Last news in Fakti

31 Януари, 2023 10:25 1 513 8

Нови уволнения на полицаи след побоя до смърт на чернокож в САЩ

  • сащ-
  • полиция-
  • насилие-
  • уволнения-
  • мемфис-
  • тайри никълс

Така общо седем полицаи са освободени от длъжност във връзка с инцидента, включително петимата, които са уволнени и обвинени в убийство

Нови уволнения на полицаи след побоя до смърт на чернокож в САЩ - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Още двама полицейски служители от американския град Мемфис бяха освободени от задълженията си след смъртта на чернокожия Тайри Никълс, който почина след побой по време на арест, съобщава Си Би Ес.

Така общо седем полицаи са освободени от длъжност във връзка с инцидента, включително петимата, които са уволнени и обвинени в убийство.

Всички те са били отстранени на 8 януари при започването на разследването ден след задържането. Не се изключва да бъдат повдигнати и нови обвинения.

Властите посочват, че единият от обявените нови уволнени служители на реда е участвал в първоначалната пътна проверка и е използвал електрошок.

В петък миналата седмица се появи видео от ареста и побоя на Никълс, като сцените с полицейска агресия предизвикаха протести в различни части на страната.

29-годишният афроамериканец е бил спрян от полицаите в Мемфис на 7 януари след съмнения за безразсъдно шофиране. Той умира три дни по-късно заради побоя.

Петимата полицаи, участвали в задържането и обвинени в убийството му, също са афроамериканци. Полицаят, извършил първоначалната пътна проверка, е бял. Самоличността на седмия униформен не е обявена.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 нпо агент

    12 0 Отговор
    В БГ такова нещо не може да се случи..Може престъпници да бият полицаи..или полицаи да помагат на престъпници..
  • 4 Те така

    5 0 Отговор
    Само черните са виновни. Допреди да докарат роби от Африка там престъпност и обири на банки и влакове не е имало 🤣🤣🤣🤣🤣
  • 5 ртт

    7 0 Отговор
    Уловката е, че петимата полицаи дето са го пребили също са от тъмните. Ама това не се огласява много, много. А те са го били щото се е съпротивлявал и се опитал да избяга.

    Коментиран от #6, #7

  • 6 Механик

    6 0 Отговор

    До коментар #5 от "ртт":

    Не се огласява, защото Дълбоката Държава няма интерес. Нейният интерес е да се разруши всичко нормално. Дават се права на разни изчанчени, принудително се изземват правата на правоохранителните органи (това което е повод на статията) и не на последно място, изземване на оръжието на населението.
    Не случайно така "зачестиха" с престрелките по моловете. Целта е да убедят хората ,че в "името на тяхното добро" трябва да се изземе оръжието. Само дето там ще настъпят мотиката. Притежанието на оръжие в САЩ се разбира от местните като неделима част от демокрацията. Тяхна култура си е и техни ценности.
  • 7 Не го огласяват тук

    3 1 Отговор

    До коментар #5 от "ртт":

    щото толкова им е акълът на писачите нещастни.
    В Ню Йорк Пост ги имаше изттипосани "убавците" на първа страница.
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.