Last news in Fakti

16 Януари, 2023 11:07 1 089 2

Откриха черната кутия на разбилия се в Непал пътнически самолет

  • непал-
  • самолет-
  • катастрофа-
  • загинали-
  • черна кутия

При катастрофата загинаха най-малко 68 души

Черната кутия на разбилия се в Непал пътнически самолет е била открита, предаде Ройтерс, като се позова на местните власти.

При катастрофата загинаха най-малко 68 души, като това е най-смъртоносният авиационен инцидент в страната за последните 30 години.

Информацията от черната кутия може да помогне на разследващите да разберат причината за катастрофата на самолета А Ер Те 72 (ART 72), който се разби малко преди кацане в туристическия град Покхара със 72 души на борда.

Устройството е в добро състояние и ще бъде изпратено за анализ, заяви представител на летището в Катманду.

Спасителни екипи се борят с лошите метеорологични условия и слабата видимост и претърсват речното дефиле за пътници от самолета, които все още не са в неизвестност.

Досега са открити 68 тела, съобщи БТА.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Икар

    0 0 Отговор
    Отбележете си, че самолетът е ATR 72
    The ATR 72 is a twin-engine turboprop, short-haul regional airliner developed and produced in France and Italy by aircraft manufacturer ATR (French: Avions de transport régional or Italian: Aerei da Trasporto Regionale)

    Коментиран от #2

  • 2 АероМан

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Икар":

    E и, на тази компания и е забранено да навлиза в европеиското въздушно пространство.Вижда се че самолетът лети бавно а носът му е изправен леко нагоре,имало е рязка промяна на посоката на ляво, и две секунди по късно следват още две много резки и продължителни промени на посоката на ляво което довежда до загуба на управление обръщане на машината и разбиване по таван в земята.Причините може да са левият двигател, хидравликата на управление,подръжка на апаратите и.т.н.