Last news in Fakti

15 Януари, 2023 21:11 1 364 6

Лавина уби британка във френските Алпи

  • лавина-
  • британка-
  • алпи-
  • франция

Прокурорът е започнал разследване за непредумишлено убийство

Лавина уби британка във френските Алпи - 1

45-годишна британка е загинала, след като е попаднала в лавина по време на поход с още двама души във френските Алпи. За това съобщават от спасителните служби, цитирани от Би Би Си.

Инцидентът е станал на ледника Аржентиер, един от най-големите ледници на Монблан.

Специализираната високопланинска спасителна служба към френската полиция в Шамони съобщи, че е била предупредена от водач около 17:00 ч. местно време (16:00 ч. по Гринуич).

Спасители и лекар са били изпратени с хеликоптер, за да я спасят. Те обаче не са успели да съживят жената, заяви полковник Бертран Хост от планинската спасителна служба.

Полицията е започнала разследване на смъртта на жената. Местната прокуратура съобщи, че жената и нейният партньор са карали ски с високопланински водач и са се изкачвали по Col du Tour Noir, когато е паднала лавината.

От службата потвърдиха, че по това време е имало предупреждение за лавинен риск от трета степен по петстепенна скала.

Прокурорът е започнал разследване за непредумишлено убийство, за да установи обстоятелствата около смъртта на жената, и е назначил аутопсия.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Смех

    10 3 Отговор
    Тая крава къде е теъгнала в Алпите тия дето се тъковат с овцете и планини не са виждали къде са тръгнали

    Коментиран от #4

  • 2 Госあ

    7 0 Отговор
    “ Специализираната високопланинска спасителна служба към френската полиция” …” полковник Бертран Хост от планинската спасителна служба.” Хеликоптерите и лекарите в тях, няма да коментирам. Вие знаете ли наш’та спасителна служба и бчк’ то с какъв статут са, какви са служителите, колко са обучени, какви възнаграждения получават и с каква екипировка разполагат ? Ама иначе, Банско е дъ бест ….

    Коментиран от #5

  • 3 хмм

    6 1 Отговор
    Къде се чекне зимата в Алпите?
  • 4 ТИРбушон

    2 2 Отговор

    До коментар #1 от "Смех":

    Имаше една двойка англичани която всяка сутрин се качваха до Гранд Моте 3656м. и се спускаха до долу. Долу, имам впредвид 2200м. Другия англичзнин който познавам лично ме разходи с хеликоптер над Вал дизеер. Нито за французите нито за англичаните мога да кажа нещо лошо за разликата от надменните дойчовци. В планината живеят едни други хора, абсолютно нищо общо с мухльовците мързеливи от низините. Няма никакъв шанс да си дебел и да оцелееш в планината. Така че си запази обидите за себе си и се огледай в огледалото...... Защото български завистливи дребни душици има навсякъде.

    Коментиран от #6

  • 5 ТИРбушон

    6 1 Отговор

    До коментар #2 от "Госあ":

    Огромна част от спасителната служба на френските алпи е на шейни. Не е на хелита защото в 90%от времето са безполезни. Говоря от 2400-4400 м височина. Удряла ме е лавина, вярно че беше периферията, но като те засили в дърветата доста боли. Тия със ските по нерегулирани и обработени писти по принцип си го търсят. В доста случаи даже го и предизвикват за по-голям адреналин. Чисти самоубийци. От ковид жертвите в планината са по-малко отколкото от лавини!!!!!!
  • 6 Смех

    2 0 Отговор

    До коментар #4 от "ТИРбушон":

    Немьитв салайна рова одобрявам но че и англичаните са такива е факт
Новини по държави: