Last news in Fakti

15 Януари, 2023 08:00 3 174 5

Нови мерки срещу коронавируса по европейски летища

  • кипър-
  • летище-
  • мерки-
  • китай-
  • коронавирус

До 15 март бе удължено и действието на всички съществуващи в момента мерки в Кипър

Нови мерки срещу коронавируса по европейски летища - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

От днес на летищата в Кипър се прилагат нови предпазни мерки срещу коронавируса, приети от правителството заради влошената епидемична ситуация в Китай. До 15 март бе удължено и действието на всички съществуващи в момента мерки за предотвратяване на разпространението на ковид инфекцията.

Всички пътници, пристигащи в Кипър от Китай, трябва да притежават отрицателен ПСР тест, направен 48 часа преди тяхното заминаване, уточнява БНР. Използването на маска на всички полети до и от острова, както и в закритите зони на летищата, е препоръчително.

С решение на правителството още два месеца ще действат сегашните изисквания за предпазване от инфекцията. Остават задължителното носене на маска в обществения транспорт, болниците и аптеките, както и представянето на коронавирусния „безопасен пропуск” /SafePass/ от посетителите и пациентите в болниците, преминаващи амбулаторно лечение и изследвания. Доставката на диагностични медицински изделия и ваксини за Covid-19 ще продължи да се облага с нулева ставка на ДДС, прие кабинетът.

С цел укрепване на имунитета на населението Кипър предоставя възможност на чужденци да се ваксинират срещу коронавирус по време на пребиваването им в страната, съобщи здравното министерство. Това се отнася за краткосрочни посещения по семейни, бизнес или други причини, като престоят трябва да е над 2 седмици.


Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 20 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    36 1 Отговор
    СЪС мерки и БЕЗ мерки - резултатът е ЕДИН И СЪЩ‼️
  • 2 Калпазанин

    23 0 Отговор
    71 милиарда Евро не са никак малко пари, революция трябва и всички виновни от до в кауша, и денонощно с маски
  • 3 ЗЕЛЕНИЯ СЕРТИФИКАТ ФОРЕВЪР☝

    5 6 Отговор
    ....маските си остават МЕДИЦИНСКО ИЗДЕЛИЕ....номер...едно и модно ТОЖЕ😷
  • 4 Момчил

    20 0 Отговор
    Я си оправете статията! Става въпрос не за всички европейски летища,а само за предприети мерки на летищата в Кипър.

    Коментиран от #5

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.