Last news in Fakti

16 Януари, 2023 19:19 6 420 106

Борба за власт в Москва? Какво се случва в руската армия

  • валерий герасимов-
  • русия-
  • украйна-
  • владимир путин-
  • кремъл

С това Путин признава, че това вече не е специална операция, ръководена от обикновени командири, а истинска война, в която участва цяла Русия

Борба за власт в Москва? Какво се случва в руската армия - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Валери Герасимов ще замести Сергей Суровикин като главнокомандващ на руските части в Украйна. Някои наблюдатели казват, че Герасимов е доказал своята некомпетентност още в първите дни на войната. Защо тогава точно той?

В продължение на три месеца генерал Сергей Суровикин е главнокомандващ на "специалната военна операция", както Русия все още официално нарича агресивната си война срещу Украйна. В четвъртък обаче руският министър на отбраната Сергей Шойгу реши да го замени. За Суровикин това означава понижение до заместник-командир. Началникът на Генералния щаб Валерий Герасимов поне формално ще поеме военното ръководство на Русия в Украйна.

Това ново преструктуриране идва в изненадващ момент - точно когато за първи път от месеци насам Русия постига малък военен напредък. Според военните експерти Суровикин е сравнително популярен сред войниците и поддържа добри контакти с хардлайнерите. Защо тогава е бил заменен?

Успехите на Суровикин

Под ръководството на Суровикин руската армия се изтегля от украинския град Херсон. След анексирането на цялата Херсонска област оттеглянето от единствената регионална столица под контрола на Москва се смята за политически срам за Кремъл.

От военна гледна точка обаче експертите смятат, че това е било правилното решение, тъй като руските позиции от западната страна на Днепър не са могли да бъдат удържани. Самото отстъпление е било успешно, казва експертът по сигурността Андраш Рач от Германския съвет за международни отношения: "Суровикин успя да организира сравнително ефективно изтегляне от западния бряг на Днепър. Освен това под негово командване отново е стабилизиран фронтът покрай Харковска област, в северната част на Луганск. [...] Така че от оперативна гледна точка той свърши добра работа."

Според съобщения в медиите руското военно ръководство е успяло да премести големи количества техника и войници от Херсон преди настъплението на украинците. Сред тях са и някои от най-боеспособните части на руската армия - парашутистите, които могат да се окажат от решаващо значение за Русия в по-нататъшния ход на войната.

Фаталните решения на Герасимов

За разлика от Суровикин, според някои наблюдатели Герасимов доказва своята некомпетентност още в първите дни на войната. Заедно с министъра на отбраната Сергей Шойгу Герасимов взема редица фатални решения при планирането на инвазията, особено в Северна Украйна.

Военният експерт Дара Масико пише в Туитър: "Под командването на Шойгу и Герасимов бяха унищожени големи части от руските сухопътни сили и въздушнодесантни части. Не само войници, но и оборудване. Хиляди са унищожени. Военното ръководство е действало толкова неадекватно, че във всяка друга система те отдавна щяха да бъдат уволнени."

Какви са целите на Путин

И така - какво се случва в руското Министерство на отбраната? Според политолога Андрей Колесников от Фондацията за международен мир "Карнеги" в руския апарат за сигурност има различни фракции, които се борят за власт. От едната страна са по-умерените сили - Шойгу и Герасимов. От другата страна - Сергей Суровикин, който е особено популярен сред хардлайнерите и принадлежи към техния лагер: заедно с Рамзан Кадиров, ръководител на руската съставна република Чечения, и Евгений Пригожин, ръководител на прочутата наемническа група "Вагнер".

Според Колесников решението за отстраняването на хардлайнерите в Министерството на отбраната е взето в Кремъл не от кого да е, а от самия Владимир Путин. "Виждаме как Путин балансира политическата власт на различните сили по този начин. Той ги настройва един срещу друг, наблюдава ги и следи никой от тях да не стане прекалено силен."

Така смята и Дмитрий Орешкин, политолог и професор в Свободния университет в Рига. Той казва пред ДВ: "Става дума за гарантиране на властта (на Путин). За да постигне това, Путин трябва да бъде посредник между тези влиятелни групи в армията. В същото време той насърчава конкуренцията между фракциите, така че никоя да не стане твърде влиятелна."

От специална операция към война

Но според Орешкин назначаването на Герасимов за главнокомандващ на войната в Украйна бележи и ново ниво на ескалация. Преди това така наречената специална военна операция се ръководеше само от обикновени генерали: "С това Путин признава, че това вече не е специална операция, ръководена от обикновени командири, а истинска война, в която участва цяла Русия."

Андраш Рач от Германския съвет за международни отношения смята, че в бъдеще за руската армия на оперативно ниво няма да се промени почти нищо: "Много малко вероятно е Герасимов да поеме оперативното ръководство. Все пак за последен път той е водил войници преди десет години." Според Рач е по-вероятно той да поеме координацията на различните войскови части като главнокомандващ, докато Суровикин ще продължи да отговаря на място.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 40 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Вашето Мнение

    68 39 Отговор
    Мдаааа, след като Русия размаза колективните натю и запад, на които пушечното месо е на привършване, а оръжията им вече са свършили, сал едно надъхване на жинжиляка от дойче веле и бесарабский фронт остана.

    Коментиран от #19, #88

  • 2 Русофил

    50 61 Отговор
    Сметката на борбата за власт я плащат хилядите избити мобики.
    Русия ще загуби тази война и ще се разпадне.

    Коментиран от #4

  • 3 Вашето Мнение

    58 39 Отговор
    Мъкааааа, тази вечер по первий дадоха руските войници се разхождат из Соледар, като у дома си. След дни и в Бахмут ще има такива разходки.

    Коментиран от #24, #40, #75, #98

  • 4 Вашето Мнение

    16 9 Отговор

    До коментар #2 от "Русофил":

    Бухахахахаха, Русия вече войната.

    Коментиран от #7, #20

  • 5 Въпроса е….

    26 37 Отговор
    ….какво се случва в Русия??? Отговора е в днешния брой на вестник Сега-“Клановете започнаха война за трона на Путин”

    Коментиран от #12

  • 6 Хихихи..

    55 14 Отговор
    Путин "казал" това,Путин признал "онова"..Абе дайте му екран директно,стига сте го интерпретирали,смеят ви се вече и гугутките от тротоарите..

    Коментиран от #11, #14, #60, #81

  • 7 Вашето Мнение

    11 5 Отговор

    До коментар #4 от "Вашето Мнение":

    Спечели
  • 8 зеле

    33 7 Отговор
    Аман от тъпотии!
  • 9 хммм

    27 16 Отговор
    Няма никаква борба за власт в Мацква! Борбата за власт е тук! Тъмните комунисти искат пак да ни дрешат нас българите. Да излезем да им покажем кои сме!

    Коментиран от #18, #38

  • 10 Последен стадий

    21 31 Отговор
    Сменят ги като препълнени памперси!
    Некадърни ушанки!
  • 11 Вашето Мнение

    35 11 Отговор

    До коментар #6 от "Хихихи..":

    Никой вече не им се смее, по-жалки червеи от джурналята във факти няма и при доносника академик. това е дъното.
  • 12 Такава

    16 26 Отговор

    До коментар #5 от "Въпроса е….":

    Статия не е за изпускане! Такава дисекция на руския тумор едва ли сте срещали.
  • 13 Зеленьо набира

    27 17 Отговор
    щатски подлоги за фронто у украинското пасолство оти нацитата са на привършване. На тея дето се запишат в следващите 2 дена - бонус орални ласки от сексоложката.
  • 14 Ще му дадат!

    16 23 Отговор

    До коментар #6 от "Хихихи..":

    Не се притеснявай! Ако не го пречукат своите, ще кма думата в Хага.

    Коментиран от #22

  • 15 От Пирогов :

    12 12 Отговор
    Путин е малце болен !
    Утре погребение !

    Коментиран от #37

  • 16 Ай мля

    20 12 Отговор
    Зелниците посмъртно не стават за военни коментатори. При дребните мръсотийки нямат равни, но за сериозен анализ, "ума не хватает"!
  • 17 КОНТРАТА

    22 7 Отговор
    Това видео от нова година с младите руски войници мноо вътрешно им е влязло на соросн.ята

    Коментиран от #34

  • 18 Русофил

    7 5 Отговор

    До коментар #9 от "хммм":

    Ами излизай бе. Кой те спира. Тъкмо сега е и сравнително топло.
  • 19 Онзи

    13 20 Отговор

    До коментар #1 от "Вашето Мнение":

    Размазала Русия на баба ти скъсаните прашки и хвърчилото и!

    Коментиран от #27

  • 20 Мда

    6 10 Отговор

    До коментар #4 от "Вашето Мнение":

    Е, и? После какво, пак ли Киев?
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Хага?

    19 7 Отговор

    До коментар #14 от "Ще му дадат!":

    На собствен ход ли ще дойде " в Хага" или ще идете до Кремъл да го извличате с въжета оттам?

    Коментиран от #41

  • 23 Смешници..

    17 8 Отговор
    Нищо не се променя, ...просто на Суровикин се дават допълнително ресурси с които да бомби още повече
  • 24 Баааууууу

    6 9 Отговор

    До коментар #3 от "Вашето Мнение":

    Няма ли някой около тебе да те побутне, докато бълнуваш?!?
  • 25 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    15 17 Отговор
    Русия се управлява от психопати.
  • 26 Соледар,19.34. ч. !

    12 19 Отговор
    ВСУ се държи яко !
    Повечето Вагнеровци са ГРУЗ 200 !
  • 27 Вашето Мнение

    14 12 Отговор

    До коментар #19 от "Онзи":

    Размаза безпомощните натю и запад, няма новини от фронта, сал едно дойче веле и бесарабский фронт, достойни ученици на гьобелс ви надъхват с гола пропаганда и държат да не откачите.

    Коментиран от #47

  • 28 Путин няма бъдеще!

    14 18 Отговор
    Единствения изход е с краката напред, защото веднъж осъден като военнопрестъпник, пътя му е предначертан като този на Осама Бен Ладен!
  • 29 Това е само началото

    11 18 Отговор
    Борбите за власт тепърва започват и далече няма да са само в армията, а ще обхванат цялата федерация и ще бъдат между републики искащи отделяне от федерация и спорещи за територии и ресурси в тези територии. Путлеристан го чака поредица от безкрайни граждански войни, който ще доведат до пълното и окончателно разпадане.

    Коментиран от #52

  • 30 Да му тегля една

    15 16 Отговор
    Абе някой виждал ли е психично здрав русофил

    Коментиран от #33, #43

  • 31 Ясно е

    12 13 Отговор
    Когото и да сложи Путлер, Просия е обречена. Въпрос на време е.
  • 32 Реалност

    14 18 Отговор
    Русия в края на краищата все пак ще бъде съборена, осквернена и предадена на забрава. Както слънцето изгрява всеки ден, както зимата се сменя с пролет, както водата износва камък, така един ден ще се случи крахът на руския свят. Хора с добра воля ще работят неуморно, никога няма да затворят очи, работят усилено, правят всичко, за да бъде унищожено това царство на мрака. Така ще бъде, защото така трябва да бъде.

    Коментиран от #94

  • 33 Ясно е

    11 11 Отговор

    До коментар #30 от "Да му тегля една":

    Не, и няма как да има такива. Русофилията е психично заболяване.
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Борбильо

    11 9 Отговор
    Окрайна е натовско гробище!
  • 36 соломон напасания

    9 6 Отговор
    Тях не ги мислете ! Можете само да им пръ.дне.те на сайдера ! Вижте вашата войска един файтон ......
  • 37 Пааак ли ве...😝?!

    13 9 Отговор

    До коментар #15 от "От Пирогов :":

    За 16-ти път го умиргвате тоя Путин,а той-все безсмъртен...- пак жив и здрав...😝!

    Коментиран от #69

  • 38 Простя Копейкин

    10 9 Отговор

    До коментар #9 от "хммм":

    За копейките ли става въпрос ? По църен от копейката няма .
  • 39 НАТО

    13 13 Отговор
    Русия погреба мечтите на ФАЩ за световно господство

    Коментиран от #64

  • 40 то бива простотии, но чак толкова...

    6 9 Отговор

    До коментар #3 от "Вашето Мнение":

    Много се радваш, но дано скоро да се разхождат и в твоя дом, да видим тогава каква песен ще запееш!

    Коментиран от #48

  • 41 Няма страшно.

    9 8 Отговор

    До коментар #22 от "Хага?":

    Сами ще го предадат другарчетата му, когато ги докара до положение да се самоизяждат един друг.
  • 42 Жалейка

    10 11 Отговор
    Путин си отива...
    При мумията на Ленин....
    Нещата вече са в ход....

    Коментиран от #55

  • 43 Вашето Мнение

    15 13 Отговор

    До коментар #30 от "Да му тегля една":

    Не знам дали съм виждал, но съм убеден, че никой не е виждал грамотен американофил. Така успяха хамериканосите да създадат функционално неграмотно поколение, което вярва единствено в консумирането, като прасе и се прекланя пред тези, на които мие чиниите и кенефите.

    Коментиран от #51, #57, #58, #102

  • 44 ТаУмВзе

    11 13 Отговор
    Гражданските войни почват в алкохолния султанат, ще падне млатене из калните републики и градове, тоя път и прогнилия кремль ще запуши и ще го бомбят яко буряти и чеченци, ще гледаме орките как ще сринат цяла робсия!
  • 45 Реалист

    11 10 Отговор
    Късия фашист много добре разбира накъде отиват работите ...

  • 46 пешо

    13 7 Отговор
    дойче зеле са боклуци
  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 превод

    8 6 Отговор
    Русата горе изцежда ротата,Путягата и благодари.
  • 50 Дарвин Чарлз

    13 8 Отговор
    DW е храна за умствено изостанали соросоиди
  • 51 Ясно е

    12 14 Отговор

    До коментар #43 от "Вашето Мнение":

    Русофилите масово не могат да пишат правилно, а за мислене дума да не става.

    Коментиран от #63

  • 52 Хихихи..

    9 7 Отговор

    До коментар #29 от "Това е само началото":

    Отново "ще"..Кога вие,русофобките ще стоплите че вашият ген.Ще го няма никакъв пред ген.Суровикин?

    Коментиран от #59

  • 53 Всички лъжат и мажат

    14 7 Отговор
    Преди половин час в, блумбърг:

    Страни от НАТО са купили в България 14 щурмови самолета съветско производство Су-25 и са ги предали на Украйна. Това съобщава "Блумбърг"(link is external), като се позовава на нидерландския аналитичен проект Oryx....

    А оня ден чета, статия че Украйна имали 196 самолета пък Русия, свалила 310.....
    Излиза не че Русия лъже а НАТО е предоставили още 150

    От бившия соцлагер

    Коментиран от #61, #65

  • 54 Соросоид

    10 8 Отговор
    Мразя руснаците

  • 55 Мишел

    8 9 Отговор

    До коментар #42 от "Жалейка":

    Според мен жужанко с токчетата ще го хвърлят в реката увит в килим с тиксо, не знам бегерусоробите къде ще се кланят и реват, най удачно е на сметището в Суходол, те и без това повечето ровят там!
  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 Ясно

    5 8 Отговор

    До коментар #43 от "Вашето Мнение":

    Ясно, и ти не си виждал.
    Написал си после някакви неща, които не ме интересуват .
  • 58 Бай Котьо

    9 8 Отговор

    До коментар #43 от "Вашето Мнение":

    Да бе ....За това вие сте най голямата, най богатата и най изостаналата държава!! Един телевизор не можете да произведете
  • 59 Антипутлерист

    10 12 Отговор

    До коментар #52 от "Хихихи..":

    Единственото кое ще се случи е, че ще се разпадне измислената федерация на злото.Защото тя се крепи единствено и само на терора над поробените народи подчинени със сила, репресии и страх. С отслабването на хватката на “безаналоговата” армия която бързo изчезва благодарения на героичната съпротива на Украйна тези народи ще си поискат независимостта и с федерация се свършва завинаги. От Русия ще остане московска област и нищо повече както и трябва да бъде.

    Коментиран от #76

  • 60 Гост

    8 6 Отговор

    До коментар #6 от "Хихихи..":

    ХиХи какво изкаш от дойче зеле.Зелето се е вкиснало.
  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 ОТАН

    9 3 Отговор
    Моля, всичко страни - членки и симпатизанти, спешно да дарят прашки и памперси!

    Коментиран от #68, #72

  • 63 А нее бе

    2 3 Отговор

    До коментар #51 от "Ясно е":

    Мисленето за тях е тегоба!
  • 64 Последния Софиянец

    3 10 Отговор

    До коментар #39 от "НАТО":

    Хахаа, рублоибрикчия пробит, разсмя ме
    То не остана нищо от робсия и втарая в мире
  • 65 Де да беше така

    5 7 Отговор

    До коментар #53 от "Всички лъжат и мажат":

    Това щеше да е най-доброто нещо което може да се направи със тази съветска скрап.
  • 66 Нослетооо

    11 10 Отговор
    Путлер: Няма да нападаме Украйна. Това е специална операция. Няма да избращаме наборници на фронта. Операцията върви по план. Няма да правим мобилизация. Оставаме завинаги в Херсон. Няма да правим пълна мобилизация. :)))) Следва няма да затваряме границите, и няма да има купони за хляб :)))))
  • 67 Бесен- _Язовец

    8 10 Отговор
    Само икуфяли седесари и техните генетично болни наследници четат ДВ
  • 68 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 69 Бай Котьо

    5 3 Отговор

    До коментар #37 от "Пааак ли ве...😝?!":

    Не се знае, има не малко двойници.

    Коментиран от #73

  • 70 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    9 6 Отговор
    Памперсите ги чакаме от еритрея и никарагуа, втора употреба, бурятите и другите чмобики ще ги перат на фронта там поне перални бол, могуууучаяя
  • 71 НЕма се пУашите у Москва...!

    6 7 Отговор
    Дойче Зеле ,сън не ги хваща,в мисли по вас...!Нон-стоп са загрижени за вашата сигурност и държава...А най-много са загрижени и притеснени за здравето и успеха на лидера ви...Путин...!
    Така,че ..-СПОКО...!
  • 72 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    8 5 Отговор

    До коментар #62 от "ОТАН":

    Памперсите ги чакаме от еритрея и никарагуа, втора употреба, бурятите и другите чмобики ще ги перат на фронта там поне перални бол, могуууучаяя
  • 73 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 74 Дойче веле ,

    8 7 Отговор
    Ще видите какво ще се случи с укр армия после и с натовците
  • 75 ТаУмВзе

    5 9 Отговор

    До коментар #3 от "Вашето Мнение":

    Да, даже състезания си правят, скачане с чувал, но много се късали, зделаните в робсия, сега чакали нови маде ин чайна, бая купон пада и камазити са фул, вагоните тоже, продължавят напред и надолу!
  • 76 Офф..

    12 4 Отговор

    До коментар #59 от "Антипутлерист":

    Пълна катастрофа сте с вашето "ще..ще..ще.." Ще ама не ще бе,девойко млада.Пак ще чакате "братушки" на Орловия с пита и шарена сол май...

    Коментиран от #77

  • 77 Мдаа

    1 6 Отговор

    До коментар #76 от "Офф..":

    "Ще ама не ще бе,девойко млада." Пак ЩЕ чакате ... Пий ги бе!
  • 78 А в американската армия

    8 4 Отговор
    няма Борба за власт - там разпределят постовете на игра на зарчета
  • 79 Алекс

    10 10 Отговор
    Русофилете живеят в алтервативна вселена, в която русия унищожава нато и сащ......... а всъщност убиват мирното население. Ако нато и сащ си направят една военна операцийка русия ще отиде в небитието и нищо чудно путин да използва ядрена сила.
  • 80 Румпелщилцхен

    10 9 Отговор
    Дали ще са ритници или шамари Украйна ще си ги носи залепени на челото и дупето.

    Коментиран от #101

  • 81 димитровски пионер

    3 6 Отговор

    До коментар #6 от "Хихихи..":

    Дават екран на Путин всеки ден, при това хромакий.
  • 82 Руския геноцид

    13 11 Отговор
    Руската армия се оказа парадна,а режима на Путин терористичен,избиват майки с деца,невинни хора
  • 83 Никой

    6 1 Отговор
    не му пука какво пишат. Всеки може да си напише каквото иска.
  • 84 дъртия

    8 3 Отговор
    а в КИЕВ КАК Е ???
  • 85 Божеее ...доживяхме

    10 4 Отговор
    Няма никаква инфо дали Путин не е и колко е болен... даже и че е мъртъв, свален, сменен и каква ли не химера на зелето

    Коментиран от #87

  • 86 Мототехника

    6 8 Отговор
    До момента запада играе играта перфектно. Ръководителите на раша и основните фигури във войната сами ще се уножат.
  • 87 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 88 Цоцин

    9 7 Отговор

    До коментар #1 от "Вашето Мнение":

    БЕСАРАБСКИЯТ ФРОНТ никой не го бръсне за пет пари.Само лъжи и долни платени инсунуаций.Това е пасквил служещ за виц на деня.
  • 89 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 90 Дааааааа

    6 7 Отговор
    """"Какво се случва в руската армия""""...... Искат да напуцат кардинално урките, но Путин е добряк....това се случва!

    Коментиран от #91

  • 91 Цитат анализ USA военноморски ....

    5 3 Отговор

    До коментар #90 от "Дааааааа":

    """""От страна на Русия фикцията на правителството на Путин, че провежда „специална военна операция“, отстъпва място на реалността на пълната военна мобилизация. Нещо повече, ескалацията на НАТО само допълнително ще засили натиска от руската армия и крайни националистически елементи за голяма контраофанзива или дори директна атака срещу НАТО."""""

    Коментиран от #96

  • 92 Който е писал статията

    5 2 Отговор
    Я е преписал, но не напълно ! .....не мога да пусна линк в тоя сайт, нещо не става.... Що не може линк да се пуска бре? Кво това ви тревожи?
  • 93 Вале-каро

    5 1 Отговор
    Аз съм гражданин на Република България, която е член на ЕВРОПЕЙСКИЯТ СЪЮЗ и НАТО. За това моля да ме информирате за военната боеготовност на всички страни от НАТО и ЕВРОПЕЙСИЯТ СЪЮЗ, а не ме занимавайте с някакви си Русия ,Северна Корея, Китай и т. н. Кажете какво става със Германия, Франция, Италия , Испания ,Великобритания, Турция и т.н. Ще ни запознаете ли?
  • 94 Реалност

    1 1 Отговор

    До коментар #32 от "Реалност":

    Утопия !!!
  • 95 Васил

    8 3 Отговор
    Какво може да се очаква от изпростели ватенки и господ да им стане главнокомандващ с такива дебилска нация нищо няма да се получи.
  • 96 А дано...

    11 2 Отговор

    До коментар #91 от "Цитат анализ USA военноморски ....":

    Да имат руснаците късмета да посегнат на натовска държава, просто НАТО и американците ще ги размажат като хлебарки.
  • 97 д ъъъ

    7 4 Отговор
    На картинката путерлака с.дежурните статисти. Каката го гледа също като Деса дуловското говедо гледа Бацко с влажен поглед
  • 98 Пригожката

    8 3 Отговор

    До коментар #3 от "Вашето Мнение":

    Да превземеш 10 000-ен град с цената на 20 000 жертви не е повод за радост.
  • 99 Глупаци

    4 2 Отговор
    М руската армия се таковат от задната страна.ония с чалмите оправят всичко що мърда.
  • 100 Глупаци

    5 2 Отговор
    В руската армия се таковат от задната страна.ония с чалмите оправят всичко що мърда.
  • 101 Жълт

    0 3 Отговор

    До коментар #80 от "Румпелщилцхен":

    В Украйна има пет милиона българи които живеят там.Били двеста хиляди-ЛЪЖА
  • 102 Стършел

    1 1 Отговор

    До коментар #43 от "Вашето Мнение":

    Явно говориш от първо лице, много ги разбираш тези работи. Свършиха чиниите и сега трябва на някой да си го изкараш. 🤣
  • 103 До всички селски хакери

    1 2 Отговор
    Русия 1 тази вечер показа знамената на тези, които удрят програмата и карусель, детската! Гледахме как брежнев , боклукът е отровил Юрий,,...,.!Уж бъбреците!!!!!
  • 104 Рико

    3 1 Отговор
    Началникът на ГЩ е изготвял бойните планове, сега ще има възможност и на практика да види що е сътворил. Като теоретик не става, сега ще видим че и като практик не става. Такова е нивото на всички управляващи в Москва - за нищо не стават.
  • 105 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 106 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания