Last news in Fakti

30 Януари, 2023 17:48 1 457 11

Тежки преговори! ОПЕК+ ще запази нивата на петролен добив на предстоящата си среща

  • опек-
  • опек+-
  • нефт-
  • петрол

Очаква се министрите от ОПЕК и техните колеги, сред които и руският енергиен министър, да проведат виртуална среща в сряда, 1 февруари

Тежки преговори! ОПЕК+ ще запази нивата на петролен добив на предстоящата си среща - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

На предстоящата среща на министрите на енергетиката от ОПЕК и техните партньори, с които заедно образуват групата ОПЕК+, вероятно ще бъде препоръчано на страните да запазят текущото ниво на петролния си добив, са казали пред Ройтерс двама делегати от организацията, съобщава БТА.

Очаква се министрите от ОПЕК и техните колеги, сред които и руският енергиен министър, да проведат виртуална среща в сряда, 1 февруари. Панелът на ОПЕК +, наречен Съвместен министерски комитет за наблюдение (JMMC), може да поиска цялостна среща на ОПЕК+, ако реши, че има нужда от такава.

Заседанието на Съвместния министерски комитет за наблюдение трябваше да последва утрешната среща на Съвместния технически комитет (JTC) на организацията. Тя обаче е отменена, са казали трима източника от петролния картел пред Ройтерс.

Съвместния технически комитет дава препоръки на Съвместен министерски комитет за наблюдение и на срещата на министрите на ОПЕК+.

Междувременно ръководителите на двата най-големи производителя на "черно злато" в ОПЕК+, руският президент Владимир Путин и саудитският престолонаследник принц Мохамед бин Салман проведоха телефонен разговор, за да обсъдят сътрудничеството си в рамките на групата, съобщи Кремъл в изявление.


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Американско говедо

    24 7 Отговор
    ОПЕК и РФ са хванали Запада за камбанките

    Коментиран от #2

  • 2 Емил

    6 16 Отговор

    До коментар #1 от "Американско говедо":

    Кой запад визираш - САЩ, Норвегия, Катар...

    Коментиран от #8

  • 3 републикански Москвич

    14 3 Отговор
    Когато Доналд Тръмп старши беше президент, САЩ продаваха петрол. Сега със Байдон, купуват от Сауди Арабия, и затова да в рецесия. ФЕД вдигат централната лихва, и това удря по средната класа. Инфлацията е вследствие на цената на горивата. Да, сега вече успяха да нормализират цените, след като си изхарчиха всички резерви, но при една ескалация са аут.

    Гласуването и подмяната на бюлетини имат последствия! Никога за демоНкрати!
  • 4 АЛФА КЕНТАВЪР

    11 0 Отговор
    ПАЗАРНА ИКОНОМИКА
  • 5 Сатана Z

    21 3 Отговор
    Стратегическите резерви в Обора са намалели с 40% спрямо 2019г .Сега се чудят от къде да докопат евтин петрол за да го попълнят.Те си имат запечатани кладенци ама още не е дошло времето на “Лудия Макс”.
  • 6 ХА ХА ХА

    17 2 Отговор
    АБЕ КАКВО СТАВА ....ДЕМЕНЦИЯТА НАСТОЯВАШЕ ОЕК ДА УВЕЛИЧИ ПРОИЗВОДСТВОТО НА ПЕТРОЛ И ЦЕНИТЕ ДА ПАДНАТ И ДА СИ ПОПЪЛНЯТ РЕЗЕРВА НА БЕЗЦЕНИЦА ! АМА ТИЯ ГО ОТРЯЗАХА И СЕГА КАКВО ШЕ ПРАВЯТ КРАВАРИТЕ , ЕС ТРЯБВА ДА ИМ ОТПУСНЕ ПОМОЩ ?

    Коментиран от #11

  • 7 ФРАШ ФАЛИРА

    19 3 Отговор
    После идва ред на ЕС защото пълзяха като червеи пред Краварите !!!!!!!!!!!!

    Коментиран от #9

  • 8 Ха ха

    8 0 Отговор

    До коментар #2 от "Емил":

    Прав си.То за Русия САЩ са си Ориент- Изток.
  • 9 стоян

    4 5 Отговор

    До коментар #7 от "ФРАШ ФАЛИРА":

    До 7 ком - другар - тоя фалит на САЩ и ЕС от 50 гд го сънувате и се надявате някой ден да стане - ама няма да го дочакате - скоро ще видим разпада на мордор
  • 10 рослямист-путьоблиз

    7 0 Отговор
    Е сега и Йелоустоун като удари, ех другари, ех...... !
  • 11 Номяд

    1 2 Отговор

    До коментар #6 от "ХА ХА ХА":

    Дааа почнаха да ги отсвирват,защото вече искат заплащането на петрола да е в злато,а не в тоалетната хартия наречена долар
Новини по държави: