Last news in Fakti

23 Януари, 2023 14:35 1 503 13

Недостигът на квалифицирани служители заплашва просперитета на Германия

  • германия-
  • икономика-
  • инфлация-
  • безработица

В доклада се посочва, че за да не се сбъдне мрачната прогноза, пазарът на труда в Германия трябва да бъде стимулиран чрез имиграция и чрез допълнителни мерки

Недостигът на квалифицирани служители заплашва просперитета на Германия - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Германската държавна банка за развитие Ка еф Ве (KfW) определя като сериозни заплахи за просперитета на Германия постоянния недостиг на квалифицирани служители и намаляването на производителността на труда, според доклад, цитиран от ДПА, съобщава БТА.

"Равнището на благосъстоянието в Германия практически се повишава през последните 70 години, но идва краят на тези времена, тъй като основата на по-нататъшния му растеж се руши", е заключението на Ка еф Ве, базирано на проучване, цитирано от в. "Франкфуртер алгемайне цайтунг".

"Комбинацията от намаляване на броя на работниците и служителите на вътрешния пазар на труда в дългосрочен план и слабият ръст на производителността представлява уникално предизвикателство, с което се сблъскваме за първи път в следвоенния период", подчертава главният икономист на банката Ка еф Ве Фрици Кьолер-Гейб.

В доклада се посочва, че за да не се сбъдне мрачната прогноза, пазарът на труда в Германия трябва да бъде стимулиран чрез имиграция и чрез допълнителни мерки.

Освен това трябва да бъде повишена производителността на труда, например чрез намаляване на бюрокрацията и чрез насърчаване на иновациите, е заключението на експертите на Ка еф Ве.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Само от афганистан

    26 1 Отговор
    колко специалисти идват към вас, немойм ги преброи а има и кюрди, пуяци, марокански скакалци и др.
  • 2 БгТопИдиот

    27 1 Отговор
    Да си роди ,отгледа и обучи.Досега бе лесно , грабим човешкият потенциал от източна европа и воала.Растежжжжж.

    Мандалото хлопна,новото поколение от ВСЕКЪДЕ е с нисък икономически потенциал (а.к. функционално неграматно по заръкитЕ на френдовете от Д а во.с)
  • 3 ха ха

    23 1 Отговор
    А, лекарите от Магреба и инженерите от Сирия? И те ли не стигат?
  • 4 Адам Хилтън

    20 0 Отговор
    Ами защо си унищожиха образованието, както и нашето? Не може всеки да е чантаджия и шеф - трябва да има и хора които реално вършат нещо.
  • 5 Тиролец с тиранти

    21 1 Отговор
    Вижте им суратите на тези "арийци" с халбите,от Факултето са с по-интелигентни визии.И все за "мигранти" и от "мигранти" плачат,нещастници!

    Коментиран от #10

  • 6 Пешо

    13 2 Отговор
    Няма такова нещо! Разбиращите казаха че Германия фалира без руска газ ! За какво са ви работници?
  • 7 спирате им социала и забранявате им

    10 0 Отговор
    да клечат пред гарите, ако не искат на самолета и в родината си там където няма стрелба като укр, ако не искат да работят
  • 8 Перо

    10 1 Отговор
    Унтерменшите от Азия и Африка идват за социални помощи, а не да работят! Меркел ги покани! Ще докарат нов австриец на власт!
  • 9 САЙГОН

    12 2 Отговор
    Чакай бе нали си вкараха 10 милиона цветни хирурзи от Близкия Изток и Афганистан ся кво стана тя......
  • 10 безпартиен

    9 0 Отговор

    До коментар #5 от "Тиролец с тиранти":

    Истинските германци свършиха на 9 май 1945 !!!!
  • 11 Бастун

    1 0 Отговор
    Тъпите нацисти вече духат супата.Новите немци ще я изядат.
  • 12 Европеец

    3 1 Отговор
    Каквото сам си направиш, друг не може да ти го направи. Трите пъти, когато Германия е заставала начело на Европа все стигаме до война...
  • 13 незнайко

    1 0 Отговор
    Колкото повече ДЖЕНДЪРИ се въдят в Германия толкова по малко ще е работната ръка ! ГФР разбра, че не е в състояние да поеме само с помощи своите сънародници от ГДР ! Капиталистическия начин на управление не е приятен за всеки ! Намесата на САЩ във вътрешното управление на страната е КРЕСТЯЩО до болка в момента ! Германците затъпяват под командването на САЩ . Докато Европа не се отърси от невидимите, на пръв поглед окови от САЩ, няма да просъществува ЕС !!! . Изказването на Макрон, че Германия и Франция трябва да станат пионери в полагането на нови основи на Европа затвърждава тезата ми . Управление на базата БОГАТИ и БЕДНИ а не на равноправие, няма да доведе до желания резултат !!!
Новини по държави: