ БЛИЗО И ПОЧТИ ОБСАДЕН.ДА НЕ ВИ ГОВОРЯ ПЪЛНО С УБИТИ УКР.ПОКАЗВАХА НО ЕСТЕСТВЕННО ЗАМАЦАНО.РАШКИТЕ УМИШЛЕННО НЕ ПОКАЗВАТ ЧИСТА КАРТИНА ОТ УВАЖЕНИЕ КЪМ ПРОТИВНИКА.ЧАКАТ УКРИТЕ ДА ДОЙДАТ ДА СИ ГИ ПРЕБЕРАТ.А ТИЯ МИ ГОВОРЯТ ЗА ПРОБИВ НА ПРОЛЕТ.КАКТО Е ТРЪГНАЛО ТО МАЙ ЩЕ ЗАМИНЕ ПОЛОВИНАТА УКРАИНА КАКТО БЕШЕ КАЗАЛ ЖИРИНОВСКИ КЪМ КОЛЕГИТЕ СИ ОТ УКР.ПАРЛАМЕНТ НЕ ИСКАТЕ МИР ТО ПОМНЕТЕ ЗАБЕРЕМ ЦЯЛА ИСТОЧНА УКРАИНА И КИЕВ А ЗАПЪДНА ИДИТЕ НА ХЕ КЪМ ПОЛША.
  • 88 Ти си

    30 10 Отговор

    До коментар #33 от "Как":

    А бе , нашия кой мислиш ги управлява тия западни ракетни установки ? Да не мислиш че украинските разчети са обучени за 1 - 2 седмици да работят с тях ? А разните му съветници , експерти и наемници какво са ? А събирането и предоставянето на разузнавателна информация какво са? А съботажите срещу СП 1 и СП2 и керчкия мост какво са ?
    За мен е прокси война в която украинците имат ролята на сурогати .....
  • 89 Русофил

    20 6 Отговор

    До коментар #43 от "минувач":

    И Т-999 летящият танк с ядрен двигател вече е на терен
  • 90 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 91 Зелевски

    14 13 Отговор
    Искам 300 Леопарда, за да ми дадат 30, които са достатъчни срещу 3000 "обучени екипажи на Т90".
  • 92 Русофил

    15 22 Отговор

    До коментар #81 от "СССРБарета":

    Китай и Иран обичат Русия и я въртят във всички пози на кама сутра.
  • 93 Катя

    25 17 Отговор
    Защо са толкова лекомислени украинците? Не виждат ли ще ги използват за интересите на Запада.

    Коментиран от #137

  • 94 Пешо z

    30 16 Отговор
    Укрите излязоха най-големите тъпунгели в Света.В Соледар е грозна гледка.Язък за момчетата.
  • 95 Гуньо

    22 14 Отговор
    Украйна ще пробие кум гробищата
  • 96 ха ха

    23 14 Отговор
    Главнокомандващият Въоръжените сили на Украйна Валерий Залужни наскоро заяви, че за да овладеят напълно инициативата на бойното поле, украинските войски се нуждаят от около 300 тежки танка западен образец и около 600 единици друга бронирана техника./ заедно с екипажите ? дрогираните укро мутри се чудят как да предизвикат ядрена война , но явно плана не е техен а на ; човеколюбивите ; евро атлантици и е разработван от поне 10 години
  • 97 Ти си

    14 7 Отговор

    До коментар #41 от "Българин":

    Прав си колега , трябва още да изпратиме наши войски и в Палестина , Йемен, Тибет , Сирия да се борят срещу агресора ...
  • 98 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 99 Пловдив 1912

    20 10 Отговор

    До коментар #22 от "Алкаш с калаш":

    Като заиграят ядрата , пак пиши , кой , как и защо...
    Русия хора губи , но война никога...

    Коментиран от #118, #123

  • 100 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 101 Ха ха ха

    9 16 Отговор
    Яко са изпълзяло ватенки от фермите на Пирожкин......
  • 102 Да се даде всичкото оръжие на света

    10 21 Отговор
    На Украйна! За да се справи с ушанките и ги
    прати там дето слънцето не изгрява !
    Даже и джобни ножчета !

    Коментиран от #109

  • 103 Пешо z

    8 11 Отговор

    До коментар #100 от "Дългият":

    Демократите искате Белене.Човеколюбиви сте.

    Коментиран от #105

  • 104 Чичо Дончо каза

    17 10 Отговор
    Заради тъпият запад,ще ядем атома.
  • 105 Дългият

    11 7 Отговор

    До коментар #103 от "Пешо z":

    Вие..в Украйна показахте колко сте....човеколюбиви....

    Коментиран от #110

  • 106 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 107 Не бе

    12 12 Отговор

    До коментар #100 от "Дългият":

    Не никакво Белене и Скривена, а директно в Путлеристан при идола. Все пак трябва да се отнасяме хуманно и към тях не може да ги мъчим да живеят тук далече от своето “божество”

    Коментиран от #113

  • 108 Бамбука

    13 4 Отговор
    Все още има шанс за мирни преговори, стига болните амбиции, да останат на заден план. Брат срещу брата е пагубна доктрина. После ще бъде много късно, а жертвите ще продължат да растат и от двете страни. Съвременните оръжия не признават граници от 100 или 500 км. А живота е толкова кратък и толкова необходим за малкия човек.
  • 109 бау джендъри къде сте бе

    18 8 Отговор

    До коментар #102 от "Да се даде всичкото оръжие на света":

    за заблудени мадами с мъжки черти ще напиша само едно чети ма чети :Войните с Русия винаги завършват в столиците на страните, които са ги започнали
  • 110 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 111 Алооооооо

    11 4 Отговор
    Абе кой атакува в пролетната кал и до тогава чии ще е Лвов и ще има ли мостове над Днепър
  • 112 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 113 Пешо z

    5 7 Отговор

    До коментар #107 от "Не бе":

    Идола на Българите е Азис.Ха-ха
  • 114 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 115 ХайлХимарс

    9 16 Отговор
    Запада да не мъдрува толкова, а да даде това което трябва и да приключваме с тая агония.
  • 116 Чиба бе трол !!

    7 7 Отговор

    До коментар #79 от "ХО ШИ МИН":

    А те съветски педRZ ще питат стават ли или не .
  • 117 Дойде време

    5 6 Отговор
    Подготвя я за представяне пред създателя.Слава!
  • 118 Алкаш с калаш

    11 7 Отговор

    До коментар #99 от "Пловдив 1912":

    "Като заиграят ядрата" може и да ти поумнее главата, но ще бъде за минути. Освен това не фантазирай, че Русия никога не е губила война, а попрочети малко история.
  • 119 Мишел

    14 9 Отговор
    Украйна ще бъде пробита до пролетта.

    Коментиран от #121, #122

  • 120 Гост

    6 3 Отговор

    До коментар #59 от "Стоян Александров":

    А ти се включи в списъка на Свети Петър...
  • 121 оня

    12 6 Отговор

    До коментар #119 от "Мишел":

    А спец. операцията ще приключи до август:)) Ще има пълно прочистване:))
  • 122 Руснаков

    9 1 Отговор

    До коментар #119 от "Мишел":

    Много....нежен никнейм имаш...да не би....
  • 123 Хм Хм

    7 9 Отговор

    До коментар #99 от "Пловдив 1912":

    "Русия хора губи , но война никога..."
    Това, разбира се не е вярно. Но хубавото е, че свършват хората, което значи, че ще свърши и войната, за радост на цивилизацията.

    Коментиран от #124

  • 124 Сирене

    5 11 Отговор

    До коментар #123 от "Хм Хм":

    Викаш в историята на Русия никога не са им свършвали хората, но сега... 100%
  • 125 Да обявиш

    12 6 Отговор
    САЩ и Германия - предоставиха най-новите системи за противовъздушна отбрана "Пейтриът"..
    Да обявиш системи за пво, които са на въоръжение от 1981 година за най-новото??? Да не говорим, че далеч не са най-ефективните в световен мащаб.
  • 126 бой и

    6 5 Отговор

    До коментар #1 от "Русофил":

    -бан не се връща! Честито на банята...
  • 127 Мани, бегай

    5 2 Отговор

    До коментар #41 от "Българин":

    Да Омрат, вЕрно ли бе? Откъде ви изкопават такива грамотни по форумите? А иначе, кой те спира - грабвай пушката и бегом да се образоваш!
  • 128 най- голямо

    6 6 Отговор

    До коментар #3 от "Голяма драма при Соледар казаха":

    го лапна зеленото аканото скато.......Сега да го измии....
  • 129 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 130 Матей преображенски

    10 6 Отговор
    Зеленски може да иска и цялото нато на разположение,и как си представя да му връчат 300 тежки западни танка.Ще означава ,че нато открито участва във войната и се преминава към ескалация на бойните действия.Засега американците се въздържат от подобни действия,прехвърлят все още стари въоръжения от бившите соц-страни като България.В момента проличава ,че такова снабдяване пресъхва,руската армия все по-лесно преодолява съпротивата на вСУ и ще нанесе решително поражение и пробив.Затова западните стратези се тревожат и се чудят какво да предприемат,някакво соломоновско решение,да задържат руското настъпление,без да предизвикат мащабно разрастване на войната,при което Русия ще връхлети с цялата си мощ.Напразно се надяват на ядрен удар,даже постоянно баят,хайде ,време е руснаците да пуснат атомни бомби, но няма да им се получи заветната мечта.
  • 131 Жреца на Ботунец

    8 9 Отговор
    Започва подготовката за окончателното поражение на Кочината Русия и нейното разпарчетосване на няколко квази държави.Бункерният Плъх е пътник,а след него ще настане хаос,разруха и пълна мизерия в новообразувалите се основно мюсюлмански,будистки и шаманистки държави,като само Московската Република ще е с преобладаващо православно население от около 65%.
  • 132 Коко

    4 3 Отговор
    Забравили са допишат: на запад в заглавието!?
  • 133 Баце

    2 3 Отговор
    Какво ли има когато се направи пробив на дъното?
  • 134 Украинците са хора като нас и могат да

    5 4 Отговор
    ПОБЕДЯТ РУСКИТЕ КОСМИЧЕЕСКИ СИЛИ САМО С ПОМОЩ ОТ АМЕРИКА - ВЕРТИКАЛНО ИЗЛИТАЩА ЯДРЕННА ПОДВОДИЦА ДЕТО ОЩЕ НЕ Е СЪЗДАДЕНА НА ПЛАНЕТАТА ЗЕМЯ ДЕТО Е ПОД КОНТРОЛ АМА НЯМА ДА КАЖА ОТ КОЙ
  • 135 истината

    3 4 Отговор

    До коментар #48 от "Стоян Александров":

    такава каквато е!!! Браво!! Някой трабва да я казва докато се разбере от всички "Здравомислещи хора"
  • 136 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 137 Петя

    6 6 Отговор

    До коментар #93 от "Катя":

    Украинците са смели патриоти, които се бият за свободата си.
    Украинците не се бият за запада, защото запада е свободен и незабравим.
  • 138 Ботунец

    2 7 Отговор

    До коментар #5 от "Жреца на Ботунец":

    А не от Делфи ? От кога те осени свище мисълта за поражение и разпад ?
    От Соледар или си видял пророчески знак 💰?
  • 139 Ха Ха

    2 6 Отговор
    почвайте да лупате украинките по хотелите......да им направите нова армия !
  • 140 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 141 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: